Photo Gallery

Θα “χτυπήσει” 40άρι το θερμόμετρο

Μέχρι 39-41 βαθμούς θα φθάσει το θερμόμετρο στη Θεσσαλία

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδίδει η ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχιστούν και τις επόμενες τουλάχιστον 6 με 7 ημέρες με μικρές μόνο αυξομειώσεις. Μάλιστα από τα μέσα της εβδομάδας η ζέστη θα γίνει πιο αισθητή, καθώς αναμένεται να αυξηθούν οι ελάχιστες θερμοκρασίες στη διάρκεια της νύχτας. Όσον αφορά στις μέγιστες τιμές, η ΕΜΥ προβλέπει στη Θεσσαλία η θερμοκρασία να φτάνει μέχρι την μέχρι την Τρίτη 10 τους 39 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς, ενώ στα μέσα της εβδομάδα ίσως αγγίξει και τους 41 βαθμούς Κελσίου. Λόγω του καύσωνα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των ευπαθών ομάδων ώστε να προλάβουν να αποφύγουν τη θερμική εξάντληση και τη θερμοπληξία.
Προτιμότερα είναι τα ελαφρά, φαρδιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα από βαμβάκι ή λινό, τα οποία διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα. Στον ήλιο απαιτείται καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου.
Συμβουλή γιατρού πρέπει να ζητήσουν όσοι παίρνουν φάρμακα, όπως διουρητικά, καρδιοτονωτικά, αντιυπερτασικά, ηρεμιστικά και νευρολογικά, καθώς ορισμένα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Εκατόμβη νεκρών στη Ρωσία

Τη διεξαγωγή έρευνας για το εάν έγινε ό,τι ήταν δυνατό να αποφευχθεί η απώλεια ανθρώπινων ζωών από τις συνέπειες τις κακοκαιρίας στη νότια Ρωσία διέταξε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το θάνατο 144 ανθρώπων από τις πλημμύρες κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Πούτιν, ο οποίος στο παρελθόν έχει δεχτεί έντονη κριτική για την αργή του αντίδραση στις καταστροφές που πλήττουν τη χώρα, αποφάσισε να δοθούν το συντομότερο δυνατόν χρήματα για την κατασκευή νέων κατοικιών για τα θύματα των πλημμυρών, των χειρότερων στην περιοχή του Κράσνονταρ εδώ και δεκαετίες. Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 144 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από πνιγμό. Οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι που αιφνιδιάστηκαν από τις πλημμύρες -ενώ αρκετοί χρειάστηκε να σκαρφαλώσουν σε δέντρα ή σε στέγες για να γλιτώσουν. Περίπου 30.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση σε όλη την περιοχή, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας, ενώ σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τουλάχιστον 4.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος βρέθηκε σε περιοχές που χτυπήθηκαν από την καταστροφή, συζητώντας με τοπικούς αξιωματούχους αλλά και κατοίκους. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε την Ομοσπονδιακή Ερευνητική Επιτροπή να «ελέγξει τις κινήσεις όλων των τοπικών αρχών, το πώς δόθηκαν οι προειδοποιήσεις, πώς μπορούν και πώς έπρεπε να είχαν δοθεί και ποιος έδρασε με ποιον τρόπο», όπως ανέφερε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το