Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Η Ελλάδα μάγεψε τους Βόσνιους

Σημαντική παρουσία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου στην έκθεση της πόλης Μπιτζέλινα
Σημαντική παρουσία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου στην έκθεση της πόλης Μπιτζέλινα

Έντονο ελληνικό χρώμα έχει η έκθεση στην πόλη  Μπιτζέλινα  της Βοσνίας, καθώς  το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου κατάφερε να κάνει όχι μόνο αισθητή την παρουσία του, αλλά και να προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες στο περίπτερό του.

Τα προϊόντα του Πηλίου, συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλους τους επισκέπτες που βρέθηκαν στην έκθεση, ενώ το έντονο  ελληνικό χρώμα αναδείχθηκε από το χορευτικό συγκρότημα της Λέσχης Εργαζόμενου Κοριτσιού και το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Στεφανοβικείου.

Παράλληλα Έλληνες μουσικοί ξεσήκωσαν το κοινό, με τραγούδια θυμίζοντας ότι πάντα η χώρα μας είναι πρωταγωνίστρια, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Απριλίου 2013 συμμετείχαν  ταξιδιωτικά γραφεία, ταξιδιωτικοί οργανισμοί, ξενοδοχεία, πανδοχεία, επιχειρήσεις τροφοδοσίας catering. Επίσης, έλαβαν  μέρος κατασκευαστές υγιεινής διατροφής, κρασιών, σπιτικού κονιάκ, μελισσοκόμοι και ενώσεις που εκπροσωπούν εγχώριες τέχνες και βιοτεχνίες που προωθούν τις εκδηλώσεις και τον πολιτισμό.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου συμμετείχε με δικό του περίπτερο, όπου εκτέθηκαν υπηρεσίες και προϊόντα από τις επιχειρήσεις: Ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, Αρχοντικά Μπελιάν, διάφορα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ ΛΟΥΙΖΑ. Βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ, βιοτεχνία ελαιών Σιούρας Α.Ε., βιολογικός οίνος οικογενείας ΡΑΚΗ, αρτοποιείο «Κόρμπα», ελαιόλαδο ΚΥΛΙΝΔΡΑΣ, ελαιοτριβεία Πηλίου «Καντίκος ΑΕΒΕ», προϊόντα Pelion Stebia, γλυκά κουταλιού Πηλίου, βότανα Πηλίου, μέλι παραγωγής Δεσποτόπουλου Ιωάννη, άνθη από τα θερμοκήπια «ΧΡΟΝΗ».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, χόρεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα και συγκεκριμένα του Πολιτιστικού Συλλόγου Στεφανοβικείου «Ο Αριστοτέλης» και το χορευτικό συγκρότημα της «Λέσχης Εργαζόμενου Κοριτσιού Βόλου».

Στη διάρκεια της έκθεσης επίσης, έγιναν εκ μέρους του προέδρου του Δ.Σ. του Ινστιτούτο, κ. Στέργιου Παπαϊωάννου συζητήσεις με tour operators και τοπικούς παράγοντες της περιοχής, με στόχο τη διαφήμιση του Πηλίου και την προσέλκυση τουριστών.

Ο ίδιος είχε συνάντηση με τον εμπορικό ακόλουθο της ελληνικής πρεσβείας στη Βοσνία κ. Κωνσταντίνο Γκουλιό όπου συζήτησαν θέματα συνεργασίας και προώθησης των προϊόντων στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το