Photo Gallery, Τοπικά

Θύμα ληστών έπεσε 50χρονος στη Νεάπολη

 

Μέρα - μεσημέρι άγνωστοι δράστες λήστεψαν 50χρονο και του πήραν το ποσό των 20.000 ευρώ.

 


Του άρπαξαν 20.000 ευρώ με ιατρικές μάσκες

 

Νέα ληστεία – και μάλιστα μέρα μεσημέρι – σημειώθηκε στο Βόλο από θρασύτατους δράστες. Θύμα έπεσε ένας 50χρονος άνεργος, τον οποίο οι ληστές παρακολουθούσαν και έξω από το σπίτι του, στη συνοικία Νεαπόλεως, βρήκαν την ευκαιρία να του επιτεθούν και να του αρπάξουν 20.000 ευρώ. Το ποσό είχε κάνει ανάληψη από την τράπεζα λίγη ώρα πριν τη ληστεία. Οι δράστες φορούσαν ιατρικές μάσκες και τον απείλησαν με περίστροφο.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Καθημερινές είναι πλέον οι ληστείες με θύματα ανυποψίαστους πολίτες. Ειδικά στην Αθήνα καθημερινά σημειώνονται πάμπολλες ληστείες, όλο σχεδόν το 24ωρο, απροκάλυπτα και χωρίς οι δράστες να δείχνουν τον οποιονδήποτε ενδοιασμό. Οι ληστές έχουν αποθρασυνθεί στην κυριολεξία, ενώ η οικονομική κρίση και η έλλειψη αστυνόμευσης διογκώνουν το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Οι ληστείες, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, έχουν αυξηθεί σε ποσοστό που ξεπερνά το 70% και έως το τέλος του έτους αναμένεται περαιτέρω αύξηση.

Η εγκληματικότητα έχει μεταφερθεί όμως και στην περιφέρεια, στην επαρχία. Δρούνε εγκληματικές οργανώσεις με σοβαρή παραβατικότητα προκαλώντας φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες. Οι κουκουλοφόροι ληστές «κάνουν θραύση» και η δράση τους χαρακτηρίζεται από βιαιότητα και αποφασιστικότητα.

Στη Μαγνησία, την τελευταία διετία, καταγράφεται μία αύξηση των ληστειών σε ποσοστό 80%, ενώ το οκτάμηνο του 2011 σε όλη τη Θεσσαλία η αύξηση των ληστειών (σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2010) φτάνει στο 70%.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, στη Νεάπολη, θύμα ληστών με ιατρικές μάσκες έπεσε ένας 50χρονος, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του. Ο 50χρονος είχε κάνει ανάληψη από τραπεζικό υποκατάστημα ποσού των 20.000 ευρώ και επέστρεφε με τα χρήματα στο σπίτι του. Λίγο πριν φτάσει στο σπίτι, του επιτέθηκαν οι δύο ληστές, οι οποίοι με την απειλή περιστρόφου του πήραν τα χρήματα. Αμέσως μετά έτρεξαν και σε απόσταση 300 περίπου μέτρων επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, που τους περίμενε και βρίσκονταν ένα τρίτο άτομο, ο συνεργός τους. Οι ληστές στη συνέχεια «έγιναν καπνός».

Από τα στοιχεία της προανάκρισης και τις περιγραφές προκύπτει ότι ο ένας εκ των δύο ληστών είναι μεσήλικας και ο άλλος νεαρός. Φέρονται να τον παρακολουθούσαν, διαπίστωσαν πως είχε κάνει ανάληψη από την τράπεζα και στη συνέχεια του έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του.

Η ληστεία καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Μία παράμετρο που εξετάζεται από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας είναι ποια άτομα από το περιβάλλον τους γνώριζαν τις κινήσεις του, άρα και το ότι θα έκανε ανάληψη του ποσού των 20.000 ευρώ. Το θύμα δεν εργαζόταν εδώ και μήνες καθώς είχε χάσει τη δουλειά του.

Οι δράστες εκτιμάται ότι λειτούργησαν με επαγγελματικό τρόπο, οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες και βάσει σχεδίου.

Δύο περίπου ημέρες μετά τη ληστεία αυτή και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας βρίσκονται στο σκοτάδι, καθώς δεν έχουν καταφέρει να βρούνε κάποιο σημαντικό στοιχείο που θα τους οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών.

Ανεξιχνίαστες είναι και δύο πρόσφατες ληστείες, με θύμα ηλικιωμένα-μοναχικά άτομα. Η μία σημειώθηκε στη Νταμούχαρη και η άλλη στην Άνω Γατζέα. Στις δύο αυτές περιπτώσεις οι ληστές φορούσαν κουκούλες και γάντια στα χέρια και κρατούσαν όπλο.

 

Αστυνομικά

δελτία

μόνο με

ληστείες

Αξίζει να τονιστεί ότι τα καθημερινά ενημερωτικά δελτία προς τους δημοσιογράφους από τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας περιλαμβάνουν – καθημερινά – αποκλειστικά πλέον μόνο ληστείες. Ελάχιστα είναι τα υπόλοιπα αδικήματα που απασχολούν την Αστυνομία. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι πως, ειδικά στην Αθήνα, φαίνεται να σημειώνονται κάθε μέρα τουλάχιστον 10-15 σοβαρές ληστείες.

Ληστείες σημειώνονται καθημερινά και στην περιφέρεια της χώρας ενώ στη Μαγνησία, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, σημειώνεται μία τουλάχιστον ληστεία κάθε πέντε μέρες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το