Πολιτισμός

Θεατρο – γιορτές από το Δη.Πε.Θε. Βόλου

«Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά» και «Ωχ, Τα Νεφρά Μου»

Με δύο θεατρικές παραγωγές θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα του ΔηΠεΘε Βόλου για την

περίοδο των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 9.00 το βράδυ το Θέατρο του Βόλου, γιορτάζει με την κωμωδία «Ωχ, Τα Νεφρά Μου» του Μπ. Τσικληρόπουλου, ενώ τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στις 12.00 το πρωί, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου καλεί γονείς και παιδιά για να απολαύσουν το γιορτινό παραμύθι «Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά» του Χ. Κ. Άντερσεν σε διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου.

Παραστάσεις και των δύο θεατρικών παραγωγών θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των εορτών ως εξής:

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου  – Χριστούγεννα, 9.00μ.μ., Κυριακή 26 Δεκεμβρίου – 8.00 μ.μ.,  Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, 9.00μ.μ., Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, 9.00μ.μ., Σάββατο 1η Ιανουαρίου  – Πρωτοχρονιά, 9.00μ.μ.,

Κυριακή 2 Ιανουαρίου, 8.00μ.μ.

Από την 3η Ιανουαρίου και έπειτα, οι παραστάσεις της κωμωδίας «Ωχ, Τα Νεφρά Μου», θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2011.

«Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά» του Χ.Κ. Άντερσεν:

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010, 12.00μ., Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010, 7.00μ.μ., Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010, 7.00μ.μ.

Το έργο «Ωχ, Τα Νεφρά Μου» ανεβαίνει σε Σκηνοθεσία Σταμάτη Τζελέπη, Σκηνικά – Κοστούμια της Ιωάννας Τουλούπη, Φωτισμούς Κώστα Τατάκου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταμάτης Τζελέπης (Μητσάρας), Περικλής Τσαμαντάνης (Μπούλης), Αντώνης Κουτσελίνης (κύριος), Μαρία Χαϊντούτη (Μαγδαληνή).

Μία μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν παρέα,  γονείς και παιδιά,  ένα γιορτινό παραμύθι, αποτελεί η παράσταση «Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά» του Χ.Κ Άντερσεν στην καταπληκτική διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου.  Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Μαβίδη. Μουσική για το έργο έγραψε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης. Σκηνικά και Κοστούμια δημιούργησε η Ιωάννα Τουλούπη. Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στο StudioΑ440 του Γιώργου Ζαγόρη. Φωτισμούς έκανε ο Κώστας Τατάκος και η επιμέλεια ήχου είναι του Βασίλη Σταμόπουλου.

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά) : Ηλέκτρα Καρτάνου, Αντώνης Κουτσελίνης, Νιόβη Κωστοπούλου, Σταμάτης Παγασαίος, Βάσω Πατιού και Απόστολος Τσιρώνης.

Εισιτήρια και για τις δύο παραστάσεις, προπωλούνται καθημερινά (εκτός Δευτέρας)  από το Ταμείο του «Αχίλλειον»,  11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Κατά τις ημέρες των παραστάσεων, η προπώληση πραγματοποιείται τα πρωινά 11-1 από το Ταμείο του «Αχίλλειον», ενώ τα απογεύματα 6 – 9, εισιτήρια προπωλούνται από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Τηλ. Αχίλλειον: 24210 32818. Τηλ. Παλαιάς Ηλεκτρικής: 24210 78164.

Τιμές εισιτηρίων: «Ωχ, Τα Νεφρά Μου»: 15€ και 10€ τα φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια.

«Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά»: Γενική είσοδος (για γονείς και παιδιά) – 5€.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το