Κατηγορίες: Τοπικά

Θεαματική διάρρηξη στο Συνεταιρισμό Αγχιάλου – «Σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο 300 κιλών

Το χρηματοκιβώτιο του Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Δήμητρα» – βάρους 300 κιλών και διαστάσεων 1,70 Χ 0,90 – πήραν μέσα σε 15 μόλις λεπτά άγνωστοι δράστες, σε μία θεαματική – όπως όλα δείχνουν – διάρρηξη των γραφείων του κτιρίου όπου στεγάζεται ο Συνεταιρισμός, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Με την είσοδο των δραστών στο κτίριο κτύπησε ο συναγερμός, που ειδοποίησε την εταιρεία φύλαξης, αλλά και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Γιάν. Κίτσιο, τον υπάλληλο του λογιστηρίου και την Αστυνομία. Αμέσως έσπευσαν στον Συνεταιρισμό, αλλά οι δράστες είχαν φύγει. «Για πέντε λεπτά δεν τους προλάβαμε» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος. «Με τις πιτζάμες και τις παντόφλες τρέξαμε, τέσσερα άτομα, αλλά όταν φτάσαμε οι δράστες είχαν φύγει. Υπολογίζω πριν από πέντε λεπτά» σημειώνει και δηλώνει ιδιαίτερα στεναχωρημένος για το περιστατικό.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν φαίνεται πως οι δράστες ήταν τρεις ή τέσσερις. Μετέβησαν στο κτίριο λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Εισήλθαν στο χώρο από μία μικρή πόρτα, απ’ όπου περνά στον προαύλειο περιφραγμένο χώρο το προσωπικό. Υπάρχει περίφραξη με συρόμενες ηλεκτρονικές πόρτες. Στην είσοδο του κτιρίου υπάρχουν κάμερες και συναγερμός. Οι δράστες διέρρηξαν την κεντρική πόρτα του κτιρίου και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο. Μπήκαν στα γραφεία του λογιστηρίου και σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο. Το πέταξαν στον ακάλυπτο χώρο – στο πίσω μέρος της αυλής – από το παράθυρο. Στη συνέχεια το ανέβασαν σε ένα κλαρκ του Συνεταιρισμού, που υπήρχε στην αυλή. Τα μετέφεραν κοντά στην περίφραξη. Το σήκωσαν και το πέταξαν στο δρόμο. Οι δράστες βγήκαν από το χώρο από την ίδια μικρή πόρτα. Κατόπιν φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε όχημα, που σίγουρα είχαν αφήσει έξω από το Συνεταιρισμό και απομακρύνθηκαν. Όταν οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού πήγαν στο χώρο διαπίστωσαν πως οι δράστες είχαν φύγει. Στο χρηματοκιβώτιο υπήρχε το ποσό των 1.500 ευρώ σε μετρητά και επιταγές, που ακυρώθηκαν αμέσως.

Μία ανάλογη διάρρηξη έγινε και σε εργοστάσιο στο δρόμο πριν τη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου, στο δρόμο προς τη Λάρισα, απ’ όπου επίσης σήκωσαν χρηματοκιβώτιο. Υπολογίζεται ότι οι δράστες «κτύπησαν» πρώτα το εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος κοντά στη ΒΙΠΕ και στη συνέχεια το Συνεταιρισμό «Δήμητρα».

Όπως ανέφερε στη «Θ» ο κ. Κίτσιος στις 12.31 μετά τα μεσάνυχτα ακριβώς κτύπησε το κινητό τηλέφωνό του που είναι συνδεδεμένο με το συναγερμό. Αμέσως ειδοποίησε ένα σύμβουλο, άλλα δύο άτομα και μέσα σε 20 λεπτά της ώρας βρέθηκαν στο Συνεταιρισμό.

Όλα δείχνουν πως οι δράστες λειτούργησαν επαγγελματικά. Από τον τρόπο δράσης φαίνεται πως είναι έμπειροι και σίγουρα πριν την πράξη τους είχαν εποπτεύσει το χώρο. Εικάζεται ότι είχαν επισκεφθεί τα γραφεία του Συνεταιρισμού ως συναλλασσόμενοι και ανάλογα κατέστρωσαν το σχέδιό τους. Μάλιστα η πρώτη ενέργειά τους ήταν να στρέψουν τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος για να μην καταγράψει τις κινήσεις τους.

Στο Συνεταιρισμό μετέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού. Παρέμειναν αρκετές ώρες, πήραν στοιχεία και προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες.

«Είμαι πρόεδρος επί 22 χρόνια» αναφέρει ο κ. Κίτσιος «και ουδέποτε είχαμε διάρρηξη ή κλοπή στο Συνεταιρισμό. Είναι πρωτόγνωρο και πολύ λυπηρό. Νιώθω απογοητευμένος που δεν τους πιάσαμε. Πιστεύω ότι η Αστυνομία θα τους εντοπίσει. Χρήματα, σε κάθε περίπτωση, δεν αφήνουμε στο χρηματοκιβώτιο καθώς καθημερινά κάνουμε καταθέσεις στις τράπεζες» είπε ο κ. Κίτσιος.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιταλία: Φόβοι για κατάρρευση του κεκλιμένου πύργου της Μπολόνια – Σχέδιο διάσωσης ύψους 4 εκατ. ευρώ

Ένας μεσαιωνικός πύργος στην ιταλική πόλη της Μπολόνια, σφραγίστηκε λόγω φόβων ότι μπορεί να καταρρεύσει.…

2 Δεκεμβρίου 2023

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο: Πότε θα πρέπει να δηλώσουν την πρόθεσή τους – Τι λέει η Κεραμέως

Για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου που θα ισχύει από τις επόμενες εκλογές - αρκεί…

2 Δεκεμβρίου 2023

Πήλιο: Σοβαρός τραυματισμός 35χρονου σε κυνήγι

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε σήμερα ένας 35χρονος άνδρας που τραυματίστηκε σε κυνήγι αγριογούρουνων στο Πήλιο. Σύμφωνα…

2 Δεκεμβρίου 2023

Βρετανία: Γυναίκα βρήκε μέσα σε παλτό ταυτότητα Κινέζου κρατούμενου

Μία ταυτότητα που ανήκε σε Κινέζο κρατούμενο βρήκε γυναίκα από τη Βρετανία, η οποία αγόρασε…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τζέιμι Φοξ: Η γυναίκα που τον μήνυσε για σεξουαλική επίθεση θέλει η ταυτότητά της να παραμείνει κρυφή

Η γυναίκα που μήνυσε τον Τζέιμι Φοξ για μια υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση το 2015 ζήτησε…

2 Δεκεμβρίου 2023

90χρονος συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση σε 16χρονη στην Αμαλιάδα

Μια 16χρονη μαθήτρια έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αμαλιάδα στην οδό Βύρωνος από έναν 90χρονο.…

2 Δεκεμβρίου 2023