Photo Gallery, Αθλητισμός

Η Νίκη 1-0 τον Αετό Σκύδρας στο ντεμπούτο του Π. Αμανατίδη

 

Ιδανικό ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Περικλής Αμανατίδης στον πάγκο της Νίκης, αφού η ομάδα του πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα κερδίζοντας 1-0 τον Αετό στη Σκύδρα. Μπορεί οι «κυανόλευκοι» να δυσκολεύτηκαν αρκετά, αλλά το γκολ του Γιώργου Πουλάκου στο 89’ ήταν αυτό που έδωσε τη λύση και χάρισε τους τρεις βαθμούς.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Ο αγώνας στη Σκύδρα ήταν μέτριος ποιοτικά, με τους «κυανόλευκους» να μην παρουσιάζουν καλή εικόνα. Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο «ψάχνονταν» στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Ωστόσο στην επανάληψη η εικόνα της Νίκης βελτιώθηκε αισθητά. Σ’ αυτό συνέβαλε και ο Περικλής Αμανατίδης, ο οποίος -σε συνεργασία με τον Κώστα Γρηγοριάδη- κατάφερε με τις αλλαγές του να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του, ενώ στο τέλος οι επιλογές του δικαιώθηκαν βάσει αποτελέσματος.

Ο 42χρονος τεχνικός μετά τη λήξη του αγώνα παραδέχθηκε ότι η νίκη ανήκει στους ποδοσφαιριστές και τον Κώστα Γρηγοριάδη, μια και ο ίδιος προπόνησε την ομάδα μόλις δύο φορές. Ωστόσο στην προχθεσινή αναμέτρηση είδαμε αρκετά καινούργια στοιχεία. Είδαμε μετά από καιρό τον Γιάννη Πεχλιβανόπουλο στην ενδεκάδα, ο Σάββας Κυριακίδης έπαιξε για πρώτη φορά βασικός ο Σάββας Κυριακίδης, ενώ ο Απόστολος Αναστασίου αγωνίστηκε ως δεξιός εξτρέμ, με τον Γιάννη Λουκίνα να παίζει λίγο πιο πίσω από τον Γιώργο Πουλάκο. Με τους ποδοσφαιριστές αυτούς η βολιώτικη ομάδα έγινε πιο πιεστική, έκλεισε τον Αετό στα καρέ του και παρότι δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της, κατόρθωσε να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Καθοριστική συμβολή για τη νίκη είχε φυσικά ο Γιώργος Πουλάκος, ο οποίος στη φάση του γκολ έδειξε την κλάση του. «Διάβασε» σωστά τη φάση και μετά τη πρώτη κεφαλιά του Παπατζίκου (είχε προηγηθεί εκτέλεση πλαγίου άουτ από τον Στουρνάρα) κινήθηκε έγκαιρα προς την πορεία της μπάλας και με άπιαστη κεφαλιά άφησε «άγαλμα» τον Σιμψερή γράφοντας το τελικό 1-0.

Ο Περικλής Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-5-1 και διάταξη 4-2-3-1. Πιο συγκεκριμένα τερματοφύλακας ήταν ο Ψωμιάδης, έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Στουρνάρα, Δεληζήση, Χολέβα και Λαμπρόπουλο. Στη μεσαία γραμμή αμυντικοί χαφ ήταν οι Παπατζίκος, Πεχλιβανόπουλος, στα δεξιά επιχειρούσε ο Παυλίδης και στα αριστερά ο Σ. Κυριακίδης, ενώ ο Διαμαντίδης κινούταν λίγο πιο πίσω από τον Πουλάκο, ο οποίος αποτέλεσε την επιθετική αιχμή της βολιώτικης ομάδας. Σε γενικές γραμμές η Νίκη πήρε αυτό που ήθελε στη Σκύδρα και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βορείου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

ΑΕΤΟΣ ΣΚ.: Σιμψερής, Κ. Κυριακίδης, Λεκάκης, Ορφανίδης, Πασχώνης, Σαπανίδης, Μπρέγκου, Γ.Ν. Παπαστεργίου (61’ Κεφαλίδης), Κερμενίδης (48’ Γ.Δ. Παπαστεργίου), Μαντζιούνης (83’ Οφίδης), Χαρμανάς.

ΝΙΚΗ: Ψωμιάδης, Στουρνάρας, Λαμπρόπουλος, Χολέβας, Δεληζήσης, Παπατζίκος, Πεχλιβανόπουλος (60’ Λουκίνας), Παυλίδης, Σ. Κυριακίδης (60’ Αναστασίου), Διαμαντίδης (79’ Κάσιο), Πουλάκος.

* Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί την «Πίτσα Βόλος» για το γεύμα που παρέθεσε στην ποδοσφαιρική ομάδα.

 

Στουρνάρας: Πολύ

σημαντική νίκη
Στη σημασία της επιτυχίας της Νίκης στη Σκύδρα στάθηκε ο Βαγγέλης Στουρνάρας. Σε δηλώσεις του στον «Μαγνησία Sport FM» ο αρχηγός της βολιώτικης ομάδας μεταξύ άλλων τόνισε: «Είτε παίζεις με τον πρώτο είτε με τον τελευταίο οι τρεις βαθμοί είναι που μετράνε. Είναι πάρα πολύ σημαντική η νίκη. Οι λίγοι άνθρωποι που ήταν εδώ από τον Βόλο είδαν ότι αγωνιστήκαμε σε ένα ακατάλληλο γήπεδο και επικίνδυνο για τη σωματική μας ακεραιότητα. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, όμως αυτή τη στιγμή δε μας ενδιαφέρει το καλό ποδόσφαιρο, αλλά οι τρεις βαθμοί. Έχουν μείνει έξι παιχνίδια με πολύ καλό πρόγραμμα».

Ο έμπειρος αμυντικός κλήθηκε να σχολιάσει και την παρουσία του Περικλή Αμανατίδη: «Ο κ. Αμανατίδης δούλεψε πολύ στην ψυχολογία, η οποία είναι πάρα πολύ κακή σε όλα τα παιδιά στην ομάδα, αλλά και στους διοικούντες και στους φιλάθλους. Είμαι απόλυτος, διότι αυτή είναι η αλήθεια» ήταν η απάντησή του, ενώ στάθηκε και στο πρόσωπό του:
«Έχω να μιλήσω μήνες. Το αν τιμώ τη φανέλα και το συμβόλαιό μου, το δείχνω. Δε θα ασχοληθώ ξανά με οικονομικά και εξωγηπεδικά θέματα. Εμένα με ενδιαφέρει το καλό της ομάδας μου, που είναι η Νίκη. Θέλω να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί για τον στόχο που έχουμε βάλει. Χωρίς τον κόσμο, αυτή η ομάδα δε θα υπήρχε. Αν δε μου έκανε …κλικ αυτή η ομάδα, θα μπορούσα να είχα φύγει τον Δεκέμβρη ή να μην είχα υπογράψει καθόλου. Από τη στιγμή που έχω υπογράψει και είμαι εδώ, εγώ πρέπει να ματώσω για τη φανέλα μου και το συμβόλαιό μου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το