Πολιτική

«Η κρίση ενισχύει τους νεοναζί στην Ελλάδα»

«Η κρίση ενισχύει τους νεοναζί στην Ελλάδα περισσότερο απ' οπουδήποτε αλλού» δημοσιεύει σήμερα το Spiegel
«Η κρίση ενισχύει τους νεοναζί στην Ελλάδα περισσότερο απ’ οπουδήποτε αλλού» δημοσιεύει σήμερα το Spiegel

Στη δράση της Χρυσής Αυγής και των οπαδών της αναφέρεται σε ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα, στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, υπογραμμίζοντας ότι «όσο βαθύτερη η οικονομική κρίση, τόσο χειρότερο το κλίμα τρόμου στους δρόμους των Αθηνών».

«Πουθενά αλλού στην Ευρώπη, νεοναζί και ακροδεξιοί δεν επωφελούνται τόσο από την οικονομική κρίση, όσο στην Αθήνα» συμπεραίνει το περιοδικό.
«Εδώ και μήνες ακροδεξιοί προκαλούν φόβο και τρόμο στην Ελλάδα. Όσο βαθύτερη η οικονομική κρίση, όσο πιο αυστηροί οι όροι λιτότητας των ευρωπαίων δανειστών, τόσο χειρότερο το κλίμα τρόμου στους δρόμους. Σημειώνονται επιθέσεις εις βάρος αλλοδαπών, διώκονται ομοφυλόφιλοι και ξυλοκοπούνται αριστεροί, υπήρξαν έως και νεκροί. Σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας αλλοδαποί και μειονότητες δεν τολμούν να βγουν έξω τα βράδια. Δημοσιογράφοι και βουλευτές που στηλιτεύουν το φαινόμενο δέχονται απειλές ή ξυλοκοπούνται» γράφει το Spiegel.
Ενώ κατά το παρελθόν οι δηλώσεις του επικεφαλής της ΧΑ Ν. Μιχαλολιάκου λοιδορούνταν, σήμερα πλέον το κόμμα και οι οπαδοί του καθιστούν με τη δράση τους σοβαρή την κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας.
«Σε μικρές ομάδες, πεζοί σε μοτοσικλέτες, επιτίθενται σε αλλοδαπούς και αριστερούς και τους ξυλοκοπούν άγρια. Χρησιμοποιούν ρόπαλα, μαχαίρια, έως και πιστόλια».
Οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από κοινού με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, συνεχίζει το περιοδικό, καταγγέλλουν τις επιθέσεις ως «συστηματικές, οργανωμένες και με ρατσιστικά κίνητρα», ενώ τονίζει ότι, όσο περνά ο καιρός, η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το