Αθλητισμός

Θετικά απάντησε ο Δήμος, γυρίζει στο ΕΑΚ ο Ολυμπιακός

ΕΑΚ ΒΟΛΟΥ

Στη φυσική του έδρα, στο ΕΑΚ του Βόλου, επιστρέφει ο Ολυμπιακός. Η απάντηση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ στο αίτημα της ΠΑΕ για την παραχώρηση του σταδίου για αγωνιστική έδρα την προσεχή αγωνιστική περίοδο ήταν θετική και το αίτημα πέρασε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού. Τις προσεχείς μέρες θα αποτυπωθούν με τη μορφή συμφωνικού οι όροι της παραχώρησης (μόνο ως αγωνιστικής έδρας) και με την προϋπόθεση το ΕΑΚ να πάρει άδεια από την Περιφέρεια.

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Αντώνης Ξηρός, θα συνεργαστεί από κοινού με τη νομική σύμβουλο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Κωνσταντίνα Βακουφτσή για την κατάρτιση του οριστικού σχεδίου. Στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την υπογραφή του συμφωνητικού, το οποίο θα πάει για έγκριση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται θετική από τον Ολυμπιακό Βόλου και πλέον, μόλις… πέσουν οι υπογραφές η διοίκηση της ΠΑΕ θα ξεκινήσει τις εργασίες που απαιτούνται για να πάρει άδεια λειτουργίας το ΕΑΚ και αφορούν τη στατική επάρκεια των κερκίδων, τα αποδυτήρια, διάφορους άλλους χώρους, αλλά και τον χλοοτάπητα, τον οποίο θα αναλάβει να φτιάξει – τελικά – η διοίκηση της ΠΑΕ.

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Δημήτρης Καραγιάννης τόνισε:  «Υπήρξε ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για την παραχώρηση του ΕΑΚ στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο δικηγόρος της ΠΑΕ κ. Αντώνης Ξηρός και η υπεύθυνη νομική σύμβουλος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ θα τα βάλουν κάτω και σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε δύο-τρεις μέρες, θα συνταχθεί το συμφωνητικό για την παραχώρηση του ΕΑΚ».

Επίσης ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως εκτός από τις διάφορες εργασίες που πρέπει να γίνουν στο ΕΑΚ για να δοθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η άδεια λειτουργίας, τις εργασίες που αφορούν τον χλοοτάπητα θα τις αναλάβει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: «Το χόρτο θα αλλάξει και ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα αναλάβει τις εργασίες. Υπάρχει φοβερή υποδομή, από τότε που έγινε ο χλοοτάπητας – πάλι από την τότε διοίκηση του Ολυμπιακού το 2009 – και δεν θα χρειαστούν πολλές εργασίες στον χλοοτάπητα. Πιστεύω, πως το αργότερο μέχρι το τέλος Αυγούστου το χόρτο θα είναι έτοιμο προς χρήση».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για την παραχώρηση του ΕΑΚ από τον Δήμο Βόλου, ενώ είχε τονίσει πως το θέμα της άδειας καταλληλότητας, το οποίο εμπεριέχει και την χωρητικότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται, αφορά μόνο τον Ολυμπιακό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Εάν μας αφήσουν να κάνουμε στο ΕΑΚ αυτά που έχουμε σχεδιάσει, κανείς δεν θα θέλει να επιστρέψουμε στο Πανθεσσαλικό. Γι’ αυτό να είναι σίγουροι οι φίλαθλοι της ομάδας».

 

Συνεχίζουν και

επίσημα Γκίτκος

και Κατσιαρός

Μέχρι τις 22 Ιουλίου, όπου είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας στο ΕΑΚ εν όψει της νέας χρονιάς, στόχος της διοίκησης είναι να έχουν προχωρήσει τα μεταγραφικά ζητήματα και ο Ολυμπιακός να έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες κινήσεις, όσον αφορά τους παίκτες που θα αποκτηθούν.

Χθες η διοίκηση της ΠΑΕ ανακοίνωσε και επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας με τους Θοδωρή Γκίτκο και Παναγιώτη Κατσιαρό για έναν ακόμη χρόνο. Οι δύο ποδοσφαιριστές όπως είχε γράψει η «Θ» το περασμένο Σάββατο, είχαν έρθει στο Βόλο, συζήτησαν τους όρους ανανέωσης της συνεργασίας τους με τον Ολυμπιακό και υπέγραψαν το νέο τους συμβόλαιο. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την ανανέωση των συμβολαίων των Παναγιώτη Κατσιαρού και Θόδωρου Γκίτκου για έναν ακόμη χρόνο».

Παράλληλα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοίνωσε και την απόκτηση δύο νεαρών και ταλαντούχων παικτών. Το όνομα του πρώτου (Δημήτρης-Οδυσσέας Κεσίδης) είχε γραφεί τις προηγούμενες μέρες, ενώ ο δεύτερος είναι ο Νίκος Ντινόπουλος. Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρονται τα εξής: «Στην απόκτηση δύο νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών προχώρησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Ο λόγος για τον 16χρονο Δημήτρη – Οδυσσέα Κεσίδη, ο οποίος αγωνιζόταν στον ΠΑΣ Φλώρινα και τον 17χρονο Νίκο Ντινόπουλο ο οποίος αγωνιζόταν στα Γρεβενά Αεράτα. Και οι δύο παίκτες υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο συνεργασίας».

Μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις μένουν για τους Στάθη Ρόκα, Θανάση Δεινόπαπα και Θανάση Γεωργίου, οι οποίοι έχουν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΠΑΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επέλθει συμφωνία και με τον Μιχάλη Μπουκουβάλα, ο οποίος αφήνει την Κέρκυρα και έρχεται στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο 25χρονος δεξιός οπισθοφύλακας θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του Ολυμπιακού. Ο νεαρός αμυντικός, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια με την Κέρκυρα στη Σούπερ Λιγκ, θα βρει στον Ολυμπιακό έναν πρώην συμπαίκτη του (είχαν αγωνιστεί μαζί για τρία χρόνια στη Λάρισα), τον Παναγιώτη Κατσιαρό.

Ο Μάριο Μπρέσκα αναμενόταν χθες στην Ελλάδα από την Σλοβακία και πιθανότατα σήμερα θα έχει συνάντηση με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας του με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Σλοβάκος επιθετικός, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει να φορά την φανέλα του Ολυμπιακού και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Στον Ολυμπιακό έχουν εκτιμήσει την προσφορά του τη χρονιά που ολοκληρώθηκε και θέλουν να συνεχιστεί η συνεργασία και τη νέα χρονιά. Το ζήτημα είναι να τα βρουν οι δύο πλευρές στο οικονομικό και να κλείσει το θέμα θετικά για τον Ολυμπιακό Βόλου.

 

Αναζητεί στόπερ

και επιθετικούς

Από εκεί και πέρα οι ιθύνοντες της ΠΑΕ κινούνται για την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών (σε περίοπτη θέση βρίσκεται ο Χάρης Μπριλάκης του Πανσερραϊκού), με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε επαφή και το θέμα της απόκτησής του παραμένει ανοιχτό. Συζητήσεις έχουν γίνει και με τον Δημήτρη Αρβανίτη, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Καλλιθέα, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει ξανά την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου (περίοδος 2009-10).

Επίσης, οι διοικούντες τον Ολυμπιακό σε συνεργασία με τον Γιώργο Βαζάκα κινούνται για την απόκτηση ικανών επιθετικών, καθώς αποχώρησαν οι Ογκουνσότο, Ναντάγια, Μπακαγιόκο, Σολάκης (ο τελευταίος ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή) και δεν αντικαταστάθηκαν. Επιδίωξη των διοικούντων είναι να αποκτηθεί σέντερ φορ που να γνωρίζει την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα για να μην χρειαστεί χρόνος προσαρμογής.

Στην περίπτωση, πάντως, που δεν ευδοκιμήσουν οι επαφές και συζητήσεις με συγκεκριμένους επιθετικούς που έχει στο στόχαστρο ο Ολυμπιακός, οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν στην ξένη αγορά.

Ανοιχτό πάντα παραμένει το θέμα της απόκτησης του Γιάννη Γκέσιου. Παρότι η Κέρκυρα επιθυμεί την παραμονή του 25χρονου επιθετικού, ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτησή του και είναι πολύ πιθανό ο Γκέσιος να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

 

Ρόκα: Περήφανος

που ανήκω

στον Ολυμπιακό

Ο Μανουέλ Ρόκα, όπως ανακοινώθηκε προχθές επίσημα από τον πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Δημήτρη Καραγιάννη, θα παραμείνει στην οικογένεια του Ολυμπιακού, όχι όμως ως ποδοσφαιριστής, αλλά ως βοηθός του Γιώργου Βαζάκα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Ρόκα βρίσκεται στην Ισπανία για διακοπές και στο προφίλ του στο facebook ευχαριστεί τον Ολυμπιακό και τον Γιώργο Βαζάκα για την τιμή που του έκαναν και υπόσχεται να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Ο Μανουέλ Ρόκα γράφει σχετικά: «Είμαι πολύ ευγνώμων στον Ολυμπιακό Βόλου και στον προπονητή Γιώργο Βαζάκα για την ευκαιρία που μου δόθηκε να ανήκω στο τεχνικό τιμ της ομάδας. Να είστε σίγουροι, ότι εγώ θα τους ανταποδώσω με την προσπάθεια μου την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου. Είμαι υπερήφανος που θα συνεχίσω να ανήκω στην οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου».

 

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το