Αθλητισμός

Η Νίκη “δάμασε” τον Εθνικό Γαζώρου με 1-0

ΚΥΡΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ

Αρκετά προβλήματα συνάντησε η Νίκη απέναντι στον Εθνικό Γαζώρου, αλλά έδειξε υπομονή και δικαιώθηκε. Έτσι με γκολ του Τάσου Κυριάκου στο 73ο λεπτό πήρε το «τρίποντο» με 1-0 και παρέμεινε στη διεκδίκηση της ανόδου δίνοντας χαρά στους φιλάθλους που έδωσαν το «παρών» χθες στο Πανθεσσαλικό.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Φωτό: ΠΑΝ. ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ

 

Λαχτάρησε η Νίκη αλλά τελικά τα κατάφερε. Ο Εθνικός Γαζώρου προέβαλε σθεναρή αντίσταση, η οποία κάμφθηκε στο 73ο λεπτό. Εκείνος που έδωσε τη λύση ήταν ο Τάσος Κυριάκος, ο οποίος αξιοποίησε «ασίστ» του Μανώλη Σκούφαλη και χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη εμφανίστηκε αγχωμένη, αλλά ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση με τον Μπόζινταρ Τάντιτς να συμβάλλει σημαντικά μπαίνοντας αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Από την άλλη μεριά οι Σερραίοι απείλησαν τους «κυανόλευκους» στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη δεν άντεξαν…

 

Πώς έπαιξαν

οι δύο ομάδες

Το γνωστό 4-2-3-1 επέλεξε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, ο οποίος προτίμησε τον Ριζογιάννη για δεξιό μπακ αντί του τιμωρημένου Ψιάνου, ενώ αποφάσισε να ξεκινήσει τον Πουρτουλίδη αν και ταλαιπωρούταν από διάστρεμμα. Πιο αναλυτικά κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καρακούτσης, ενώ στα μετόπισθεν από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Ριζογιάννης, Βέρτζος, Καρατζάς και Κοντοδήμος. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Χατζής, Πουρτουλίδης (στον άξονα), ο Σκούφαλης και ο Παππάς επιτίθονταν από τις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με τον Κυριάκο να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τον Φλίγκο.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο παρόμοια διάταξη (4-2-3-1) χρησιμοποίησε και ο Παναγιώτης Διλμπέρης. Τερματοφύλακας ήταν ο Βαλσαμάκης, ενώ στα μετόπισθεν έπαιξαν οι Κομνηνάκης (δεξιά), Μερεσιώτης (αριστερά), Κατσαβάκης, Κουκόλης (σέντερ μπακ). Στο χώρο του κέντρου αγωνίστηκαν οι Μουσικάκης, Διαμαντίδης (στον άξονα), Χαριτίδης (δεξιά), Ζυγκερίδης (αριστερά), με τον Ναλμπάντη να βοηθά τον Β. Κωνσταντινίδη, που αποτέλεσε την επιθετική αιχμή.

 

Αρκετές φάσεις, αλλά

κανένα γκολ στο α’

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που λίγο έλειψε να αιφνιδιάσουν μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Κομνηνάκης «έβγαλε» σέντρα, ο Β. Κωνσταντινίδης έπιασε κεφαλιά που πέρασε πάνω από τα γκολπόστ.

Η συνέχεια ανήκε στη Νίκη που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε φάσεις για γκολ. Έτσι στο 5’ ο Κυριάκος εκτέλεσε κόρνερ, ο Βέρτζος έπιασε κεφαλιά, αλλά απέκρουσε ο Κομνηνάκης. Ακολούθησε νέο κόρνερ που εκτελέστηκε με κομπίνα ανάμεσα σε Κυριάκο και Σκούφαλη, με τον πρώτο να πιάνει άστοχο βολέ.

Σπουδαία ευκαιρία για τη Νίκη στο 8’. Ο Κοντοδήμος εκτέλεσε με φάλτσο ένα φάουλ, ο Βαλσαμάκης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε, με τους Βέρτζο και Φλίγκο να σπεύδουν να επωφεληθούν. Ωστόσο πριν στείλουν την μπάλα στα δίχτυα υποδείχθηκαν σε θέση οφσάιντ από τον α’ βοηθό κ. Ζυγούρη.

Κι ενώ στο 10’ μακρινό σουτ του Διαμαντίδη δεν ανησύχησε τον Καρακούτση, ήρθε νέα πολύ καλή ευκαιρία για τη Νίκη στο 14’. Μετά από κόρνερ του Κυριάκου, ο Βαλσαμάκης δεν συγκράτησε την μπάλα. Ωστόσο ο Βέρτζος δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε, οι αμυνόμενοι έβγαλαν προσωρινά την μπάλα από την περιοχή τους, για να πιάσει νέο σουτ ο Παππάς το οποίο σταμάτησε στον Κομνηνάκη.

Το βολιώτικο συγκρότημα συνέχισε να υπερέχει και στο 18’ κεφαλιά του Βέρτζου (από κόρνερ του Κυριάκου) έφυγε άουτ, ενώ στο 21’ Σκούφαλης και Κυριάκος συνδυάστηκαν μεταξύ τους, αλλά ο δεύτερος δεν έδωσε σωστά την μπάλα στο πρώτο με συνέπεια να χαθεί η ευκαιρία για κάτι καλό.

Μετά το 25ο λεπτό οι παίκτες του Παναγιώτη Διλμπέρη κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και δυσκόλεψαν τους γηπεδούχους. Στο 23’ ο Κομνηνάκης εκτέλεσε φάουλ με τη μορφή σέντρας-σουτ, ο Ναλμπάντης δεν μπόρεσε να κερδίσει κεφαλιά με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι (άουτ).  Επίσης μία κεφαλιά του Β. Κωνσταντινίδη (25’) και ένα σουτ του Ναλμπάντη (30’) έφυγαν μόλις άουτ, ενώ στο 35’ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα στην κόντρα δύο μ’ έναν. Όμως ο Βέρτζος με τάκλιν αυτοθυσίας ανέκοψε την πάσα του Β. Κωνσταντινίδη προς τον ξεμαρκάριστο Ναλμπάντη βγάζοντας την ομάδα του από τη δύσκολη θέση.

Οι ιαχές του κόσμου «αφύπνισαν» τους ποδοσφαιριστές του Απόστολου Χαραλαμπίδη, οι οποίοι στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους πίεσαν για το γκολ. Έτσι στο 34’ συρτό σουτ του Πουρτουλίδη πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι (άουτ), στο 26’ ο Ριζογιάννης έβγαλε κάθετη πάσα για τον Πουρτουλίδη που γύρισε για τον Φλίγκο, ο οποίος απέτυχε να σουτάρει από τη μικρή περιοχή, στο 41’ ο Βέρτζος απέτυχε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 45’ «μονοκόμματο» σουτ του Κοντοδήμου πέρασε πάνω από τα γκολπόστ. Παρόμοια τύχη είχε και σουτ του Διαμαντίδη στο 39’.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια σπουδαία φάση για τη Νίκη. Ο Κοντοδήμος πραγματοποίησε σέντρα, ο Πουρτουλίδης έπιασε κεφαλιά που πέρασε παράλληλα από την εστία και ο Παππάς δεν μπόρεσε να σουτάρει από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής.

 

Βοήθησε ο Τάντιτς,

λυτρωτής ο Κυριάκος

Με τις ίδιες ενδεκάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο «μονομάχοι», με τη Νίκη να φτάνει μια …ανάσα από το γκολ στο 50’. Ο Παππάς με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Φλίγκο, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι απογοητεύοντας τους φιλάθλους που ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν. Πάντως την μπάλα μάλλον βρήκε και ο Βαλσαμάκης αλλάζοντας ελάχιστα την πορεία της.

Οι «κυανόλευκοι» προσπαθούσαν από τις πτέρυγες να σπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Εθνικού Γαζώρου. Οι Παππάς και Σκούφαλης είχαν αλλάξει πλευρές από το 30’ με σκοπό να «τρυπήσουν» την οπισθοφυλακή των αντιπάλων και τα κατάφερναν καλύτερα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.

Έτσι στο 58’ μακρινό βολέ του Χατζή πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από την αριστερή συμβολή των δοκών (άουτ), ενώ στο 64’ ο Νίκος Πουρτουλίδης δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο και παραχώρησε τη θέση του στον Μπόζινταρ Τάντιτς, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για να αλλάξει η ροή του αγώνα.

Ο νεοεισελθών στην πρώτη του επαφή με την μπάλα παραλίγο να γίνει η δημιουργός του «χρυσού» γκολ, όταν έβγαλε σέντρα, ο Παππάς δεν μπόρεσε να κερδίσει την κεφαλιά, για να έρθει σαν «τρέιλερ» ο Σκούφαλης σουτάροντας στα ύψη. Από τον Τάντιτς ξεκίνησε και η φάση του 67’ όταν τροφοδότησε τον Παππά, ο οποίος κινήθηκε υπέροχα μέσα στην περιοχή και σούταρε για να μπλοκάρει ο Βαρσαμάκης με διπλή προσπάθεια.

Όλα πήγαιναν στραβά για τη Νίκη, πράγμα που φάνηκε και στο 67’ όταν ο Καρατζάς τραυματίστηκε και ζήτησε αλλαγή. Ο κ. Χαραλαμπίδης έριξε στη «μάχη» τον Παπαδόπουλο στέλνοντάς τον στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ριζογιάννης επανήλθε στο γνώριμο πόστο του αμυντικού χαφ έχοντας δίπλα του τον Κυριάκο. Ο Σκούφαλης πήγε δεξιά και ο Παππάς έπαιξε πίσω από τον Φλίγκο.

Η ανωτερότητα της βολιώτικης ομάδας επιβραβεύτηκε στο 73ο λεπτό. Η φάση ξεκίνησε πάλι από τον Τάντιτς, ο οποίος με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Σκούφαλη σε θέση πλάγια δεξιά. Εκείνος αντί να σουτάρει γύρισε ψύχραιμα για τον Κυριάκο, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Αυτό που έκαναν στη συνέχεια οι παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη ήταν να προφυλάξουν τα νώτα τους και να μην επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να φανούν απειλητικοί για την εστία του Καρακούτση. Μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 94’, όταν έφυγαν στην κόντρα τέσσερις παίκτες της Νίκης μ’ έναν του Εθνικού Γαζώρου. Ωστόσο ο Τάντιτς αντί να πασάρει, προτίμησε να κρατήσει την μπάλα για να «ροκανίσει» το χρόνο χάνοντας έτσι την ευκαιρία για να ένα δεύτερο τέρμα.

Ακόμη και με το 1-0, όμως, οι «κυανόλευκοι» πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους που βρέθηκαν χθες στο Πανθεσσαλικό.

 

Εκδρομή στην Πάτρα

από τον Ο.Φ. Νίκης

Την Κυριακή του Θωμά (12 Μαΐου) οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Παναχαϊκή εκτός έδρας. Για το λόγο αυτό ο Όμιλος Φιλάθλων Νίκης διοργανώνει εκδρομή με προορισμό την Πάτρα για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η τιμή της εκδρομής ορίστηκε στα 20 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα γραφεία του ομίλου (τηλ. 2421302530) μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαΐου.

 

Νίκη-Εθνικός Γαζ. 1-0

 

21. Καρακούτσης

14. Ριζογιάννης

18. Κοντοδήμος

4. Καρατζάς

(3. Παπαδόπουλος 67’)

5. Βέρτζος

85. Χατζής

23. Πουρτουλίδης

(1. Τάντιτς 64’)

20. Σκούφαλης

(66. Τζιώρας 91’)

17. Παππάς

7. Κυριάκος

46. Φλίγκος

 

13. Βαλσαμάκης

27. Κομνηνάκης

(99. Μαχαιρούδης 72’)

37. Μερεσιώτης

4. Κατσαβάκης

18. Κουκόλης

33. Μουσικάκης

85. Διαμαντίδης

30. Χαριτίδης

(84. Γαϊδαρτζής 57’)

40. Ζυγκερίδης

(20. Σ. Κωνσταντινίδης 37’)

11. Ναλμπάντης

77. Β. Κωνσταντινίδης

 

Σκόρερ: 73’ Κυριάκος

Κίτρινες: Πουρτουλίδης, Κυριάκος – Ζυγκερίδης, Μερεσιώτης, Κατσαβάκης, Ναλμπάντης, Κουκόλης

Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Ζυγούρης, Κολοσιώτης (Αιτωλοακαρνανίας)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το