Photo Gallery, Αθλητισμός

«Η Νίκη έχει μέλλον στην υδατοσφαίριση»

Τονίστηκε από τους ανθρώπους του τμήματος με αφορμή την άνοδο στη Β’ Εθνική

Μόλις τρία χρόνια ζωής έχει το τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης και σε αυτό το διάστημα χάρισε στους φιλάθλους του συλλόγου τη χαρά δύο ανόδων. Μόλις την περασμένη Κυριακή κατακτήθηκε η πρώτη θέση στην τελική φάση της Γ’ Εθνικής και έτσι τη νέα περίοδο οι «κυανόλευκοι» θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Οι ιθύνοντες της ομάδας θεωρούν ότι η Νίκη έχει μέλλον στο άθλημα και ότι μπορεί να φτάσει ψηλότερα εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Αυτό τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της Ερασιτεχνικής στο «Παντελής Μαγουλάς».

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Πρώτος τον λόγο πήρε ο έφορος της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης της Νίκης κ. Κώστας Τσαρνάς, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Β’ Εθνική: «Ολοκληρώθηκε μία χρονιά που ήταν γεμάτη επιτυχίες για τη Νίκη. Οι ομάδες μας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ ανέβηκαν κατηγορία και το …κερασάκι στην τούρτα το τοποθέτησε το τμήμα πόλο που ανήλθε στη Β’ Εθνική.

Από την αρχή πιστεύαμε ότι φέτος θα ήταν η χρονιά μας και αποδείξαμε ποιοι είμαστε επιβεβαιώνοντας της προσδοκίες που είχαμε δημιουργήσει. Ξεπεράσαμε ιστορικά σωματεία, τόσο της πόλης μας όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε πολύς κόπος, θυσίες, στεναχώριες, αλλά με τη βοήθεια του Θεού όλα πήγαν καλά.

Πλέον βλέπουμε πιο μακριά. Θα ενισχύσουμε το ρόστερ μας προκειμένου να κάνουμε μία καλή πορεία στη Β’ Εθνική και μακροπρόθεσμα, αφού αρχίσουμε να βγάζουμε και παιδιά από την Ακαδημία, θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε στην Α2 που είναι καλή κατηγορία για μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου. Τον προπονητή, τους παίκτες, τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής και τους φιλάθλους της Νίκης, μα πάνω από όλα την οικογένειά μου που ανέχθηκε αυτή την παράλληλη και χρονοβόρα ενασχόλησή μου με το τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης».

Στη συνέχεια ο κ. Τσαρνάς μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Η Πολιτεία δεν βοηθά καθόλου τα ερασιτεχνικά σωματεία και με τη σειρά της η ΚΟΕ κάνει περικοπές που έχουν αντίκτυπο στις διοργανώσεις της. Για παράδειγμα αναγκαστήκαμε για τέσσερις ημέρες να μείνουμε στην Αθήνα για τους αγώνες της τελικής φάσης χωρίς να υπάρχει χρηματοδότηση από την Ομοσπονδία για σίτιση και στέγαση».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αναφέρθηκε ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Μπλάνας: «Το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όπως εξελίχθηκε δεν ήταν τόσο δύσκολο για μας. Όμως ήταν ένα πρωτάθλημα που παρουσίασε ιδιαιτερότητες με αποχωρήσεις ομάδων και μηδενισμούς. Η άδικη κατ’ εμέ απόφαση της ΚΟΕ να μην επιτρέψει να αγωνιστούν όσοι κοουτσάρισαν ομάδες σε άλλα πρωταθλήματα πόλο, έφερε μπέρδεμα σε όλη τη διοργάνωση. Προβληματιστήκαμε και εμείς έντονα διότι λίγες ημέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα χάσαμε τρεις παίκτες, τους Μπενόπουλο, Κίτσιο, Μαυρατζώτου. Άλλη ομάδα προετοιμάζαμε και άλλη τελικά παρατάξαμε στα παιχνίδια μας.

Όμως τελικά δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα στο να κερδίσουμε όλα τα ματς. Ειδικά στο χιαστί παιχνίδι που έκρινε την άνοδο νικήσαμε με άνεση όπως μαρτυρά και το τελικό 16-6. Αντίπαλός μας ήταν ο ΝΟΒΑ, τον οποίο είχαμε κερδίσει και στην α’ φάση. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για το ιστορικότερο σωματείο του Βόλου στον ναυταθλητισμό και αυτό κάνει την επιτυχία μας μεγαλύτερη».

Επίσης ο Δ. Μπλάνας τόνισε την αναγκαιότητα να αρχίσει η Νίκη να βγάζει παίκτες από τα «σπλάχνα» της: «Η Νίκη καλλιεργεί την υδατοσφαίριση μόνο τρία χρόνια. Ως εκ τούτου η Ακαδημία της βρίσκεται σε …νηπιακό στάδιο. Φυσικά πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να παράγουμε πολίστες ώστε η ομάδα να μην έχει την ανάγκη μεταγραφών. Όμως θέλει πολλή δουλειά και τεράστια υπομονή. Θα πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια για να αρχίσει η ανδρική ομάδα να στελεχώνεται με παιδιά από την Ακαδημία».

Για την πορεία της Νίκης στο φετινό πρωτάθλημα μίλησαν και δύο παίκτες της. Πρώτα ο φουνταριστός Ανδρέας Ευαγγελινός: «Το πρωτάθλημα τελείωσε και όλα κύλησαν κατ’ ευχήν για μας. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και το αποδείξαμε μέσα στο νερό. Φυσικά για να τα καταφέρουμε είχαμε τη στήριξη ορισμένων παραγόντων, έναν προπονητή που αποτελεί πολυτέλεια για τη Γ’ Εθνική, ενώ και εμείς οι παίκτες από την πλευρά μας δουλέψαμε σκληρά, με πολλές προπονήσεις, βάρη, «οικογενειακά» διπλά και φιλικά παιχνίδια. Η άνοδός μας στη Β’ Εθνική μόνο τυχαία δεν ήταν».

Όσο για τον πολύπειρο Γιώργο Αδαμάσογλου -που δεν αγωνίστηκε στη φυσική του θέση, αυτή του τερματοφύλακα, αλλά στην περιφέρεια όποτε χρειάστηκε- συμπλήρωσε: «Δίκαια κατακτήσαμε  τον τίτλο. Ακόμη και οι ουδέτεροι που παρακολούθησαν την τελική φάση παραδέχθηκαν ότι εμείς και το Ρέθυμνο είχαμε τις πιο ισχυρές ομάδες. Ειδικά για τη Νίκη ανέφεραν ότι στέκεται άνετα και στην παραπάνω κατηγορία».

Το λόγο πήρε και ο εξωδιοικητικός έφορος κ. Πέτρος Μπλάνας που εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της Νίκης στο πόλο: «Η Νίκη έχει προοπτική και λόγω ονόματος μεγάλη δυναμική. Μπορεί να φτάσει ψηλά αρκεί να μην εμπλακούν σε αυτή  άτομα που έχουν διαλυτικές τάσεις, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν σε τμήματα που είχαν αρχίσει να πρωταγωνιστούν.

Από κει και πέρα η Νίκη πρέπει να εκμεταλλευτεί το κολυμβητήριο «Βασίλης Πολύμερος» για να βγάλει νέους πολίστες μετά από λίγα χρόνια. Επίσης χρειάζεται τη συμπαράσταση της Ερασιτεχνικής και βέβαια την αρμονική συνεργασία με όλα τα σωματεία της περιοχής, για να αναπτυχθεί το άθλημα».

Τέλος, ο τεχνικός σύμβουλος της ομάδας Γιώργος Νικολάου μίλησε έξω από τα δόντια για θέματα που απασχολούν το τμήμα: «Κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε ότι πόλο Νίκης ίσον Κώστας Τσαρνάς. Χωρίς αυτόν δεν θα είχε γίνει τίποτε. Εμείς απλά βοηθάμε. Από κει και πέρα η ομάδα είχε έναν καταπληκτικό προπονητή και πολύ καλούς παίκτες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν η καλύτερη της Γ’ Εθνικής.

Ωστόσο, πρέπει να πω ότι η Ερασιτεχνική δεν μας έχει βοηθήσει καθόλου και ειδικά στο θέμα της Ακαδημίας. Αν όμως η Ακαδημία δεν μπορεί να δουλέψει σωστά, ώστε να παράγει πολίστες τότε είναι καλύτερα να τη διαλύσουμε την ομάδα.

Επιβάλλεται να μας δώσουν κανονικές ώρες στο κολυμβητήριο για το πόλο. Δεν γίνεται να ξεκινάμε προπόνηση στις 9.30 ή στις 10 το βράδυ. Ποιος γονέας θα φέρει τα παιδιά του στο πόλο τέτοια ώρα; Χρειαζόμαστε έστω δύο διαδρομές για τρεις φορές την εβδομάδα από τις 7.30 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ. Δεν είναι παράλογη η απαίτησή μας. Διάβασα στην εφημερίδα τα συγχαρητήρια που μας έδωσε ο Δήμαρχος Βόλου για την άνοδο. Τον ίδιο δεν τον έχω δει ποτέ σε αγώνα μας, αλλά δεν πειράζει, αν θέλει να βοηθήσει ας το κάνει με το φροντίσει να αλλάξουν οι ώρες που μας δίνονται για προπόνηση στο κολυμβητήριο».

* Με δήλωσή του στη «Θ» ο κ. Νίκος Αδαμάσογλου, αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα υδατοσφαίρισης της Νίκης. Τους παίκτες και τον προπονητή, αλλά και τον ακούραστο εργάτη αυτής της ομάδας, τον έφορο κ. Κώστα Τσαρνά. Τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τα χαρά που έδωσαν στην «οικογένεια» της Νίκης».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το