Photo Gallery, Τοπικά

Ιερόσυλοι βανδάλισαν για τρίτη φορά το κοιμητήριο του Προφήτη Ηλία

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι των Αλυκών δεν μπορούν να πιστέψουν ότι για τρίτη φορά ιερόσυλοι βανδάλισαν το κοιμητήριο του Προφήτη Ηλία. Σπασμένοι σταυροί και μνήματα, κατεστραμμένα καντήλια ήταν η εικόνα που αντίκρισαν χθες το πρωί κάτοικοι της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Παγασών κ. Κ. Βιδανόπουλος δήλωσε σοκαρισμένος από το θέαμα και τόνισε ότι είναι η τρίτη φορά που το κοιμητήριο γίνεται στόχος.

«Πήγα στο νεκροταφείο και δεν πίστευα στα μάτια μου με ό,τι αντίκρισα. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο θέαμα. Είμαι σοκαρισμένος. Οι ιερόσυλοι έσπασαν τους μαρμάρινους σταυρούς, τις πλάκες και τα τζάμια. Επίσης το 70% των καντηλιών τα έχουν σπάσει με λοστό και τα έχουν ξηλώσει», δήλωσε.

Ο κ. Βιδανόπουλος εκτίμησε ότι περίπου 70 – 80 καντήλια και μνήματα έχουν υποστεί ζημιές από τους ιερόσυλους. «Είναι λυπηρό αυτό το θέαμα» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο Εξωραϊστικός Σύλλογος θα προχωρήσει σε καταγγελία, ενώ ενημέρωσε άμεσα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γ. Καουνά για το περιστατικό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το