Κατηγορίες: Πολιτική

“Θα προχωρήσουμε παρά τις αντιδράσεις”

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου


Στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζονται για να ξεπεράσει

η χώρα την κρίση επεσήμανε χθες ο πρωθυπουργός σε ημερίδα


Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζονται για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις από ορισμένους κλάδους, εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας την ημερίδα που οργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών με τη διάσκεψη των προέδρων των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων που συνήλθε στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις όλοι γνωρίζουν ότι οι αλλαγές είναι απαραίτητες.

Και πρόσθεσε: “Δεν θα ζητήσω συγνώμη για το γεγονός ότι τα βάζουμε με κεκτημένα συμφέροντα του παρελθόντος. Θα εκθέτουμε κάθε περίπτωση διαφθοράς, όποιος και να ευθύνεται γιαυτήν“.

Υπάρχει συνείδηση στον ελληνικό λαό, παρά το γεγονός ότι είναι πραγματικά οδυνηρές αυτές οι αλλαγέςκαι το βλέπουμε αυτό, με τις αντιδράσεις στους δρόμους της Αθήνας, οι οποίες είναι ένας δημοκρατικός τρόπος, για να εκφράζει ο λαός τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζειότι αυτές οι βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις ήταν απαραίτητες, για να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη οικονομία και μια χώρα πιο ασφαλή, σε τελική ανάλυση“, συμπλήρωσε.

Εστίασε στα πρώτα θετικά σημάδια στην οικονομία κάνοντας αναφορά στην αύξηση των εξαγωγών κατά 38% το 2010 και στην ενίσχυση των ελληνοισραηλινών σχέσεων, όπου το τουριστικό ρεύμα αυξήθηκε πάνω από 200% ενώ προανήγγειλε ότι τον Απρίλιο πρόκειται να γίνει κοινή συνεδρίαση στην Αθήνα των υπουργικών συμβουλίων των δυο χωρών.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τους κορυφαίους παράγοντες του αμερικανοϊσραηλινού λόμπι για τις προτάσεις που συζητούνται στην Ε.Ε για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα τα καταφέρουν.

Στόχος είναι να κάνουμε την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική πιο νεωτεριστική με επενδύσεις στην καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη στις υποδομές μέσω της έκδοσης ευρωομολόγου“.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή, η ομαλή αποκατάσταση στη χώρα και υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με το Ισραήλ και υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην περιοχή.

Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής συντονιστή Άλαν Σάλοου κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα και η Ε.Ε. θέλουν ειρήνη και επίλυση των προβλημάτων με τα κράτη της περιοχής να σέβονται την κυριαρχία και ασφάλεια του Ισραήλ.

Αναφερόμενος στο Παλαιστινιακό, επανέλαβε τη θέση για τη ίδρυση ενός ανεξάρτητου και σταθερού κράτους, το οποίο τόνισε θα είναι υπέρ της ασφαλείας του Ισραήλ.

Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για συνεννόηση με την ρωσική ηγεσία για ανταλλαγή αρχείων σχετικά με τις εβραϊκές κοινότητες στην Ελλάδα και τη Ρωσία.

Στην ημερίδα που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωσαν για θέματα της αρμοδιότητάς τους τα κορυφαία στελέχη της ισραηλινής διασποράς ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Ανοίγουν τα ολυμπιακά

ακίνητα για τους πολίτες

Στους πολίτες θα ανοίξουν τις πόρτες τους τα ολυμπιακά ακίνητα, υποσχέθηκε σήμερα (χθες) ο πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε τους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας, η οποία χρησιμοποιεί το ολυμπιακό γυμναστήριο στο Φάληρο για τις πρόβες της.

«Έτσι το θέλουμε γενικά το δημόσιο, το κράτος να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον ηθοποιό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τον κ. Γιώργο Παπανδρέου συνόδευσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Με αφορμή την περίπτωση της συγκεκριμένης θεατρικής ομάδας, ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι «ανοίγουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα για εκείνες τις ομάδες που δεν έχουν χώρο» και υπογράμμισε ότι «είναι τραγικό που αυτοί οι χώροι ήταν κλειστοί τόσο καιρό για τους πολίτες».

Ως παράδειγμα χώρων ολυμπιακών ακινήτων που παρέμεναν αναξιοποίητοι για χρόνια, ο υπουργός αναφέρθηκε στο κωπηλατοδρόμιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δίνουμε δύο εκατ. ευρώ για τη φύλαξή του, για να είναι κλειστό» και τόνισε ότι «αυτοί οι χώροι πρέπει να αξιοποιηθούν».

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι έχουμε πολλούς σημαντικούς χώρους, όμορφους και σε ωραίες περιοχές, οι οποίοι συμβολίζουν και μια καλή περίοδο για τη χώρα, εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην ομάδα «X-ACT», έχει παραχωρηθεί μία αίθουσα στο γυμναστήριο του Τάε κβο ντο στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Χώρος στην Τέχνη». Εκεί, οι ηθοποιοί πραγματοποιούν τις πρόβες τους εν όψει της παράστασης που θα ανεβάσουν.

Συνομιλώντας με τους ηθοποιούς για τα προβλήματα του χώρου τους, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε πως και σε αυτόν τον τομέα πρέπει να σπάσει η γραφειοκρατία και πρόσθεσε πως «σε περιόδους δύσκολες και κρίσης, υπάρχει η ανάγκη για το θέατρο. Η τέχνη μπορεί να φέρει και αλλαγές».

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει επισκεφθεί πολλά σχολεία και πανεπιστήμια και στο εξωτερικό, σε μερικά από τα οποία θεωρείται τιμή να ανήκει κάποιος στη θεατρική ομάδα.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Πολιτισμού παρακολούθησαν την πρόβα της θεατρικής ομάδας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλλεπάλληλες εξαφανίσεις και θάνατοι ξένων τουριστών – Ο καύσωνας βασικός «ένοχος»

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν στα ξένα ΜΜΕ οι εξαφανίσεις και οι θάνατοι των ξένων τουριστών…

22 Ιουνίου 2024

Πάρνηθα: Ανατροπή στην υπόθεση ξυλοδαρμού των εθελοντών

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση ξυλοδαρμού των εθελοντών στην Πάρνηθα…

21 Ιουνίου 2024

Η Χριστίνα Πολίτη για τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο: «Τίποτα δε θα είναι το ίδιο χωρίς εσένα»

Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τη Χριστίνα Πολίτη, αφού «έφυγε» από τη ζωή πολύ…

21 Ιουνίου 2024

Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος – Oι ναοί που πανηγυρίζουν στη Μαγνησία

Την γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας, κατά την οποία ξεκίνησε την πορεία και το έργο της…

21 Ιουνίου 2024

«Ν’ αρχίσουν άμεσα έργα που θα λύσουν τα πραγματικά και χρόνια προβλήματα της περιοχής της Βαμβακουργίας»

"Ν’ αρχίσουν άμεσα έργα που θα λύσουν τα πραγματικά και χρόνια προβλήματα της περιοχής της…

21 Ιουνίου 2024

Προφυλακίστηκαν δυο άτομα για ενδοοικογενειακή βία στα Τρίκαλα

Δυο από τις πρώτες προφυλακίσεις για ενδοοικογενειακή βία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στα Τρίκαλα και…

21 Ιουνίου 2024