Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Θύματα ενδοοικογενειακής βίας οι γυναίκες

Σε χθεσινή εκδήλωση στο «Αχίλλειο» η γενική γραμματέας ισότητας κ. Μαρία Στρατηγάκη μίλησε για την ενδοοικογενειακή βία, θύματα της οποίας είναι κυρίως οι γυναίκες

Η Ελλάδα αρχίζει να υλοποιεί προγράμματα ενάντια στη βία κατά των γυναικών, τα οποία έχουν βρει εφαρμογή στην Ευρώπη πριν 30 χρόνια.

Σε χθεσινή εκδήλωση στο Αχίλλειο η γενική γραμματέας Ισότητας κ. Μαρία Στρατηγάκη μίλησε για την ενδοοικογενειακή βία, θύματα της οποίας είναι κυρίως οι γυναίκες, η οποία αποτελεί φαινόμενο διαδεδομένο σε όλες τις χώρες και τις κοινωνικές τάξεις και η αντιμετώπισή της συγκαταλέγεται μεταξύ των κύριων θεμάτων του πολιτικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτης ανακοίνωσε ότι ο Δήμος άμεσα θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει την πρότασή του για το κτίριο που θα στεγάσει τον Ξενώνα Γυναικών μέσα στον κεντρικό ιστό της πόλης.

Όταν η 7η Τέχνη συναντά τη βία κατά των γυναικών ήταν το θέμα της χθεσινής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο «Αχίλλειο» με τη γενική γραμματέα Ισότητας κ. Μαρία Στρατηγάκη να δηλώνει ότι η κρίση είναι κύριος παράγοντας αύξησης της βίας.

Μέσα σε χρονικό διάστημα 15 μηνών οπότε και λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, συνολικά έχουν ζητήσει βοήθεια 4.000 γυναίκες.

Στην Ελλάδα η άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια θεωρείται αυστηρά οικογενειακή υπόθεση και υπάρχει έντονη κοινωνική προκατάληψη ως προς τη δημοσιοποίηση του προβλήματος.

Η γενική γραμματέας Ισότητας τόνισε πως δεν υπάρχουν μελέτες και συγκριτικά στοιχεία για τα κρούσματα της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ μέσα στην κρίση καταγράφεται αύξηση των βιασμών.

«Η κρίση φέρνει βία και οι γυναίκες ακόμα δυσκολότερα αποφασίζουν να φύγουν από το σπίτι τους σε σχέση με το παρελθόν γιατί έχουν χάσει την όποια ανεξαρτησία τους. Η ενδοικογενειακή βία μόνο αν φτάσει στη δολοφονία αναγνωρίζεται και από το 2006 έχουν καταγραφεί 40 δολοφονίες γυναικών ως τέτοιες», τόνισε η κ. Μαρία Στρατηγάκη και παρουσίασε το πρόγραμμα δημιουργίας ξενώνων φιλοξενίας γυναικών και συμβουλευτικών σταθμών με 60 δομές σε όλη τη χώρα.

Η κ. Στρατηγάκη παρουσίασε το εθνικό σχέδιο για ουσιαστική ισότητα των δύο φύλων και μίλησε για τα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται. Στο Δήμο ο ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών θα λειτουργεί με πόρους του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα με 700.000 ευρώ μέχρι το 2015 οπότε λήγει το πρόγραμμα.

Στη συνέχεια θα πρέπει ο Δήμος να χρηματοδοτήσει τη δομή που θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε 20 γυναίκες.

Ο κ. Σκοτινιώτης δήλωσε πως «ο Δήμος θα βρει άμεσα το κατάλληλο κτίριο μέσα στο κέντρο της πόλης ώστε να υπάρχει και «κοινωνική προστασία» των γυναικών που θα καταφεύγουν σε αυτό».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μαστίζεται από την εγκληματικότητα το Μεξικό: Εντοπίστηκαν 7 πτώματα σε δύο μέρες στο Ακαπούλκο

Τα πτώματα τουλάχιστον επτά ανθρώπων εντοπίστηκαν σε διάφορους τομείς στην πόλη Ακαπούλκο, λιμάνι του νότιου…

8 Ιουλίου 2024

ΔΕΥΑΜΒ: Έκκληση για περιορισμό της σπατάλης του νερού– Υπερκατανάλωση σε συνοικίες και δημοτικές ενότητες.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας παρουσία του γενικού διευθυντή Δημήτρη Κουτσιφέλη…

8 Ιουλίου 2024

Δραματική καταδίωξη κλέφτη αυτοκινήτου – Χτύπησε αστυνομικό, τον έπιασαν σε βάλτο

ο βίντεο με την δραματική καταδίωξη ενός κλέφτη αυτοκινήτου στη Φλόριντα των ΗΠΑ την περασμένη…

8 Ιουλίου 2024

Η Boeing συμφώνησε να αποδεχθεί την απάτη της στην έρευνα για τις μοιραίες συντριβές δύο αεροπλάνων 737 MAX

Η Boeing συμφώνησε να δηλώσει ένοχη σε ποινική κατηγορία για συνωμοσία για διάπραξη απάτης ώστε…

8 Ιουλίου 2024

Πολιτιστική Εκδήλωση Αλληλεγγύης από τον Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας 

  Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομου Μαγνησίας προβάλλοντας ακόμη μια φορά το κοινωνικοπολιτιστικό του πρόσωπο…

8 Ιουλίου 2024

ΣΟΕΔ για διευκρινιστική εγκύκλιο οδηγιών για λόγους συνυπηρέτησης

Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρει σε ανακοίνωσή του: Την 05 Ιουλ 2024 το Υπουργείο…

8 Ιουλίου 2024