Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Θύελλα για τα… γαλλικά Πάγκλαου

Άναψε πάλι φωτιές με σχόλιο που έκανε για όσους προτείνουν έξοδο της χώρας από την ΕΕ

 

Φωτιές άναψε πάλι ο Θόδωρος Πάγκαλος με αφορμή το σχόλιο που έκανε στο Κανάλι 5 της γαλλικής τηλεόρασης για όσους προτείνουν την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και την άρνηση πληρωμής των χρεών.

Ο κ. Πάγκαλος μίλησε στην εκπομπή «Le Monde en Μarche» και στον δημοσιογράφο Ερβέ Σαμπαλιέ στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ «Ελλάδα: Η εποχή των θυσιών», που μεταδόθηκε στις 23 Οκτωβρίου, και σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με ομάδες πολιτών που αντιδρούν και ζητούν να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή και να μην πληρώσει τα χρέη της, είπε ότι «είναι φασίστες, κομμουνιστές και μ…».

Σήμερα (χθες) μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι ο χαρακτηρισμός που προκάλεσε τις αντιδράσεις είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και από τον ιστορικό ηγέτη της Γαλλίας στρατηγό Ντε Γκολ και αφορά εκείνους που θέλουν την αποχώρησή μας από την Ευρώπη.

«Η ερώτηση ήταν η εξής «μερικοί λένε ότι πρέπει να φύγετε από την Ευρώπη και να υιοθετήσετε τη δραχμή». Και απάντησα ότι αυτοί είναι οι φασίστες που θέλουν να καταλυθεί η τάξη στην Ελλάδα και να διαλυθεί η ελληνική Πολιτεία για να επιβάλουν το καθεστώς τους, οι κομμουνιστές που για αντίστοιχους λόγους θέλουν να πάψει να υπάρχει το ισχύον οικονομικό-κοινωνικό σύστημα και οι… ηλίθιοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Και πρόσθεσε: «Χρησιμοποίησα τη γαλλική λέξη «cons» που είχε χρησιμοποιήσει και ο Ντε Γκολ. Κάποτε έκανε μια περιοδεία ο Ντε Γκολ και του φώναξε κάποιος για να τον ενθαρρύνει «mort aux cons», δηλαδή «θάνατος στους ηλίθιους», και του απάντησε «vaste programme mon ami», δηλαδή «τεράστιο πρόγραμμα φίλε μου», εννοώντας ότι στην κοινωνία είναι πολλοί».

Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου προκάλεσαν την εντονότατη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των κομμάτων της Αριστεράς.

Ο Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι «ο κ. Πάγκαλος ξεπέρασε πλέον και το χειρότερο εαυτό του, εκτόξευσε απίστευτες πεζοδρομιακές ύβρεις σε βάρος των Ελλήνων που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης Παπανδρέου». Και πρόσθεσε: «Όταν οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι, υβρίζονται χυδαία από έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, όταν ο αντιπρόεδρος αυτός εκτοξεύει ακατονόμαστες ύβρεις σε βάρος Ελλήνων πολιτών, τότε, δυστυχώς, το κατάντημά του είναι θλιβερό. Και το τραύμα στη Δημοκρατία και την Πατρίδα μας βαθύτατο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ κατήγγειλε τον κ. Πάγκαλο ότι «με τις αισχρές δηλώσεις του αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι αυτοί που μισούν και φοβούνται το λαό που αγωνίζεται είναι αδίστακτοι και διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να τον τσακίσουν». «Η σιδερένια γροθιά της λαϊκής ενότητας και αντεπίθεσης είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση στους εχθρούς του λαού» συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Μεντρέκας.

Από την απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού κατήγγειλε ότι «η μνημονιακή συγκυβέρνηση δικομματισμού και ακροδεξιάς συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική», τόνισε: «Αυτή η πολιτική καταστρέφει πια την ίδια την Ευρωζώνη, κάτι που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί πριν από λίγους μήνες, όταν μας έλεγαν ότι φταίνε οι τεμπέληδες Έλληνες και ο πρώην και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ. Πάγκαλος, έβριζε χυδαία τους πολίτες που αγωνίζονται και διεκδικούν ελπίδα και ζωή για τα παιδιά τους. Δυστυχώς, αυτοί ήταν και αυτοί είναι που μας κυβερνάνε. Ο λαός, όμως, θα δώσει την απάντησή του».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ήταν η αντίδραση του ΛΑΟΣ, καθώς εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτης σχολίασε πως «ο κ. Πάγκαλος λέει μερικές αλήθειες, αλλά τις λέει με λάθος γλώσσα κι έτσι εξαφανίζεται η ουσία αυτών που έχει να πει».

Η Ντόρα Μπακογιάννη, που μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλο είπε: «Αυτή είναι η φράση του Ντε Γκολ και τη χρησιμοποίησε ο κ. Πάγκαλος. Νομίζω… Δεν θέλω να κάνω τον υποστηριχτή του κ. Παγκάλου, αλλά έλεος, δεν μπορεί συνεχώς να διαστρεβλώνουμε τα πάντα σ’ αυτή τη χώρα… Και συμφωνώ μαζί του αυτοί που θέλουν την επιστροφή στη δραχμή είναι αυτό».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ανδρουλάκης – Δούκας στον β’ γύρο για εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Ένα θρίλερ μέχρι το τέλος ήταν αυτό που ζήσαμε για την δεύτερη θέση ανάμεσα στον…

7 Οκτωβρίου 2024

Νίκος Ρίζος: 100 χρόνια από τη γέννηση του γίγαντα της κωμωδίας

Πηγαίο ταλέντο, ο Νίκος Ρίζος ήταν αυτοδίδακτος και για την ακρίβεια αποτέλεσε, ειδικά τη χρυσή…

6 Οκτωβρίου 2024

Δημόσιο: Η ακτινογραφία των 20.000 προσλήψεων το 2025

Την κατανομή των 19.181 προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο για το 2025 ανά υπουργείο και φορέα που…

6 Οκτωβρίου 2024

Φρίκη στη Μασσαλία: Μαχαίρωσαν 50 φορές ένα 15χρονο και μετά τον έκαψαν

Άγρια δολοφονήθηκε ένας 15χρονος στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, με τους δράστες να τον μαχαιρώνουν…

6 Οκτωβρίου 2024

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Άνετο προβάδισμα για το Νίκο Ανδρουλάκη – Η ροή αποτελεσμάτων

Σαφές προβάδισμα στο Νίκο Ανδρουλάκη δίνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα με ενσωματωμένο το 82,11% των εκλογικών τμημάτων στο…

6 Οκτωβρίου 2024

Απίστευτο: Μεγάλη καθυστέρηση σε πτήση γιατί επιβάτης μπήκε… κατά λάθος στο αεροπλάνο

Μια πτήση καθυστέρησε στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ αφού ένας άνδρας επιβιβάστηκε «λανθασμένα» στο αεροπλάνο, ανακοίνωσε…

6 Οκτωβρίου 2024