Αθλητισμός

Θα λύσουν επιτέλους το γόρδιο δεσμό;

Μπήκαμε στο μήνα Αύγουστο και ακόμη να λυθεί το θέμα της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η κοροϊδία έχει ξεπεράσει κάθε όριο, με την Πολιτεία, την ΕΠΟ και τις λίγκες να μην μπορούν ή καλύτερα να μη θέλουν να λύσουν το …γόρδιο δεσμό και να άρουν την αδικία που υπέστη το περασμένο καλοκαίρι η βολιώτικη ομάδα, μαζί με την Καβάλα, αλλά και τον Ηρακλή.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε, πως φτάσαμε στο σημείο η Ένωση Football League-Football League 2 να εκβιάζει και να …καπελώνει επί της ουσίας την ΕΠΟ, η οποία ως υπερκείμενη αρχή του ποδοσφαίρου δεν αντιδρά, δεν παίρνει την υπόθεση στα χέρια της, επιβάλλοντας τις αποφάσεις της.

Πολιτεία και ΕΠΟ έχουν τα «εργαλεία» να επιβάλουν τη βούλησή τους, όπως φάνηκε περίτρανα πέρυσι στις υποθέσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Με τη διαφορά στην προκειμένη περίπτωση, ότι οι δύο παραπάνω ομάδες δεν ζητούν καμία χάρη, από τη στιγμή που η αποκατάστασή τους είναι το δίκαιο, το ηθικό και νόμιμο.

Δεν αποτελεί χάρη για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα να παίξουν στη Β’ Εθνική, τη στιγμή που όλοι έχουν βγει δημόσια και παραδεχθεί πως άδικα αυτές οι ομάδες τιμωρήθηκαν. Η πλήρη αποκατάσταση θα ήταν να επανέλθουν στη Σούπερ Λιγκ και όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, υπάρχει η νομική βάση, την οποία κανείς δεν ακολουθεί.

Επιμένουμε, πως το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και με πολιτική απόφαση, η οποία πάντως  βλέπουμε πως δεν έρχεται προς το παρόν τουλάχιστον, θα δοθεί λύση. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, αναμένεται σήμερα – εκτός απρόοπτου – στην Αθήνα από το Λονδίνο, όπου μετέβη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, περιμένουμε να δρομολογηθούν και οι εξελίξεις. Αναφερθήκαμε χθες στην εξέλιξη που φαίνεται να υπήρξε στο θέμα της επιχορήγησης των ομάδων της Β’ Εθνικής και τα επιπλέον χρήματα που θα λάβουν οι ΠΑΕ, ως χορηγία από τον ΟΠΑΠ και την ΕΤ3. Το συνολικό ποσό, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ανέρχεται στα 3.150.000 ευρώ, αυξημένο δηλαδή κατά 50%, σε σχέση με αυτό που επρόκειτο να πάρουν οι ομάδες, πριν θέσουν βέτο για την ψήφιση της αναδιάρθρωσης της Β’ Εθνικής και της αύξησης των ομάδων της κατηγορίας από 18 σε 21.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα χρήματα αυτά είναι εγγυημένα για τις ομάδες, καθώς έχουν «πέσει» και οι σχετικές υπογραφές, παρότι ο Γιάννης Ιωαννίδης εξακολουθεί να βρίσκεται στο Λονδίνο.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που οικονομικά οι ομάδες της Β’ Εθνικής φαίνεται να ικανοποιούνται, η υπόθεση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Η πρόταση της ΕΠΟ για αύξηση των ομάδων της Β’ Εθνικής από 18 σε 21, με την συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή υπάρχει (κατατέθηκε στην Ένωση Football League-Football League 2 παρουσία του προέδρου της στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, κ. Σπύρου Καλογιάννη).

Το θέμα θα πρέπει να έρθει προς συζήτηση σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα συγκαλέσει η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής και η πρόταση της ΕΠΟ να μπει σε ψηφοφορία. Απαιτείται να ψηφίσουν «ναι» το 50% συν 1 των ομάδων της Β’ Εθνικής για να περάσει η αναδιάρθρωση. Με τον κίνδυνο να ελλοχεύει να βρεθούν κάποιοι παράγοντες ΠΑΕ, οι οποίοι θα προσβάλουν την απόφαση, δημιουργώντας νέα προβλήματα στο πρωτάθλημα.

Εκεί μπορεί να επέμβει η ΕΠΟ και η Πολιτεία, οι οποίοι έχουν τον τρόπο να επιβάλουν τη θέλησή τους. Είναι νωπό, άλλωστε, το παράδειγμα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και πως ενήργησαν το Υπουργείο Πολιτισμού και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στο να πετύχουν να μην αγωνιστούν και οι δύο στο περσινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Οι παροιμίες που έχει βγάλει ο σοφός λαός δεν είναι τυχαίες και στην περίπτωση της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή ισχύει για την ΕΠΟ και την Πολιτεία η λαϊκή ρήση «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».

Προεκλογικά, αλλά και μετά τις εκλογές, όλοι οι πολιτικοί του νομού Μαγνησίας, αλλά και των νομών Καβάλας και Θεσσαλονίκης, έκαναν λόγο πως θα πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία που υπέστησαν ομάδες από τους παραπάνω νομούς. Οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις παραμένουν μη υλοποιήσιμες, η κοροϊδία συνεχίζεται, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και οι φίλαθλοι των ομάδων αγανακτισμένοι είναι έτοιμοι να ξεσπάσουν.

Ξεκινά η προετοιμασία

στο τέλος της εβδομάδας;

Η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, πήρε μια γενναία απόφαση να αρχίσει να καλεί τους παίκτες που έχει συμφωνήσει μαζί τους προφορικά, να έρθουν στην ομάδα και να ξεκινήσει άμεσα η προετοιμασία (παρότι δεν μπορούν να υπογραφούν συμβόλαια), καθώς δεν υπάρχουν, πλέον, τα χρονικά περιθώρια να περιμένει κι άλλο ο Ολυμπιακός να βγει η απόφαση.

Επ’ αυτού του θέματος η «Θ» επικοινώνησε με τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ στην Ελβετία, κ. Μιχάλη Μιτζικό, ο οποίος χαιρέτισε την απόφαση του πρόεδρου  κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη, να προχωρήσει στη δημιουργία του ρόστερ της ομάδας, πριν την ανακοίνωση της απόφασης.

«Μ’ αυτή την κίνηση ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, δείχνει εμπράκτως την πίστη του για την αποκατάσταση της ομάδας και επιδιώκει να φέρει την αποστολή που έχει αναλάβει εις πέρας.

Αυτό αποτελεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και φανερώνει τη δύναμη του Ολυμπιακού Βόλου.

Την κρίσιμη αυτή ώρα, όπου κρίνεται το μέλλον του συλλόγου, απαιτείται πανστρατιά και στήριξη από τους πολιτικούς της Μαγνησίας.

Με τη δύναμη των φιλάθλων του, ο  Ολυμπιακός θα αναγεννηθεί από τη στάχτη του και αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στη θέση που βρισκόταν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί αυτό αρμόζει στην ιστορική ομάδα του Βόλου και της Μαγνησίας».

Στο μεταξύ, οι πρώτοι παίκτες που αναμένεται να φθάσουν στο Βόλο είναι οι ξένοι παίκτες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως αργά το βράδυ αναμένονταν στην πόλη μας οι τρεις Αργεντινοί και ο ένας Ουρουγουανός. Επίσης και ο Εμάνουελ Ρόκα επρόκειτο και αυτός να έρθει χθες στο Βόλο. Σταδιακά, όπως υποστηρίζουν διοικητικές πηγές, θα έρχονται και οι υπόλοιποι παίκτες, έτσι ώστε μέχρι την Παρασκευή ή το αργότερο την προσεχή Δευτέρα να πραγματοποιηθεί η πρώτη ανεπίσημη συγκέντρωση της ομάδας στο ΕΑΚ του Βόλου.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται στο Βόλο και ο Γιώργος Βαζάκας, ο οποίος θα αναλάβει να «χτίσει» το νέο Ολυμπιακό, με τον Αντώνη Μάνδαλο να αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του Γρεβενιώτη προπονητή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το