Πολιτισμός

Η ταινία «Φιλιά και σφαίρες» στο «Αχίλλειον»

ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ

Το σινεμά (μας) ταξιδεύει στο Χόλιγουντ, ακολουθώντας τρεις παράξενους ήρωες της σατιρικής κωμωδίας μυστηρίου «Φιλιά και σφαίρες» σήμερα  Τρίτη 7 και αύριο Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 9:30΄μ.μ. στο «Αχίλλειον» από τις προβολές του Σινέ Μεσόγειος του Δήμου Βόλου.

Μικροκακοποιός, κυνηγημένος από την Αστυνομία, καταλήγει στο Λος Άντζελες, όπου τυχαία θα περάσει από οντισιόν για το ρόλο ενός αστυνομικού και θα εντυπωσιάσει τους κινηματογραφικούς κύκλους. Έτσι, η επόμενη μέρα τον βρίσκει σ’ ένα χολιγουντιανό πάρτι, όπου συναντά έναν γκέι ιδιωτικό ντετέκτιβ και μια πανέμορφη επίδοξη ηθοποιό, η οποία αποδεικνύεται… ο εφηβικός του έρωτας! Οι τρεις τους μπλέκουν άθελά τους σε έναν παράξενο φόνο και για να γλιτώσουν, αρχίζουν να ψάχνουν για τους πραγματικούς δολοφόνους και τα αληθινά κίνητρα.

Ταινία απολαυστική απ’ την αρχή μέχρι το τέλος, γρήγορη και καλοφτιαγμένη, χωρίς να είναι και επιτηδευμένη. Κρύβει μια μεγάλη έκπληξη για τον αμύητο, ανυποψίαστο θεατή. Ξέφρενοι ρυθμοί, σε μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία με ατμόσφαιρα που θυμίζει παλιό αστυνομικό noir. Ό,τι πρέπει για ένα ευχάριστο βράδυ με παρέα στο σινεμά. Το χιούμορ είναι διαβρωτικό και «μαύρο», αλλά και κατά έναν παράδοξο τρόπο, ελκυστικό στον μέσο θεατή, ενώ η ταινία ακροβατεί με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στη δράση και στο μυστήριο.

Η.Π.Α. (2005) Σκηνοθεσία, Σενάριο: Σέιν Μπλακ (από τη νουβέλα του Μπρετ Χάλιντεϊ με τίτλο «Bodies Are Where You Find Them»). Πρωταγωνιστούν Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Βαλ Κίλμερ, Μισέλ Μόναχαν, (103΄).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το