Χωρίς κατηγορία

Ιγνάτιος: Να προσευχηθούμε να πάρουν οι ηγέτες μας τις σωστές αποφάσεις

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στην  Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Την εορτή πανηγύρισαν ιδιαίτερα οι ομώνυμοι Ιεροί Ναοί στο Βόλο, στον Αλμυρό, στον Άγιο Λαυρέντιο, στις Φέρρες, στο Νεοχώρι, στις Πινακάτες, στον Άγιο Δημήτριο Πηλίου και στο Πουρί.

Την παραμονή της γιορτής ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, όπου, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του λαού της περιοχής, υποδέχθηκε τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, το οποίο μετέφερε και δώρισε στον Ναό ο Ιερομόναχος Αντύπας Αγιορείτης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αντύπας και στη συνέχεια ο Μητροπολίτης τον ευχαρίστησε για την μεγάλη δωρεά. Αναφέρθηκε στην  κρισιμότητα των ημερών και σημείωσε: «Ας ενώσουμε τις προσευχές μας τούτες τις δύσκολες ώρες για να πάρουν οι ηγέτες μας τις σωστές αποφάσεις. Είναι η κρίσιμη στιγμή, είναι η ώρα που πολλά κρίνονται και πιστεύω ακλόνητα ότι ο Θεός θα φωτίσει… αλλοίμονο αν η Ελλάδα βρεθεί αδύναμη, πτωχή, εγκαταλελειμμένη από συμμάχους και φίλους, τότε, όπως κάθε φορά όταν διχαζόμαστε, θα χάσουμε και το τελευταίο μας δίκιο».

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τίμησε το ζεύγος Ανδρέα και Βασιλικής Σεντουκτσή για την προσφορά τους στο Φιλανθρωπικό έργο της ενορίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το