Photo Gallery, Αθλητισμός

Θα παρανομήσει η Σούπερ Λιγκ;

 

Ίσως σήμερα αντικαταστήσει τον Ολυμπιακό Β. αγνοώντας την απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου

 

 

Έτοιμη να παρανομήσει αγνοώντας την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, που απαγόρευε την αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου από άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα μέχρι να βγει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, είναι η Σούπερ Λιγκ. Τα μέλη του συνεταιρισμού θα συνεδριάσουν σήμερα στις 14.00 προκειμένου να ορίσουν ποιες θα είναι οι ομάδες Α’ και Β’ της μεγάλης κατηγορίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με τους Λεβαδειακό και Δόξα να θεωρούνται οι επικρατέστερες. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός δεν θα διαγραφεί οριστικά σήμερα. Θα υπάρξει ανοχή 15 ημερών και αν μέχρι τότε δεν υπάρξει απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, τότε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου θα παίξει άλλη ομάδα στη θέση του.

 

 

 

Συνεδρίασε χθες το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ με θέμα την …πραξικοπηματική αύξηση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας από 16 σε 18 προκειμένου να βολευτούν όλοι πλην του Ολυμπιακού και της Καβάλας, δηλαδή να ανέβαιναν οι Λεβαδειακός και Δόξα και να διατηρούνταν στη Σούπερ Λιγκ οι υποβιβασμένοι στα γήπεδα Λάρισα και Πανσερραϊκός.

Ωστόσο, παρουσιάστηκαν διάφορα εμπόδια και έτσι το πρωτάθλημα μένει με 16 ομάδες. Κατ’ αρχάς ο Ολυμπιακός Βόλου έστειλε εξώδικο υπενθυμίζοντας στα μέλη του συνεταιρισμού ότι έχει κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου και δεν μπορεί να αντικατασταθεί, τόσο αυτός, όσο και η Καβάλα από άλλη ομάδα μέχρι την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που αναμένεται τον Νοέμβριο. Παράλληλα, εξώδικο έστειλε και ο Διαγόρας Ρόδου κάνοντας γνωστό πως αν αυξηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα διεκδικήσει δικαστικά την άνοδό του σε βάρος της Λάρισας και του Πανσερραϊκού.

Από κει και πέρα υπήρξαν αρκετές διαφωνίες από μέλη του συνεταιρισμού και έτσι αποφασίστηκε οι ομάδες να παραμείνουν 16. Όμως το ποιες θα είναι αυτές που θα συμπληρώσουν τις 14 που ήδη αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, είναι ένα ερώτημα που ίσως απαντηθεί σήμερα.

Το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ πήρε μία …πονηρή απόφαση, ορίζοντας συμβούλιο για σήμερα Σάββατο στις 14.00, ημέρα που δεν λειτουργούν τα δικαστήρια, ώστε να μην μπορεί κάποιος να μπλοκάρει τη διαδικασία. Στο συμβούλιο αυτό θα οριστούν οι ομάδες Α’ και Β’ και τη Δευτέρα η απόφαση αυτή θα επικυρωθεί από το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Η σχετική ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ έχει ως εξής:

«Ανακοινώνεται ότι συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ. για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 14:00, με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Καθορισμός των ομάδων Α’ και Β’, ως αυτές προέκυψαν από την 5/8/11 κλήρωση του πρωταθλήματος. 2. Διάφορα θέματα».

Γίνεται, λοιπόν κατανοητό ότι στη Σούπερ Λιγκ βιάζονται να αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Β. και την Καβάλα και μάλλον αυτό θα γίνει με τους Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας, δηλαδή τους συλλόγους που είναι οι επιλαχόντες από τη B’ Εθνική. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πρόεδροι της Λάρισας Κώστας Πηλαδάκης και του Πανσερραϊκού Πέτρος Θεοδωρίδης ήταν έξαλλοι με το γεγονός ότι δεν αυξήθηκαν οι ομάδες σε 18, ενώ η αθώωση του Λεβαδειακού για τα «στημένα» με ένα διάτρητο σκεπτικό, για το οποίο δεν άσκησε έφεση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Φάκος, συνηγορεί στην άποψη αυτή.

Από κει και πέρα, το ότι στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για «διαγραφή μελών» έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο του Βόλου. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα διαγραφεί σήμερα, αλλά μετά από 15 ημέρες και εφόσον μέχρι τότε δεν έχει βγει απόφαση του Διοικητικού Εφετείου ή βγει και είναι αρνητική για τους «ερυθρόλευκους»

Βέβαια το γεγονός ότι η Σούπερ Λιγκ ετοιμάζεται να παρανομήσει δεν αλλάζει. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου έχει ισχύ για όλη την επικράτεια και όχι μόνο για το νομό Μαγνησίας. Αν, λοιπόν, τα μέλη του συνεταιρισμού αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου χωρίς να έχει βγει πρώτα η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου θα πρέπει και να υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Δεν είναι δυνατόν ένας ιδιωτικός συνεταιρισμός, όπως η Σούπερ Λιγκ να θέτει χρονικά περιθώρια και διορίες στην ελληνική δικαιοσύνη.

 

Περιμένουν την απόφαση

του Διοικητικού Εφετείου

Στον Ολυμπιακό περιμένουν φυσικά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου σχετικά με την προσφυγή που έκαναν σε αυτό για να ακυρώσει την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σύμφωνα με την οποία δεν δόθηκε στο βολιώτικο συγκρότημα πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Πέμπτη, αλλά το δικαστήριο έδωσε προθεσμία τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου. Όσο για την οριστική απόφαση αναμένεται να βγει μέσα στον Νοέμβριο και όλοι ελπίζουν αυτό να γίνει μέχρι τις 6 του μήνα.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι αν αντικατασταθεί από άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, τότε το μόνο που θα μπορεί μετά να διεκδικήσει είναι τεράστια οικονομική αποζημίωση. Όμως η ζημιά θα έχει γίνει…

Από κει και πέρα, οι άνθρωποί του θα συνεχίσουν τον αγώνα στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο, το γνωστό CAS, ενώ εκκρεμεί πάντα η ακρόαση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) και η καταγγελία για την άρση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου από το υπουργείου πολιτισμού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τις προσεχείς ημέρες θα κληθούν να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια οι παίκτες της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, ώστε ο σύλλογος να μπορεί να κατεβάσει ομάδα σε περίπτωση που κληθεί να παίξει στη Σούπερ Λιγκ.

 

Φιλική νίκη των Νέων

επί των Παίδων

του Ολυμπιακού

Οι ομάδες Νέων (Κ20) και Παίδων (Κ17) του Ολυμπιακού Βόλου έπαιξαν μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό στάδιο προκειμένου να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Φυσικά οι πιο μεγάλοι σε ηλικία παίκτες της Κ20 ήταν ανώτεροι και δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν με 7-0, αφού στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 4-0. Για τη νικήτρια ομάδα ο Λέτσιος πέτυχε δύο τέρματα και από ένα οι Σκοπελίτης, Παπαδημητρίου, Αραμπατζής, Ναουμίδης και Κολιαμήτρας.

Τόσο ο τεχνικός των Νέων Αντώνης Μάνδαλος, όσο και ο ομόλογός του στους Παίδες, ο Κώστας Σταματίου, χρησιμοποίησαν από 17 ποδοσφαιριστές. Οι συνθέσεις ήταν οι εξής:

ΝΕΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: Αβδελάς, Δημητριάδης, Κόμνος, Μπόρας, Κανταρτζής, Κολιαμήτρας, Ναουμίδης, Αραμπατζής, Παπαδημητρίου, Κολημήτρας, Νάκας. Επίσης αγωνίστηκαν και οι: Μυλωνάς, Λέτσιος, Βαλωτής, Μαρμαρινός, Καλιακούδας, Σκοπελίτης.

ΠΑΙΔΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: Ορφανίδης, Χρόνης, Καψιώτης, Μπέλος, Βαϊνάς, Γατσιός, Τσιάκος, Κάρος, Συφνιώτης, Ευαγγελός, Μπουρίτας. Χρησιμοποιήθηκαν και οι: Τσελεπής, Ντόντος, Στρούγγης, Λάκης, Βεργίνης, Παγώνης.

* Σήμερα η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου θα δώσει ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι αντιμετωπίζοντας τον Πύρασο Νέας Αγχιάλου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Αϊδινίου και θα αρχίσει στις 15.30.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το