Αθλητισμός

Θα συνεχιστούν οι εκκαθαρίσεις στο ρόστερ του Ολυμπιακού Β.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Έχουν περάσει τέσσερις μέρες από τότε που ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Δημήτρης Καραγιάννης, δήλωσε δημόσια πως ο Ολυμπιακός πωλείται εφόσον υπάρξει σοβαρή πρόταση και εμφανιστεί επενδυτής, ο οποίος να είναι σε θέση να οδηγήσει την ομάδα ψηλότερα. Μέχρι χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε κατατεθεί κάποια πρόταση, ενώ καταληκτική ημερομηνία είναι η 5η Ιουλίου.

Στη συνέχεια ο κ. Καραγιάννης θα δώσει νέα συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα ανοίξει τα χαρτιά του για τη νέα χρονιά, εφόσον δεν υπάρξει τελικά κάποια σοβαρή πρόταση αγοράς της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού με δηλώσεις του τόνισε πως δεν πρόκειται να φύγει από την ΠΑΕ, στην περίπτωση που δεν βρεθεί κάποιος μεγαλοεπενδυτής, δεν αποκλείεται, ωστόσο, να αναζητήσει συνεργάτες που να έχουν την οικονομική άνεση και τη θέληση να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου να πετύχει τον στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν κυνηγούν τον Ολυμπιακό προσφυγές από το 2008 και μετά, ενώ οι ρυθμίσεις στο ΙΚΑ και στην Εφορία τηρούνται ευλαβικά από τη διοίκηση της ΠΑΕ (το ποσό που δίνεται κάθε μήνα δεν είναι μεγάλο).

Αξίζει, δε, να σημειώσουμε πως όσοι ποδοσφαιριστές αποχωρούν από την ομάδα, είτε τα συμβόλαιά τους λήγουν, είτε λύνονται κοινή συναινέσει, δεν έχουν απαιτήσεις από τον Ολυμπιακό και δεν υπάρχει κίνδυνος προσφυγής.

Από τον Ολυμπιακό Βόλου ήδη αποτελούν παρελθόν οι Μπακαγιόκο, Χατζηπαντελίδης, Ανιέτε, Μπολάτι, Ναντάγια, Ογκουνσότο, Πετκάκης, ενώ δεν θα ανανεωθούν σίγουρα τα συμβόλαια των Γόγολου, Τσιάτσιου και πιθανότατα του Παλαιολόγου. Από εκεί και πέρα η διοίκηση θα αποφασίσει αν θα ανανεωθεί η συνεργασία με τους Μπρέσκα, Σολάκη, Κατσιαρό, Γκίτκο και Ρόκα, τα συμβόλαια των οποίων έληξαν. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ επιθυμούν την παραμονή του Μάριο Μπρέσκα, παραμένει, ωστόσο, άγνωστο ποιοι άλλοι παίκτες από τους παραπάνω θα παραμείνουν στην ομάδα.

 

Θέλει να παραμείνει

ο Κατσιαρός

Με δηλώσεις του ο Παναγιώτης Κατσιαρός τόνισε πως περιμένει από τη διοίκηση του Ολυμπιακού να τον καλέσει να συζητήσουν, εφόσον, βέβαια, υπάρχει διάθεση από την πλευρά της για συνέχιση της συνεργασίας: «Το συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό έληξε, ωστόσο, περιμένω ειδοποιήσει από τη διοίκηση να μεταβώ στο Βόλο την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουμε. Δεν γνωρίζω αν οι ιθύνοντες της ομάδας επιθυμούν να ανανεωθεί η συνεργασία μας. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό. Όλα όμως θα εξαρτηθούν μετά τη συνάντηση που θα έχω με τη διοίκηση τις προσεχείς μέρες».

Ο Παναγιώτης Κατσιαρός ήταν από τους πιο σταθερούς σε απόδοση ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε σε 40 παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ σημείωσε και ένα γκολ.

Υπάρχουν, επίσης, στην ομάδα ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο και τη νέα χρονιά. Με εξαίρεση τους νεαρούς Κόμνο, Κοτζαθανάση και Ναουμίδη, οι οποίοι θα παραμείνουν στην ομάδα και τους Γενγκά, Ολίσε, Πινδώνη, Καρρά, οι οποίοι όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα, άγνωστο παραμένει τι μέλει γενέσθαι με τους Κωστούλα, Γουσούλη, Γκότοβο, Καπετάνο και Στογιάνοφ (ο τελευταίος αναμένεται να αποτελέσει σίγουρα παρελθόν).

Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του κ. Καραγιάννη, ότι θα μείνουν 5-6 ποδοσφαιριστές από την ομάδα της περσινής περιόδου, τότε οι περισσότεροι από τους παραπάνω θα αποχωρήσουν από τον Ολυμπιακό.

Ο φετινός Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, θα «χτιστεί» στα εξής πρότυπα: Πρώτον, με πολλούς ποδοσφαιριστές που θα είναι νεαρής ηλικίας, να έχουν κάποια εμπειρία, προσωπικότητα, να είναι μαχητές και καλοί παίκτες. Να μπορούν να αντέξουν στα παιχνίδια χωρίς να επηρεάζονται ψυχολογικά.

 

Σημαντική

συνάντηση για

το ΕΑΚ τη Δευτέρα

Το θέμα του ΕΑΚ και της επιστροφής του Ολυμπιακού Βόλου στη φυσική του έδρα συνεχίζει να απασχολεί τη διοίκηση της ΠΑΕ και την προσεχή εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, κ. Παύλο Μαβίδη, το ΕΑΚ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λειτουργίας, το σύνολο των κερκίδων του σταδίου έχουν πρόβλημα στατικής επάρκειας, δεν μπορούν να φιλοξενήσουν φιλάθλους και με τις υπάρχουσες συνθήκες το ΕΑΚ δεν πρόκειται να πάρει άδεια λειτουργίας από την Περιφερειακή Επιτροπή.

Ο κ. Μαβίδης και ο μηχανικός του δήμου Βόλου, κ. Γιώργος Γίδαρης, θα εκθέσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΑΚ στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Δημήτρη Καραγιάννη στη συνάντηση που θα έχουν την προσεχή Δευτέρα. Θα συζητηθούν οι εργασίες που απαιτούνται να γίνουν, ενώ θα πρέπει να υπολογιστεί και ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Στην περίπτωση που θα απαιτηθεί ένα σοβαρό χρηματικό ποσό για να γίνουν οι εργασίες, θα είναι άραγε σε θέση η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να το καταβάλει, από τη στιγμή που ο κ. Μαβίδης είναι ξεκάθαρος και τονίζει πως δεν υπάρχουν χρήματα στο δήμο για να φτιαχτεί το ΕΑΚ. Η δημοτική αρχή έχει άλλες προτεραιότητες και δεν είναι στο πρόγραμμα να γίνουν έργα στο ΕΑΚ.

Σύμφωνα πάντως με τη νέα νομοθεσία, όπως υποστήριξε ο κ. Μαβίδης, ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να ζητήσει από το δήμο το στάδιο για δέκα-είκοσι χρόνια. Το θέμα είναι, μπορεί στην παρούσα φάση οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου να ζητήσουν από το δήμο το ΕΑΚ, προκειμένου να φτιάξουν το γήπεδο, να πάρει το στάδιο άδεια λειτουργίας και να μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να αγωνιστεί και πάλι στη φυσική του έδρα;

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Δημήτρης Καραγιάννης, υποστήριξε πως η ΠΑΕ θα ζητήσει από το Δήμο να της παραχωρήσει το ΕΑΚ, προκειμένου ο Ολυμπιακός να το χρησιμοποιήσει ως αγωνιστική έδρα την περίοδο 2013-14. Από την δημοτική αρχή ζητεί να αναλάβει τη συντήρηση του χλοοτάπητα, ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ θα αναλάβει όλες τις υπόλοιπες εργασίες που απαιτούνται, όπως τόνισε ο κ. Καραγιάννης, για να μπορέσει το ΕΑΚ να πάρει την απαιτούμενη άδεια από την Περιφερειακή Επιτροπή.

Η συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας αναμένεται να ξεκαθαρίσει πολλά στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες και έχει να κάνει με την προσπάθεια της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να επιστρέψει η ομάδα στο ΕΑΚ.

 

«Βλέπει» Στάθη Ρόκα

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού μπορεί να μην γίνονται γνωστές, ωστόσο, το σίγουρο είναι πως η διοίκηση έχει ήδη έρθει σε επαφή με διάφορους ποδοσφαιριστές, καθώς ο προγραμματισμός της ομάδας εν όψει της νέας χρονιάς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ένας από τους παίκτες που φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό είναι ο Στάθης Ρόκας, ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τον Πανιώνιο. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είχε αγωνιστεί με επιτυχία στους «ερυθρόλευκους» τη χρονιά που η ομάδα έπαιξε στη Σούπερ Λιγκ, την περίοδο 2010-11, ενώ αγωνίστηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα και στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ δίνοντας το «παρών» και στις τέσσερις αναμετρήσεις με Ραντ και Ντιφερντάνζ.

Αξίζει να σημειωθεί πως και πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση του Στάθη Ρόκα, όμως ο παίκτης δεν μπορούσε να περιμένει να δει σε ποια κατηγορία θα έπαιζε ο Ολυμπιακός, παραμένοντας τότε στον Πανιώνιο.

 

Ενδιαφέρον

για Πόνσε;

Ο Σέρχιο Πόνσε, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού Βόλου. Ο 29χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, καθώς πέρυσι αγωνίστηκε στη Λάρισα (έπαιξε σε 26 παιχνίδια και σημείωσε έξι γκολ), ενώ έχει αγωνιστεί με επιτυχία δύο φορές στον Πανθρακικό, την περίοδο 2008-09 στη Σούπερ Λιγκ (25 συμμετοχές και δύο γκολ) και την περίοδο 2011-12, όπου και πανηγύρισε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ με την ομάδα της Θράκης. Έχει αγωνιστεί επίσης στις ομάδες της Αργεντινής, Τσακαρίτα Τζούνιορς και Ντεπορτίβο Μορόν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το