Photo Gallery, Αθλητισμός

«Θωρακίζεται» η Νίκη που απέκτησε τον αμυντικό Βασίλη Καρατζά

Ο Βασίλης Καρατζάς

Η Νίκη Βόλου «θωρακίζεται» εν όψει της συμμετοχής της στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Χθες ανακοινώθηκε η απόκτηση ενός ακόμη αξιόλογου ποδοσφαιριστή και συγκεκριμένα του Βασίλη Καρατζά, που το προηγούμενο εξάμηνο αγωνιζόταν στον Πανσερραϊκό. Πρόκειται για 30χρονο αμυντικό που μπορεί να προσφέρει από τις θέσεις του στόπερ και του δεξιού οπισθοφύλακα. Η Νίκη συζητά και με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό Μανώλη Σκούφαλη.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ήταν να μη γίνει η αρχή στη Νίκη. Μετά τους Άγγελο Βέρτζο και Ουέλινγκτον Γκονσάλβες που την Τρίτη υπέγραψαν συμβόλαια συνεργασίας με την ΠΑΕ του Βόλου, χθες ήταν η σειρά του Βασίλη Καρατζά να δώσει τα χέρια με τον μεγαλομέτοχο Ανδρέα Πάτση και στη συνέχεια να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο χρονικής διάρκειας ενός έτους.

Οι διαπραγματεύσεις με τον συγκεκριμένο παίκτη είχαν ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες με τους ανθρώπους της Νίκης να καταφέρνουν να τις κρατήσουν μυστικές. Δεν είναι τυχαίο ότι ουδέποτε το όνομα του Καρατζά αναφέρθηκε στα ΜΜΕ ως υποψηφίου να φορέσει την κυανόλευκη φανέλα. Τελικά οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και έτσι στο ρόστερ της Νίκης προστέθηκε ένας ικανός και έμπειρος ποδοσφαιριστής.

Ο Βασίλης Καρατζάς γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1982. Έχει ύψος 1.80 μ. και μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία ως κεντρικός αμυντικός ή δεξιός οπισθοφύλακας. Προερχόμενος από τον Ταμυναϊκό, έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τα χρώματα της Καλλιθέας τη σεζόν 2001-02. Σε αυτή έμεινε για επτά περιόδους μετέχοντας στα πρωταθλήματα της Α’ και της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ακολούθησε η θητεία του στον Εθνικό Αστέρα που είχε διάρκεια 3,5 χρόνων, ενώ το τελευταίο εξάμηνο φόρεσε τη φανέλα του Πανσερραϊκού.

Αναλυτικά η πορεία του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όπου συνολικά μετρά 226 συμμετοχές και 7 τέρματα:

2001-02: Καλλιθέα 2 συμμετοχές, 2002-03: Καλλιθέα 2 συμ., 2003-04: Καλλιθέα 20 συμ., 2004-05 Καλλιθέα 21 συμ. και 1 γκολ, 2005-06: Καλλιθέα 19 συμ., 2006-07: Καλλιθέα 26 συμ. και 4 γκολ, 2007-08: Καλλιθέα 30 συμ., 2008-09: Εθνικός Αστέρας 30 συμ., 2009-10: Εθνικός Αστέρας 31 συμ. και 2 γκολ, 2010-11: Εθνικός Αστέρας 31 συμ., 2011-12 α’: Εθνικός Αστέρας 5 συμ., 2011-12 β’: Πανσερραϊκός 9 συμμετοχές. 

Η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Νίκη έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού, Βασίλη Καρατζά. Ο Βασίλης Καρατζάς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός χρόνου. Είναι 30 ετών (14/6/1982) και έχει αγωνιστεί στην Καλλιθέα, στον Εθνικό Αστέρα και το τελευταίο εξάμηνο στον Πανσερραϊκό». 

Έπεται και συνέχεια

Με τους Βέρτζο και Καρατζά η Νίκη ενισχύθηκε στην άμυνα και με τον Ουέλινγκτον στην επίθεση. Όμως έπεται και συνέχεια…Ο Μανώλης Σκούφαλης είναι ένας παίκτης που σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρει τους «κυανόλευκους». Αναμφίβολα πιθανή απόκτηση του 34χρονου μεσοεπιθετικού θα συνιστούσε επιτυχία για τη Νίκη, αφού είναι η γνωστή η αξία του. Έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και στις επτά ομάδες που έχει αγωνιστεί με τελευταία τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Από κει και πέρα έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα, όπως του Μιχάλη Κύργια από τον Απόλλωνα, αλλά στη Νίκη τηρούν σιγή ιχθύος και όπως αποδείχθηκε και με την περίπτωση του Καρατζά «χτυπούν» εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Επίσης, ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους ανθρώπους της ΠΑΕ Νίκη είναι αυτό της ανανέωσης των συμβολαίων με τους παίκτες που ήταν πέρυσι στην ομάδα και έχει κριθεί ότι πρέπει να παραμείνουν στο έμψυχο υλικό. Οι συζητήσεις συνεχίζονται, αλλά επισήμως έχει ανακοινωθεί μόνο η παραμονή του Παντελή Ριζογιάννη.

Βέβαια θεωρείται σίγουρο ότι οι περισσότεροι παίκτες θα παραμείνουν στο «κυανόλευκο» ρόστερ μια και αυτό αποτελεί και επιθυμία τους. Εξαίρεση αναμένεται να αποτελέσει ο Κώστας Κυπτίου που σύμφωνα με πληροφορίες συζητά και με άλλες ομάδες για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες για να μείνει στη Νίκη είναι σαφώς λιγότερες από το να φύγει.

* Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Νίκη αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου εκφράζει τη θλίψη της για το χαμό του Κώστα Μίχη, που διετέλεσε διοικητικός παράγοντας του Τυρνάβου και συλλυπείται θερμά τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει».  

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το