Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

«Θέλω βοήθεια, αλλιώς φοβάμαι ότι θα το ξανακάνω…»

Έκκληση 23χρονου, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό σε κάδους
Έκκληση 23χρονου, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό σε κάδους

Σε ρητή δικάσιμο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου παραπέμφθηκε ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου να καίει κάδους στο Βόλο. Ο νεαρός, ο οποίος διαμένει στη Νέα Αγχίαλο, τα ξημερώματα του Σαββάτου έβαλε διαδοχικά φωτιά σε τρεις κάδους. Στις διασταυρώσεις των δρόμων Γιάτσου και Παπαδιαμάντη, Κουντουριώτου – Θρακών και Γιαννιτσών – Φρουρίου. Οι κάδοι καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ο νεαρός καθόταν και χάζευε τους καιόμενους κάδους και η σύλληψή του έγινε επ’ αυτοφώρω. Πολίτες που είδαν τους καιόμενους κάδους προφανώς ενημέρωσαν τις αρχές. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου έσπευσαν στην περιοχή των εμπρησμών, εντόπισαν τον νεαρό και τον συνέλαβαν. Ανακρινόμενος από τους αστυνομικούς ομολόγησε – αβίαστα, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στα συνοδευτικά έγγραφα της Αστυνομίας στη δικογραφία – ότι έβαζε φωτιά στους κάδους γιατί του άρεσε να βλέπει το θέαμα. Την ώρα της σύλληψής του βρέθηκαν στην κατοχή του οκτώ αναπτήρες. Λόγω των εύφλεκτων υλικών οι κάδοι άρπαξαν αμέσως φωτιά.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 23χρονος είχε βάλει φωτιά και σε άλλους κάδους. Από την αρχή του έτους, όπως αναφέρθηκε από την Αστυνομία, ο 23χρονος είχε βάλει φωτιά σε 20 συνολικά κάδους, σε διάφορα σημεία της πόλης. Κάποιοι καταστράφηκαν, κάποιοι υπέστησαν ζημιές. Υπολογίζεται ότι η ζημιά των τριών καμένων κάδων τα ξημερώματα του Σαββάτου ανέρχεται σε 700 ευρώ. Η συνολική ζημιά για τους άλλους 20 κάδους εκτιμάται σε 5.000 έως 5.500 ευρώ.

Σε βάρος του 23χρονου η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος και θα παραπεμφθεί σε ρητή δικάσιμο του Τριμελούς.

Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση είναι η έκκληση του ιδίου να του δοθεί βοήθεια. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει, εκφράζει φόβο πως θα το ξανακάνει…

Ο νεαρός φέρεται να ομολόγησε ότι του αρέσει το θέαμα των φλεγόμενων κάδων. Όπως έχει προκύψει από την έως τώρα έρευνα, σε αυτές τις πράξεις φέρεται να επιδίδεται το τελευταίο τετράμηνο. Στην κατάθεση – απολογία του στην Αστυνομία φέρεται να δηλώνει μάλιστα ότι μετανοεί για αυτές τις πράξεις του, προειδοποιεί ωστόσο ότι ενδεχομένως να το ξανακάνει όταν ενδεχομένως «δεν είναι ο εαυτός του…».

Προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι σε ετήσια βάση λόγω φωτιάς καταστρέφονται 50-70 κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης στο Δήμο Βόλου. Οι αιτίες είναι αρκετές. Σε κάποιες περιπτώσεις οι φωτιές αποδίδονται σε εμπρησμό από αμέλεια (ρίψη αναμμένων κάρβουνων εντός των κάδων κ.λ.π.) και σε άλλες από πρόθεση, όπως στην περίπτωση του 23χρονου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το