Τοπικά

Η επίσημη αστυνομική εκδοχή για τη δράση των δύο αδελφών-κακοποιών

11-09-2013 thessalia1 11-09-2013 thessalia3

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας εξιχνιάσθηκαν τόσο η προχθεσινή απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, όσο και η ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. Βόλου τον περασμένο Ιούλιο.

Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας στο Βόλο, ως δράστες και για τις δύο περιπτώσεις εγκληματικών πράξεων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 33 ετών.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, ύστερα από διαπληκτισμό που προηγήθηκε εντός καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής και οργάνων γυμναστικής, μεταξύ του 27χρονου συλληφθέντα και του 37χρονου ιδιοκτήτη, ο δράστης, αφού αρχικά αποχώρησε με μοτοσικλέτα, στη συνεχεία επανήλθε στο κατάστημα μαζί με τον 33χρονο συνεργό του, με αυτοκίνητο αυτή τη φορά.

Εκεί ο 33χρονος δράστης κάλεσε τον ιδιοκτήτη να εξέλθει του καταστήματος. Όταν ο 37χρονος βγήκε από το κατάστημα του, ο 27χρονος δράστης, ο οποίος φορούσε κουκούλα τύπου «full face» και ανέμενε καλυπτόμενος σε είσοδο πολυκατοικίας, τον πυροβόλησε τέσσερις φορές με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος του. Στη συνέχεια, οι δύο δράστες διέφυγαν με το προαναφερόμενο όχημα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών και λίγη ώρα αργότερα οι δυο δράστες συνελήφθησαν, ενώ επέστρεφαν στην οικία τους με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε. Το θύμα μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες εμπλέκονται επιπλέον και στην ένοπλη ληστεία στο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Βόλου την 25-07-2013.

Ειδικότερα, οι δυο δράστες μετέβησαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού στο συγκεκριμένο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ, όπου ο 33χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου «full face» και κρατώντας μακρύκαννο όπλο (καραμπίνα), απείλησε τους υπαλλήλους και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (7.200) ευρώ.

Ο 27χρονος συνεργός του τον ανέμενε εξωτερικά του καταστήματος επιβαίνοντας στη μοτοσικλέτα, με την οποία διέφυγαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα (1) σακίδιο πλάτης τύπου «χιαστί», το οποίο ο 33χρονος έφερε μαζί του κατά τη διάρκεια της ληστείας και στο οποίο τοποθέτησε τα αφαιρεθέντα χρήματα,
  • ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης ύψους (60) εκατοστών, το οποίο καλλιεργούνταν σε γλάστρα,
  • μία (1) σακούλα με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους (79) γραμμαρίων και
  • η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού με την οποία οι δράστες μετέβησαν στα ΕΛ.ΤΑ. και στη συνέχεια διέφυγαν.

Επιπλέον, σε αγροτική περιοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία θήκη όπλου, τύπου «παραλλαγής», επιμελώς κρυμμένη σε θαμνώδη βλάστηση, στο εσωτερικό της οποίας υπήρχε η κυνηγετική καραμπίνα κομμένη και δύο ολοπρόσωπες κουκούλες τύπου «full face», που χρησιμοποιήθηκαν τόσο για τη διάπραξη της ληστείας στα ΕΛ.ΤΑ., όσο και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 37χρονου, καθώς και είκοσι (20) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Όπως διαπιστώθηκε η κατασχεθείσα κυνηγετική καραμπίνα είχε κλαπεί από αγροικία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου την (04-07-2013).

Οι συλληφθέντες σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

 

Η συνέντευξη τύπου

 Δείτε το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lWg9OkpsuUU

11-09-2013 thessalia1Σήμερα το μεσημέρι, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, δόθηκε συνέντευξη Τύπου όπου αναλύθηκαν και οι δύο υποθέσεις.

Όπως εξήγησαν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης, Γιώργος Ταμβάκης και Γιάννης Τόλιας, το περιστατικό με την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Μανώλη Καραμανλάκη, προκλήθηκε την περασμένη Δευτέρα, γύρω στις 12.20 το μεσημέρι, έπειτα από διαπληκτισμό που προηγήθηκε μέσα στο κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής και οργάνων γυμναστικής που διατηρεί, μεταξύ του 27χρονου συλληφθέντα και του 37χρονου ιδιοκτήτη. Στην συνέχεια ο δράστης, αφού αρχικά αποχώρησε με μοτοσικλέτα, επανήλθε στο κατάστημα μαζί με τον 33χρονο συνεργό και αδερφό του, με αυτοκίνητο αυτή τη φορά.

Εκεί ο 33χρονος δράστης κάλεσε τον ιδιοκτήτη να βγει από το κατάστημά του κι όταν ο 37χρονος το έκανε, ο 27χρονος δράστης, ο οποίος φορούσε κουκούλα τύπου «full face» και περίμενε καλυπτόμενος σε είσοδο πολυκατοικίας, τον πυροβόλησε τέσσερις φορές με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος του. Οι πυροβολισμοί έπεσαν σε απόσταση το πολύ 10 μέτρων από το θύμα, γι αυτό και του προκάλεσαν τόσο σοβαρά τραύματα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το θύμα έχει πυροβοληθεί από πίσω, προφανώς στην προσπάθειά του να τρέξει. Στη συνέχεια, οι δύο δράστες διέφυγαν με το αυτοκίνητό τους.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών και λίγη ώρα αργότερα οι δυο δράστες συνελήφθησαν, ενώ επέστρεφαν στο σπίτι τους με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση.

Φαίνεται πως ο καυγάς στο μαγαζί, όπου σύμφωνα με την κατάθεση του 27χρονου, ο 37χρονος τον χαστούκισε στο πρόσωπο, ήταν η αφορμή για το αιματηρό επεισόδιο. Όπως αναφέρουν πηγές από την Αστυνομία, η βαρύτητα της πράξης είναι τέτοια που ερευνώνται τα βαθύτερα κίνητρά της. Από την ημέρα του περιστατικού έχει δημιουργηθεί μεγάλη παραφιλολογία σχετικά με το τι μπορεί να κρύβεται από πίσω, όμως δεν έχει γίνει ακόμη κάτι γνωστό.

Και οι δύο δράστες, δεν έχουν απασχολήσει την αστυνομία μέχρι τώρα. Κατάγονται από φτωχή οικογένεια, είναι και οι δύο άνεργοι, ενώ στο παρελθόν είχαν εργαστεί ως οικοδόμοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το