Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Η ώρα της κρίσης…

Καθοριστική είναι για τον Ολυμπιακό Β. η επόμενη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Είκοσι βαθμούς στα 15 παιχνίδια του πρώτου γύρου είχε αποσπάσει ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος οι «ερυθρόλευκοι», βάσει αποτελεσμάτων, πραγματοποιούν καλύτερη πορεία, αν αναλογιστούμε ότι σε 12 ματς στο β’ γύρο – και ενώ απομένουν άλλα τρία για να ολοκληρωθεί η κανονική αγωνιστική περίοδος –  το βολιώτικο συγκρότημα έχει αποσπάσει 21 βαθμούς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή της στην κατηγορία και να βάλει ψηλότερα τον πήχη, στοχεύοντας να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα, συμμετέχοντας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ο στόχος είναι εφικτός και εξαρτάται αποκλειστικά από τα αποτελέσματα των «ερυθρολεύκων». Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη προνομιούχο πεντάδα και δεν χρειάζεται να ξεπεράσει κάποια ομάδα στη βαθμολογία, προκειμένου να μπει στα πλέι οφ.

Το ζήτημα είναι να αποσπάσει στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια τους βαθμούς που χρειάζεται, έτσι ώστε να κόβει τις ορέξεις της Καβάλας και κυρίως του Άρη που ακολουθούν στο βαθμολογικό πίνακα.

Οι «ερυθρόλευκοι», αν αξιοποιήσουν τον παράγοντα έδρα (δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα) θα υλοποιήσουν τον στόχο τους. Θα πρέπει, δηλαδή, να κερδίσουν στο Πανθεσσαλικό την Ξάνθη (στις 3 Απριλίου) και τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική (17/4) για να πανηγυρίσουν μια πολύ μεγάλη επιτυχία, στην πρώτη τους χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια. Αν σημειώσουν δύο νίκες δεν κινδυνεύουν από τις Καβάλα και Άρη, ακόμη και αν οι παραπάνω ομάδες σημειώσουν τρεις νίκες. Στη χειρότερη περίπτωση ο Ολυμπιακός Βόλου να ισοβαθμίσει με την Καβάλα, με την οποία όμως υπερτερεί στην ισοβαθμία (ισοπαλία στο Βόλο, νίκη στην Καβάλα).

Πάντως, η επόμενη αγωνιστική ενδέχεται να κρίνει πολλά για τις ομάδες που μάχονται για τα πλέι οφ, καθώς οι βασικοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού αγωνίζονται εκτός έδρας. Η Καβάλα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», ενώ ο Άρης πηγαίνει στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να «καίγεται» για τους βαθμούς, στην προσπάθεια που καταβάλει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχθεί την Ξάνθη, η οποία μετά τη νίκη επί του Αστέρα την περασμένη αγωνιστική εξασφάλισε ουσιαστικά την παραμονή στην κατηγορία. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν την έδρα τους, έχοντας αποσπάσει 18 βαθμούς στο Πανθεσσαλικό και 23 από τα εκτός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει μακριά από το Βόλο.

Το πιο ευνοϊκό σενάριο για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι να κερδίσει την Ξάνθη και να ηττηθούν Καβάλα και Άρης. Στην περίπτωση αυτή οι «ερυθρόλευκοι» εξασφαλίζουν και μαθηματικά την συμμετοχή τους στα πλέι οφ, ακόμη και αν ηττηθούν στα δύο τελευταία παιχνίδια (με Άρη και Παναθηναϊκό).

Τι ισχύει στα πλέι οφ

Εφόσον ο Ολυμπιακός Βόλου συμμετάσχει στα πλέι οφ και η ΑΕΚ στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδος, εξασφαλίζει σίγουρα το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν το τρόπαιο κατακτήσει ο Ατρόμητος, τότε από το πρωτάθλημα θα αναδειχθούν: η ομάδα που συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και οι άλλες δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία στα πλέι οφ θα μείνει εκτός Ευρώπης.

Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στην κατάταξη των πλέι οφ θα πάρει μέρος στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα που θα καταλάβει την 2η θέση στα πλέι οφ θα συμμετάσχει στον δ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η 3η της κατάταξης θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ από τον γ’ προκριματικό γύρο. Όπως προαναφέραμε, εφόσον το Κύπελλο Ελλάδος κατακτήσει η ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ θα συμμετάσχει και η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία στα πλέι οφ, παίζοντας στον β’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους οι ομάδες στα πλέι οφ προκύπτει με βάση τη διαφορά που έχει κάθε ομάδα με την πέμπτη της Σούπερ Λίγκας διαιρούμενη δια του πέντε, με τις απαραίτητες στρογγυλοποιήσεις. Με τα σημερινά δεδομένα η βαθμολογία θα ήταν: Παναθηναϊκός 3, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός Βόλου 0.

Ο αγωνιστικός τομέας

Μία απογευματινή προπόνηση περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα προετοιμασία των «ερυθρολεύκων». Οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν υπό τις οδηγίες του Μάκη Κατσαβάκη στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Απουσίασαν οι τραυματίες Βιθέντε Μόνχε και Λέαντρο Άλβαρεζ, με τον δεύτερο να είναι ζήτημα αν θα προλάβει το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό. Σε δώδεκα μέρες αναμένεται να βγάλει τα ράμματα, ενώ θα χρειαστεί και κάποιο χρονικό διάστημα για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση. Θεραπεία έκανε χθες και ο επίσης τραυματίας Γιάννης Ζαραδούκας. Σήμερα, το πιθανότερο, θα ξεκινήσει προπονήσεις ο Στάθης Ρόκας, ο οποίος υπέφερε από διάστρεμμα.

Ο Κώστας Καπετάνος, ο οποίος με απόφαση της διοίκησης δεν γυμνάζεται με την υπόλοιπη ομάδα,  προπονήθηκε το πρωί υπό τις οδηγίες του συνεργάτη του κ. Κατσαβάκη, Κώστα Παπαδόπουλου.

Στο παιχνίδι με την Ξάνθη θα εκτίσει τη μία από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του ο Πέτερ Ντολεζάι, ενώ ο Ζόλταν Σέλεζι θα εκτίσει την ποινή του (συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες) στο παιχνίδι με τον Άρη.

Το Σάββατο οι «ερυθρόλευκοι» πρόκειται να δώσουν φιλικό παιχνίδι με την ομάδα Νέων του συλλόγου.

* Ο Παύλος Μητρόπουλος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, καθώς κλήθηκε εκ νέου στην Εθνική ομάδα των Ελπίδων από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Γεωργιάδη. Ο νεαρός μέσος του Ολυμπιακού Βόλου ενσωματώθηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εν  όψει των φιλικών αναμετρήσεων που πρόκειται να δώσει η Εθνική με αντιπάλους τον Ατρόμητο (24/3) και την εθνική ομάδα του Βελγίου εκτός έδρας (στις 28/3).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καταδικάστηκε 55χρονος που παρίστανε τον επιστήμονα με πλαστά πτυχία

Διοργάνωνε διαλέξεις και σεμινάρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου μιλούσε για την ευεξία των…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σχολεία: Έτσι θα είναι τα lockers που θα αφήνουν τα κινητά τους οι μαθητές

Σε lockers, δηλαδή ειδικά ντουλαπάκια, θα αφήνουν τα κινητά τους τηλέφωνα οι μαθητές όπως ανακοίνωσε…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλλία: Ένας από τους βιαστές ζήτησε συγγνώμη στη Ζιζέλ – «Έκανα ότι μου είπε ο Πελικό»

Ένας από τους άνδρες που κατηγορούνται ότι βίασαν τη Ζιζέλ Πελικό στην πολύκροτη υπόθεση που…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία

Με ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Δολοφονία Κατσουρή: Αντιμέτωποι με κακούργημα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για την είσοδο των Κροατών οπαδών

Τον ποινικό έλεγχο των πέντε αξιωματικών της ΕΛΑΣ που είχαν κρίσιμο ρόλο στις αποφάσεις για…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Με 90 συμμετοχές θα διεξαχθεί η 43η Seajets Ανάβαση Πορταριάς

Με 90 αξιόλογες συμμετοχές θα διεξαχθεί η 43η  Seajets Ανάβαση Πορταριάς το Σαββατοκύριακο 21 και…

19 Σεπτεμβρίου 2024