Photo Gallery, Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Η επτάχρονη Ellie δείχνει το δρόμο

ΟΙ περισσότεροι Έλληνες, αντιμετωπίζουν πλέον μικρά ή μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η απαισιοδοξία τείνει να καλύψει τα πάντα, ενώ η χρήση των ψυχοφαρμάκων σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, έχει ανέβει κατακόρυφα. Κι όμως. Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας, μα και ειδικότερα ο καθένας από μας, το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε στους εαυτούς και στις οικογένειές μας, είναι ν’ αφήσουμε τη μελαγχολία και την απαισιοδοξία να μας καταβάλλουν.

 

 

 

της ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Μια ματιά στη μικρή Ellie Challis της φωτογραφίας αν ρίξουμε, θα συνειδητοποιήσουμε κάτι που γνωρίζουμε καλά, αλλά φροντίζουμε χωμένοι στα προβλήματα της καθημερινότητας να το ξεχνάμε. Η Ellie ακρωτηριάστηκε το 2005 μετά από μια επέμβαση, καθώς είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα που εξελίχθηκε σε σηψαιμία. Η κοινωνία του Έσεξ στην Αγγλία όπου ζει η μικρή με την οικογένειά της, συνέδραμε οικονομικά και της αγόρασε ένα ζεύγος πρόσθετων μελών, πολύ ελαφρών, φτιαγμένων από ανθρακονήματα αξίας 10.000 λιρών. Η επτάχρονη είναι ο νεότερος άνθρωπος που τα χρησιμοποιεί, ώστε να παίζει μια φορά την εβδομάδα ποδόσφαιρο με την ομάδα του σχολείου. Η Ellie Challis δεν χάνει αγώνα της Άρσεναλ, αφού είναι φανατική οπαδός της και έχει ειδική θέση στο «Emirates». Μια ματιά λοιπόν στη μικρή Ellie, μα και στον τρόπο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της και απολαμβάνει τη ζωή, μπορεί να μας κάνει σοφότερους μα και πιο δυνατούς να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες…

 

Είναι απαράδεκτο

ΠΕΝΤΕ πούλμαν με φιλάθλους της Νίκης θα ταξιδέψουν σήμερα στην Τσαριτσάνη, προκειμένου να βοηθήσουν τη βολιώτικη ομάδα στον αγώνα με τον Οικονόμο για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Το θέμα είναι που θα τοποθετηθούν προκειμένου να είναι ασφαλείς. Είναι πάντως απαράδεκτο το γεγονός τα εισιτήρια του αγώνα να κοστίζουν 10 ευρώ και οι γηπεδούχοι να ζητούν το διπλάσιο αντίτιμο, προκειμένου να επιτρέψουν την είσοδο στο γήπεδο στους οπαδούς των «κυανολεύκων». Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των διοικούντων την ΠΑΕ Νίκη, η διοίκηση του Οικονόμου, έριξε την τιμή στα 15 ευρώ. Και πάλι όμως το «καπέλο» των πέντε ευρώ είναι απαράδεκτο να υφίσταται, όταν για παράδειγμα η τιμή του εισιτηρίου στον αγώνα της Σούπερ Λιγκ Παναθηναϊκός-ΟΦΗ είναι 10 ευρώ. Θα μου πείτε τι Τσαριτσάνη, τι ΟΑΚΑ. Έλα ντε…

«Ηλεκτρική καρέκλα» οι ελληνικοί πάγκοι

ΠΡΙΝ από λίγες μέρες ο Στέφαν Ντεμόλ απομακρύνθηκε από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννενα. Ο Βέλγος, έγινε ο όγδοος προπονητής που απολύεται την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στη Σούπερ Λιγκ.Την αρχή έκανε ο Αστέρας που έδιωξε τον Όσκαρ Φερνάντεθ και προσέλαβε τον Πορτογάλο Οράσιο Γκονσάλβες. Βέβαια κι αυτός έχασε πολύ γρήγορα τη δουλειά του, δίνοντας τη θέση του στον υπηρεσιακό Στάθη Βεργέτη και αμέσως μετά στον Σάκη Τσιώλη που είχε ήδη αποχωρήσει από τον Άρη. Στην ΑΕΚ, ο Νίκος Κωστένογλου διαδέχθηκε τον Μανόλο Χιμένεθ, ενώ ο Τάκης Λεμονής αποχώρησε από τον Πανιώνιο και οδεύει προς τα Γιάννενα. Στις αρχές Νοεμβρίου η Κέρκυρα άλλαξε τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς με τον γνωστό σε όλους μας Χάβι Γράθια. Πριν ολοκληρωθεί ο α’ γύρος φτάσαμε στις οκτώ αλλαγές και έπεται η συνέχεια. «Ηλεκτρική καρέκλα» θυμίζει ο πάγκος των προπονητών στην Ελλάδα.

 

Να μην τον επηρεάσει η διακοπή

ΜΕΤΑ από δύο εβδομάδες επιστρέφει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Γ.Σ.Βόλου. Οι «μαυραετοί» αγωνίζονται στο Άργος Ορεστικό, σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα, αφού και η αντίπαλός τους μάχεται για την παραμονή στη Γ’ Εθνική μπάσκετ. Ας ελπίσουμε πως η διακοπή των 15 ημερών δεν θα επηρεάσει το συγκρότημα των Κοσμάτου και Ντάκη που στην τελευταία νικηφόρα εμφάνισή του μέσα στην Αλεξάνδρεια, έδειχνε πως βρισκόταν σε καλή κατάσταση.

Δεν την επηρέασε η οικονομική κρίση

ΤΙ κι αν βρισκόμαστε στη δύνη της οικονομικής κρίσης που μαστίζει ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ντόρντμουντ δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τέτοια, αφού με την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος Γερμανίας και τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανακοίνωσε κέρδη 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς τα έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο αυξήθηκαν κατά 37%. Ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Γιόακιμ Βάτζκε, ανακοίνωσε ότι αυτά ανέρχονται συνολικά στα 151 εκατομμύρια ευρώ. Στις μεταγραφές, δεν ξόδεψε ιδιαίτερα μεγάλα ποσά, οπότε οι διοικούντες την ομάδα του Βεστφάλεν, έχουν κάθε λόγω να αισιοδοξούν. Η Ντόρντμουντ, εδώ που τα λέμε, μάλλον αποτελεί εξαίρεση στον γενικό κανόνα, αφού οι περισσότερες Ευρωπαϊκές ομάδες είναι υπερχρεωμένες, ενώ άλλες απειλούνται ακόμη και με πτώχευση.

 

Σίγουρο χρήμα στον Πειραιά

ΟΛΟ αυτό το διάστημα διαβάζουμε στα ρεπορτάζ πως ο «πρίγκιπας» Αλ Σαούντ θα βάλει δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ στον Παναθηναϊκό. Απομένει ν’ αποδειχτεί. Η μόνη ομάδα πάντως που θα δει σίγουρα «ζεστό» χρήμα στο ταμείο της, είναι ο Ολυμπιακός Π. Περίπου 29 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα προσδοκώμενα έσοδα του Ολυμπιακού από την πορεία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, εφόσον καταφέρει να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης.
Μέχρι στιγμής οι Πειραιώτες έχουν εξασφαλίσει περίπου 25,5 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο Market pool, το μπόνους συμμετοχής στον έκτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, στο μπόνους αγώνων, στο μπόνους βαθμών και τα εισιτήρια από τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ξέρετε τι είναι 25,5 εκατ. ευρώ που μπορεί να γίνουν και 29 σε τέτοια εποχή; Οι μόνοι που δεν θα …πεινάσουν σίγουρα, είναι οι ποδοσφαιριστές του «Θρύλου»…

 

Αναζητά να εξαγοράσει ΑΦΜ

επαγγελματικής ομάδας ο Ηρακλής

«ΜΕ τη συμμετοχή σας στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, αποποιηθήκατε τη διεκδίκηση της επανόδου σας στη Σούπερ Λιγκ» διεμήνυσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Έτσι, οι Ηρακληδείς στρέφονται πλέον σε άλλη λύση. Ποια είναι αυτή; Η εξαγορά ενός ΑΦΜ, ομάδας από επαγγελματική κατηγορία, έτσι ώστε η επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα να είναι εφικτή πολύ πιο σύντομα. Η διοίκηση Ξενίδη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τον τελευταίο μήνα κάνει επαφές με διάφορους συλλόγους της Β’ Εθνικής. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επανωμής Μιχάλης Μπαλασάς παραδέχτηκε πως όντως υπήρξε προσέγγιση με τους ιθύνοντες του «Γηραιού» για το συγκεκριμένο θέμα. Οι Ηρακληδείς ψάχνουν την όσο το δυνατό πιο γρήγορη επάνοδό τους στη Σούπερ Λιγκ. Εδώ που τα λέμε, καλά κάνουν, αφού μαζί με τον Ολυμπιακό Β., την Καβάλα και την Ηλιούπολη, αποτελούν τα μεγάλα «θύματα» της παρωδίας των «στημένων» αγώνων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το