Photo Gallery, Τοπικά

Θα παραλύσει η χώρα πάλι την Πέμπτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρεί μια σειρά επαγγελματικών κλάδων

Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου με τα νέα μέτρα και επιπλέον 24ωρης απεργίας στις 18 Οκτωβρίου αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Βόλου, συμβαδίζοντας με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία συμμετέχει και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Το ΕΚΒ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη στις 9.30 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, καθώς συμμετέχουν και στην πανελλαδική απεργία των επιστημονικών φορέων στις 17 Οκτωβρίου, μεθαύριο, και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου. Η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να συμμετάσχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις από κοινού με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για «την αποτροπή ψήφισης των μέτρων της κυβέρνησης που θα διαλύσουν ολοσχερώς την ελληνική κοινωνία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σύστημα υγείας χρηματοδοτούμενο με επάρκεια από τον κρατικό προϋπολογισμό, καμιά περικοπή στο ιατρικό μισθολόγιο, ασφαλή εφημέρευση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, άμεση αποπληρωμή των εφημεριών, στελέχωση Νοσοκομείων με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Σε επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας. Είναι η έκτη φορά, μέσα στον τελευταίο χρόνο, που οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, σε μία προσπάθεια να πιέσουν τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Οικονομικών να τους πληρώσει δεδουλευμένα, αλλά και έξοδα που κάνουν στις εκτός έδρας υπηρεσίες τους. Αυτά είναι κυρίως διανυκτερεύσεις και διατροφή, που έχουν πληρώσει οι ίδιοι, έχουν καταθέσει τις αποδείξεις στην υπηρεσία τους και βρίσκονται σε αναμονή επιστροφής των χρημάτων τους.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ όπως αναφέρουν, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες για τις υπερωρίες, τα εκτός έδρας και τα Σαββατοκύριακα.

Οι δικηγόροι

Σε τριήμερη αποχή προχωρούν από σήμερα οι δικηγόροι του Βόλου. Η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου καλεί τα μέλη σε προειδοποιητική αποχή από τα καθήκοντά τους από σήμερα έως και μεθαύριο Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Οι μηχανικοί

Συνεχίζουν την αποχή οι μηχανικοί μέλη επιτροπών του Δημοσίου και των Δήμων από τη λειτουργία τους, καθώς το Τεχνικό Επιμελητήριο ξεκίνησε κινητοποιήσεις με αιχμή το Ασφαλιστικό, κινητοποιήσεις που θα διαρκέσουν μέχρι 18 Οκτωβρίου. Οι μηχανικοί έχουν αναστείλει όλες τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των Υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών, ενώ απέχουν από όλες τις εκπροσωπήσεις (διπλ. μηχανικοί Δημοσίου, εργολήπτες, μελετητές, μισθωτοί, ελ. επαγγελματίες) σε επιτροπές, συμβούλια, εκπροσωπήσεις της χώρας. Σημειώνεται ότι σήμερα, στις 13.30, στα γραφεία του ΤΕΕ, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΕ Μαγνησίας,  για τα προβλήματα μηχανικών.         Σήμερα οι μηχανικοί του Δημοσίου συμμετέχουν στην τετράωρη στάση εργασίας της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, από 11.00’ έως 15.00’, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Μαγνησίας.

Οι πανεπιστημιακοί

Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο Τετάρτη οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων, με αποκλειστικό θέμα την κήρυξη απεργίας διαρκείας κατά των νέων μέτρων λιτότητας.

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του «να αρνηθούν -αν προσκληθούν- να αναλάβουν διδασκαλία άλλων μαθημάτων, για να αναπληρώσουν τα κενά, που έχουν προκληθεί στα προγράμματα σπουδών, για τη διδασκαλία των οποίων δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα».

Ζητεί επίσης τη ματαίωση των εκλογών για την ανάδειξη Συμβουλίου Ιδρύματος. Καλεί όλους τους διδάσκοντες «να απόσχουν από τις εκλογές: Να μην θέσουν υποψηφιότητα ως εσωτερικά μέλη και να μην μετάσχουν στη ψηφοφορία για την ανάδειξη Συμβουλίου. Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων θα προσφύγει νομικά κατά της εκλογής Συμβουλίου Ιδρύματος. Παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε ανοικτή παν-πανεπιστημιακή συνέλευση φοιτητές, εργαζόμενους και διδάσκοντες με στόχο το συντονισμό των δράσεων ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας προς την κατεύθυνση ματαίωσης των εκλογών. Προκηρύσσει απεργία την Τρίτη 23/10, την Πέμπτη 25/10, ημερομηνίες, που όπως ανακοινώθηκε, προγραμματίστηκαν εκλογικές διαδικασίες με κάλπη, καθώς και την ημερομηνία -που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από τις Πρυτανικές Αρχές- διεξαγωγής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τα οκτώ εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, λήγει σήμερα.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου θα δώσει συνέντευξη Τύπου την προσεχή Πέμπτη  στις 12.00 στο αμφιθέατρο Κορδάτου και θα αναστείλει τις λειτουργίες του Ιδρύματος  την ίδια ημέρα από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ.

Οι διοικητικοί δικαστές

Συνεχίζονται πανελλαδικά μέχρι 31 Οκτωβρίου οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης λόγω των αναμενόμενων νέων περικοπών στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

Οι κινητοποιήσεις αφορούν στην αυτεπάγγελτη αναβολή της συζήτησης όλων των υποθέσεων που εκδικάζονται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας και τη μη δημοσίευση, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δικαστικών αποφάσεων, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων. Ακόμη, απέχουν κατά το ίδιο διάστημα, από οποιαδήποτε διοικητικής φύσεως εργασία ή έργο, μη συνδεόμενο με τα δικαιοδοτικά καθήκοντα.

Παράλληλα, και οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου παρέτειναν τις  κινητοποιήσεις τους έως τις 20 Οκτωβρίου.

Τα μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου κατεβαίνουν από τις έδρες από τις 10.30 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ για το ίδιο διάστημα αναστέλλουν τη δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις έως τις 20 Οκτωβρίου, όποτε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα πραγματοποιήσει νέα γενική συνέλευση για να καθορίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Οι  έμποροι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε στη διοργάνωση πανεμπορικού συλλαλητηρίου την προσεχή Πέμπτη 18 Οκτωβρίου. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42 και ώρα 12.00 μ. Την ίδια ημέρα αναμένεται να κλείσουν τα καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Όσοι  έμποροι του Βόλου επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου (τηλ. 2421025479 και 2421022366) μέχρι σήμερα. Για το αν θα κλείσουν την Πέμπτη τα καταστήματα στο Βόλο, θα αποφασίσει σήμερα στις 3 μ.μ. η διοίκηση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.

Τα ταξί

Χωρίς ταξί, από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, θα μείνει όλη η χώρα την προσεχή Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, εξαιτίας της στάσης εργασίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, συμμετέχοντας στην απεργία που διοργανώνεται από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα νέα οικονομικά μέτρα. Όπως ανακοινώθηκε, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η Ομοσπονδία καλεί τα σωματεία ταξί σε όλη τη χώρα να εντάξουν, όπως αναφέρει, τις δυνάμεις τους στον κοινό αγώνα συμμετέχοντας σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Οι καθηγητές της ΕΛΜΕ    

Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ πραγματοποιείται σήμερα και έκτακτη γενική συνέλευση την ερχόμενη Τετάρτη, με αποκλειστικό θέμα τη συμμετοχή των καθηγητών σε εκδρομές, τι προβλέπει ο νόμος, ποιες οι ευθύνες και τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση άρνησης. Αφορμή η καταδίκη δύο καθηγητών για σωματική βλάβη μαθητή, που συμμετείχε σε εκδρομή.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το