Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Η Φιλοζωϊκή επικήρυξε βασανιστή σκύλου στις Αλυκές

 Με το ποσό των 1000 ευρώ
Με το ποσό των 1000 ευρώ

Ανθρωποειδές, ένα από τα πολλά, δυστυχώς που ζουν ανάμεσά μας, αποφάσισε Μεγάλη Δευτέρα, να βασανίσει αδέσποτο σκύλο δένοντάς του το στόμα με σύρμα  στις Αλυκές.

Το δύστυχο ζώο, ένα μεγάλο άσπρο τσομπανόσκυλο, περιφερόταν για πέντε  μέρες με δεμένο το στόμα του σε σύρμα, και στην προσπάθειά του να το ανοίξει, το σύρμα έμπαινε όλο και πιο βαθιά στο κρέας με αποτέλεσμα να έχει μολυνθεί  όλη τη μουσούδα του και να υποστεί γάγγραινα. Τα ίχνη του ζώου,  παρά τις προσπάθειες της φιλοζωικής ομάδας, που επικήρυξε το δράστη αυτού του εγκλήματος με 1000 ευρώ, χάθηκαν από  τη Μ. Παρασκευή και εκτιμάται ότι ο σκύλος έχει πεθάνει

Το ζώο είχε σακατεμένο επίσης πόδι, και ήταν εξουθενωμένο από την ταλαιπωρία, από τα βασανιστήρια που είχε υποστεί.

«Με το ζόρι έβγαζε λίγο τη γλώσσα του για να «γευτεί» νερό και προφανώς αυτό το κρατά ακόμα στη ζωή.

Δυστυχώς ήταν πολύ φοβισμένο και παρά τις απέλπιδες προσπάθειές μας, και με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση ανθρώπου το καταφυγίου του Δήμου Βόλου και του Κτηνιάτρου, Κώστα Παγουρτζή, δεν μπορούμε τόσες μέρες να το πιάσουμε, καθώς και η περιοχή δεν είναι φιλική και εύκολα προσβάσιμη.

Το ζώο είναι καταδικασμένο  να πεθάνει από ασιτία, γάγγραινα ή ασφυξία, εάν δεν πιαστεί το γρηγορότερο.

Εμείς θα επιμείνουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, μέσα στις Άγιες Ημέρες και ίσως με τη σωτηρία αυτού του ζώου, σώσουμε και τις ψυχές μας.

Όσο για τον Άγνωστο Χ, τον επικηρύσσουμε με χρήματα από το πενιχρό ταμείο μας, για τα φάρμακα και τη σίτιση όλων των υπολοίπων 45 άρρωστων ζώων που φιλοξενούμε», τόνισαν τα μέλη της φιλοζωϊκής.

Όποιος γνωρίζεικάτι που θα βοηθήσει ή έχει στοιχεία γι’ αυτόν που το έκανε, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τα κάτωθι τηλέφωνα :

Μελπομένη Ευθυμιάδου, Πρόεδρος ΦιΟΒ : 6931161420

Μαρία Σέγκλια, Γ. Γραμματέας ΦιΟΒ : 6985078766

Άγγελος Αντωνίου, Μέλος :6986355904

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το