Πολιτισμός

Η εκπαίδευση συναντά την τέχνη

Στόχος του σεμιναριακού κύκλου είναι να δώσει την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να προσεγγίσουν τρόπους με τους οποίους θα εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική τους διαδικασία

Σε κύκλο σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς στο Κ.Δ.Α.Π. Βασδέκειο

Το τμήμα σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς – εμψυχωτές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Βασδέκειο οργάνωσε μέσα στη σχολική χρονιά 2012-13 έναν κύκλο σεμιναρίων στα οποία η εκπαίδευση συναντιέται και συμπράττει με την τέχνη.

Ο δεύτερος σεμιναριακός κύκλος, ξεκινά αυτό το Σάββατο, 17.00 -20.00, στο χώρο του ΚΔΑΠ Βασδέκειου, απευθύνεται σε δασκάλους δεύτερης σχολικής ηλικίας και θα περιλαμβάνει τέσσερα τρίωρα σεμινάρια.

Στόχος του σεμιναριακού αυτού κύκλου είναι να δώσει την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν καλλιτεχνικά θέματα και τρόπους εμψύχωσης με τους οποίους θα εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική τους διαδικασία. Την επιμέλεια και παρουσίαση των σεμιναρίων ανέλαβαν η Καίτη Καραχάλιου, η Σταυρούλα Μαστρογιάννη και η Κατερίνα Χαραλάμπους.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στο σεμινάριο είναι:

* Μια φορά κι έναν καιρό…

Στα σταυροδρόμια της Ιστορίας και της Τέχνης.

Εισηγήτρια η μουσικοπαιδαγωγός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Καίτη Καραχάλιου

* Αξιοποίηση μιας επίσκεψης σε αρχαιολογικό χώρο. / «Αρχαίο θέατρο Δημητριάδας». Ένα ταξίδι στο παρελθόν, μια επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο, μια διασκεδαστική εμπειρία.

Δύο τρίωρα σεμινάρια που θα περιλαμβάνουν επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και εργαστήρι κεραμικής με την κατασκευή της μακέτας του αρχαιολογικού χώρου. Εισηγήτρια η κεραμίστρια και Ιστορικός του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού Κατερίνα Χαραλάμπους.

* Εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας: «Φτιάχνουμε μια γιγαντόκουκλα;». Εισηγήτρια η Ιστορικός Τέχνης και δασκάλα κουκλοθέατρου Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Την όλη προσπάθεια συντονίζει ο κ. Αντώνης Αντωνίου, υπεύθυνος του τμήματος σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το