Αθλητισμός

Θα παίξει για το γόητρο η Νίκη

ΛΑΛΙΝ

Η αυλαία των πλέι οφ της Football League πέφτει σήμερα με την ομάδα της Νίκης να αντιμετωπίζει τον Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο» στάδιο της Θεσσαλονίκης. Έχοντας χάσει τις ελπίδες για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία οι «κυανόλευκοι» του Βόλου θα επιδιώξουν μία νίκη γοήτρου απέναντι σε μία ομάδα που επίσης δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 8 μ.μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΟΤΕ SPORT 3.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Τον Ηρακλή κοντράρει σήμερα η Νίκη στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ. Το παιχνίδι του «Καυταντζογλείου» δεν παρουσιάζει βαθμολογικό ενδιαφέρον μια και οι δύο ομάδες έχουν απολέσει τη μάχη της ανόδου. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν και τη νίκη για λόγους γοήτρου.

Ιδιαίτερα η ομάδα του Βόλου θα κυνηγήσει το «τρίποντο», που θα είναι το πρώτο σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα (έως τώρα μετρά τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες), τόσο για την ιστορία, όσο και για τον κόσμο της.

Εξάλλου, οι φίλαθλοι της Νίκης στάθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη στο πλευρό των ποδοσφαιριστών τη φετινή σεζόν και οι τελευταίοι θέλουν να τους το ανταποδώσουν με μία καλή εμφάνιση που θα συνοδευτεί με το νικηφόρο αποτέλεσμα, προκειμένου να τους ευχαριστήσουν.

Για τον κόσμο της Νίκης αξίζει να σημειωθεί ότι αναγνωρίζει και με το παραπάνω τη φετινή προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Δεν είναι τυχαίο ότι στα παιχνίδια με τον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό αποθέωσαν τους παίκτες και τον προπονητή Απόστολο Χαραλαμπίδη και για αρκετά λεπτά τους χειροκρότησαν όρθιοι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις χάρες που τους έδωσαν, αλλά και για το όμορφο θέαμα που προσέφεραν στα περισσότερα ματς της περιόδου 2012-13.

Η Νίκη έχει και ένα ακόμη κίνητρο για να φτάσει στην επιτυχία και αυτό δεν είναι άλλο για να πάρει τη ρεβάνς για την άδικη ήττα στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου των πλέι οφ. Σε εκείνο το παιχνίδι οι «κυανόλευκοι» του Βόλου ήταν σαφώς ανώτεροι, αλλά στάθηκαν τρομερά άτυχοι. Έτσι, ο «Γηραιός» πήρε τη νίκη με σκορ 1-0, μηδενίζοντας ουσιαστικά τις ελπίδες ανόδου της Νίκης.

Όσον αφορά τον καθαρά αγωνιστικό τομέα, η ομάδα του Βόλου θα αγωνιστεί με σημαντικές απουσίες και είναι χαρακτηριστικό ότι στην αποστολή συμπεριελήφθησαν 17 ποδοσφαιριστές. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Δημήτρης Σαμαράς και Χάρης Παππάς, καθώς και οι τιμωρημένοι Μανώλης Σκούφαλης και Άγγελος Βέρτζος. Ο πρώτος αντίκρισε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την έβδομη κίτρινη κάρτα και έτσι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών, ενώ ο δεύτερος θα εκτίσει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του στη σημερινή αναμέτρηση.

Αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή του Καρατζά, που δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά το πιθανότερο είναι να σφίξει τα δόντια και να παίξει, ελλείψει άλλων καθαρόαιμων στόπερ.

Ο κ. Χαραλαμπίδης αναμένεται να επιλέξει το σύστημα 4-4-2, όπως και απέναντι στον Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βούρας, με τους Ψιάνο (δεξιά), Παπαδόπουλο (αριστερά) στα άκρα της άμυνας, ενώ ο Καρατζάς θα έχει ως παρτενέρ στο κέντρο της αμυντικής γραμμής τον Χατζή. Οι Ριζογιάννης και Πουρτουλίδης λογικά θα είναι οι δύο κεντρικοί χαφ. Ο Κυριάκος θα αγωνιστεί από τα δεξιά και ο Τάντιτς θα επιχειρεί από την αριστερή πτέρυγα. Τέλος, στο γραμμή κρούσης θα τοποθετηθούν οι Λαλίν και Φλίγκος.

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι και οι: Καρακούτσης, Κοντοδήμος, Ουέλινγκτον, Τζιώρας, Πιτταράς, Γεωργατζής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή της Νίκης θα αναχωρήσει σήμερα στις 3 μ.μ. μια και κρίθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να διανυκτερεύσει στη συμπρωτεύουσα.

 

Ο Ηρακλής

Στον Ηρακλή περιμένουν πως και πώς να τελειώσει η χρονιά που θεωρείται αποτυχημένη από τη στιγμή που χάθηκε ο στόχος της ανόδου. Μάλιστα στα αποδυτήρια φαίνεται πως έχει χαθεί ο έλεγχος με χαρακτηριστική την περίπτωση των Ισαάκ και Λόπεζ που αναχώρησαν για την Ισπανία, με τη διοίκηση του «Γηραιού» να τους καλεί σε απολογία, ενώ εκείνοι με τη σειρά τους έκαναν προσφυγή.

Απόντες από το σημερινό παιχνίδι με τη Νίκη θα είναι ακόμη ο τιμωρημένος Νίκος Σαββίδης (συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάρτες), ο τραυματίας Τάι, αλλά και ο Δημήτρης Τσερκέζος μια και ο τραυματισμός του αποδείχθηκε πιο σοβαρός από ότι φαινόταν. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για διάστρεμμα, αλλά ο αμυντικός των «κυανολεύκων» υποβλήθηκε σε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν πως υπέστη τελικά κάταγμα.

Η 18άδα που επέλεξε ο προπονητής Σίνισα Γκόγκιτς είναι η εξής: Χουάντερσον, Παπαδόπουλος, Νατσιόπουλος, Γεωργίου, Σιατραβάνης, Βουτσιάς, Χ. Παληγεώργος, Φερνάντεζ, Κιρόφσκι, Ντατίδης, Σαράφογλου, Παπαστεριανός, Αλεξίου, Θόρια, Κραγιόπουλος, Γ. Παληγεώργος, Χιονίδης, Τροΐρης.

 

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Καυταντζόγλειο στάδιο

Ώρα 20.00

(OTE SPORT 3)

 

ΗΡΑΚΛΗΣ

1. Χουάντερσον

99. Βουτσιάς

26. Χ. Παληγεώργος

47. Βαγγελόπουλος

6. Παπαστεριανός

66. Γ. Παληγεώργος

20. Φερνάντεζ

12. Σιατραβάνης

10. Νατσιόπουλος

31. Σαράφογλου

90. Κιρόφσκι

Προπονητής:

Σ. Γκόγκιτς

 

ΝΙΚΗ

12. Βούρας

6. Ψιάνος

3. Παπαδόπουλος

4. Καρατζάς

85. Χατζής

14. Ριζογιάννης

23. Πουρτουλίδης

7. Κυριάκος

1. Τάντιτς

9. Λαλίν

46. Φλίγκος

Προπονητής:

Απ. Χαραλαμπίδης

 

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Νατσιούλας (Λάρισας), Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)

4ος διαιτητής: Βαλιώτης (Λάρισας)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το