Photo Gallery, Τοπικά

Ιδιαίτερα θετικά τα αποτελέσματα της επιχείρησης «απελευθέρωση κοινόχρηστων χώρων»

Π.Σκοτινιώτης: Θα δώσουμε συνέχεια με επιμονή και συνέπεια
Π.Σκοτινιώτης: Θα δώσουμε συνέχεια με επιμονή και συνέπεια

Ως ιδιαιτέρως θετικά αξιολογεί η Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου Βόλου τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της επιχείρησης για την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων και την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική εικόνα της πόλης. Η συντονισμένη επιχείρηση με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Χώρο – Ομορφαίνουμε την πόλη μας. Είναι υπόθεση όλων μας», ξεκίνησε μετά τις 25 Ιανουαρίου 2013 και ήδη έχει ορατά αποτελέσματα στην πόλη. Ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν να δοθεί συνέχεια με επιμονή και συνέπεια, με σκοπό την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου προς όφελος των πολιτών και την ίση μεταχείριση όλων των επαγγελματιών.

Μιλώντας στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ, ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης έκανε λόγο για μια «αναγκαία και ταυτόχρονα τολμηρή πρωτοβουλία, τα πρώτα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν ότι οι πολίτες στηρίζουν τη Δημοτική Αρχή στην προσπάθειά της να προχωρήσει  αποφασιστικά στην εφαρμογή των μέτρων για την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα των συμπολιτών μας σε μια πόλη όμορφη, καθαρή και ανθρώπινη», επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο κ.Σκοτινιώτης.

Για τις δράσεις που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επηρεάζουν την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενημέρωσαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής οι Αντιδήμαρχοι των συναρμόδιων υπηρεσιών και συγκεκριμένα οι Ν.Οικονόμου, Ν.Μόσχος, Δ.Δερβένης και Ηλ.Ξηρακιάς. Όπως τονίστηκε, έχουν απομακρυνθεί από τους εμπορικούς δρόμους της πόλης εμπορεύματα και διαφημιστικές πινακίδες καταστημάτων, ενώ μετά από ελέγχους σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, στην παραλιακή οδό Αργοναυτών αλλά και στο κέντρο του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, έχουν αποξηλωθεί αυθαίρετες νάιλον κατασκευές και ήδη μεγάλος αριθμός καταστηματαρχών έχει συμμορφωθεί με την σχετική Κανονιστική απόφαση.

Ο κ.Μόσχος ως Πρόεδρος και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αναφέρθηκε στις υποθέσεις που αντιμετωπίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι «έγινε πλέον ξεκάθαρο στους καταστηματάρχες πως η μη συμμόρφωσή τους συνεπάγεται αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος». Στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι ζητούν καθημερινά πληροφορίες για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν προκειμένου να συμμορφωθούν. Η κ.Οικονόμου σημείωσε ότι κατά την επιχείρηση της υπηρεσίας Καθαριότητας, απομακρύνθηκαν δεκάδες κινητά αντικείμενα που είχαν αναπτυχθεί αυθαιρέτως σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και κοινόχρηστους χώρους της πόλης, ενώ από την πλευρά του ο κ.Δερβένης ανέφερε ότι το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας έκανε συστάσεις σε 100 περίπου ιδιοκτήτες καταστημάτων, στο τμήμα της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Αργοναυτών, Φιλελλήνων, Ανθ.Γαζή και Μεταμορφώσεως, και το πιο θετικό είναι ότι συμμορφώθηκαν χωρίς να υπάρξει ανάγκη επιβολής προστίμου.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης ο Δήμαρχος Βόλου είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης, οι οποίοι έθεσαν θέμα τροποποίησης της Κανονιστικής απόφασης για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων που πριν από ένα χρόνο ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, έπειτα από εξαντλητική δημόσια διαβούλευση. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας ομόφωνα δεν συμφώνησαν με μια τέτοια προοπτική, θεωρώντας ότι συνεχείς τροποποιήσεις της Κανονιστικής θα δημιουργήσουν συνθήκες άνισου ανταγωνισμού «τινάζοντας στον αέρα» την όλη προσπάθεια.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το