Αθλητισμός

Η Σκιάθος υποδέχτηκε την παγκόσμια πρωταθλήτρια της

Λαμπρή υποδοχή επιφύλαξαν οι Σκιαθίτες στην Χρ. Γκούσο και τον προπονητή της Ν. Τασιόπουλο

Η Χριστίνα Γκούσο επιδεικνύει με υπερηφάνεια τα μετάλλιά της, κοντά στον προπονητή της Ν. Τασιόπουλο και στο Δήμαρχο Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτη

 

 

 


«ΕΙΜΑΙ ευτυχισμένη για τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησα. Ένιωσα εκπληκτικά. Γνώρισα νέους φίλους και έζησα φοβερές στιγμές. Θα συνεχίζω να κάνω αθλητισμό. Είναι κάτι που με γεμίζει αφάνταστα» μας είπε χθες η Χριστίνα Γκούσο, η 19χρονη αθλήτρια με νοητική στέρηση που κέρδισε τα δύο χρυσά μετάλλια στα 100μ. και στα 200μ. κατά τη διάρκεια των Special Olympics που ολοκληρώθηκαν προχθές στην Αθήνα.

Χθες το μεσημέρι, ο Δήμος Σκιάθου, επιφύλαξε λαμπρή υποδοχή στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, και τον προπονητή της Νίκο Τασιόπουλο, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν και το νόημα των Special Olympics δεν είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά η συμμετοχή και η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των παιδιών με αναπηρίες, δεν μπορώ να πω ότι δεν καλοδεχτήκαμε τις δύο πρωτιές της Χριστίνας.

Η Χριστίνα, ασχολείται μόλις τρεις μήνες με τον αθλητισμό. Οι επιδόσεις της αποδεικνύουν πως πρόκειται για ένα κορίτσι με ταλέντο. Κατά τη διάρκεια όλης της προετοιμασίας, έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό και ήταν ιδιαίτερα συνεπής. Αυτό έκανε και τη δική μου δουλειά πιο εύκολη.

Το θέμα ήταν πως της άρεσε αυτό που έκανε και πιστεύω πως θα το συνεχίσει. Κι αυτό είναι το μεγάλο μας κέρδος. Ο σύλλογος «Αλκή» όπου ανήκουμε, προσπαθεί να προσφέρει υγιείς διεξόδους στα παιδιά με αναπηρία.

Θέλουμε μέσω του αθλητισμού να τα κάνουμε πιο ώριμα, πιο υπεύθυνα και να τους δίνουμε τη δυνατότητα να αισθάνονται υπεύθυνα και χρήσιμα» κατέληξε ο κ. Τασιόπουλος.

Χθες το μεσημέρι λοιπόν οι συμπολίτες της Χριστίνας Γκούσο με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Νίκο Πλωμαρίτη, την αντιδήμαρχο κα Κανταράκη, τους δημοτικούς συμβούλους, τους εθελοντές των Special Olympics, τους εκπροσώπους του συλλόγου «ΑΛΚΗ» όπου ανήκει η Χριστίνα, μα και πολλούς κατοίκους του νησιού, την υποδέχτηκαν μπροστά από το άγαλμα του Παπαδιαμάντη στο Μπούρτζι. Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης, την σκέπασε με την ελληνική σημαία, και της έβαλε στο κεφάλι στεφάνι ελιάς, λέγοντάς της πως «Η Σκιάθος περήφανη για την κατάκτηση των δύο χρυσών μεταλλίων, της εύχεται να αντιμετωπίζει με την ίδια επιτυχία και θέρμη οποιοδήποτε αγώνα στη ζωή της, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση σε όλους μας».

Στον προπονητή της κ. Νίκο Τασιόπουλο απένειμε τιμητική πλακέτα ως ελάχιστη αναγνώριση της επιτυχίας του και της συμμετοχής του στην κατάκτηση των μεταλλίων από την Χριστίνα.

Η Χριστίνα Γκούσο γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκιάθο από γονείς Βορειοηπειρώτες, την Αλεξάντρα και τον Χρήστο Γκούσο που έφτασαν στο νησί πριν από 20 χρόνια. Στο να φτάσει η Χριστίνα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Special Olympics, πλην του προπονητή της, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι γονείς της, που ουδέποτε ντράπηκαν για την αναπηρία της. Δεν έπαψαν ούτε στιγμή να την στηρίζουν και να την προτρέπουν να ασχοληθεί με διάφορες δραστηριότητες. Και τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους, μέχρι στιγμής τους δικαιώνουν απόλυτα.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το