Photo Gallery, Αθλητισμός

Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού Β. ξεκίνησε…

Στον Ολυμπιακό έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν μετά την επιτυχία της ομάδας επί του Απόλλωνα Σμύρνης και να αισιοδοξούν ότι τα νικηφόρα αποτελέσματα θα συνεχιστούν. Μάλιστα την ερχόμενη Κυριακή το βολιώτικο συγκρότημα θα παίξει ξανά στο Πανθεσσαλικό έχοντας αντίπαλο αυτή τη φορά τον Πιερικό. Ο προπονητής Σάββας Παντελίδης προσπαθεί να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του, ενώ η διοίκηση από την πλευρά της επιχειρεί να τοποθετήσει το …κερασάκι στην τούρτα της μεταγραφικής ενίσχυσης με την απόκτηση ενός ακόμη αξιόλογου ποδοσφαιριστή.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η ευρεία νίκη με 3-0 επί του Απόλλωνα που συνοδεύτηκε από εντυπωσιακή εμφάνιση έχει κάνει τους φίλους του Ολυμπιακού να «πετούν στα σύννεφα». Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι οπαδοί θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η βαθμολογική αναρρίχηση των «ερυθρολεύκων» όχι απλά στην πρώτη επτάδα, αλλά και στην προνομιούχο τριάδα του πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, που οδηγεί απ’ ευθείας στη Σούπερ Λιγκ.

Μέχρι ενός βαθμού οι φίλαθλοι δικαιολογημένα είναι υπεραισιόδοξοι, διότι με τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν η ομάδα παρουσιάζει πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πλέον ο Ολυμπιακός έχει δύο ισάξιους παίκτες για κάθε θέση της ενδεκάδας.

Μάλιστα, φαίνεται να έλυσε και το επιθετικό πρόβλημα που παρουσίαζε από την αρχή του πρωταθλήματος με την έλευση του Πάτρικ Ογκουνσότο. Ο Νιγηριανός επιθετικός έχει ήδη κλέψει τις καρδιές των φιλάθλων πετυχαίνοντας τρία γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα κόντρα στους Εργοτέλη, Ηρακλή Ψαχνών και Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ αν προσθέσουμε και τα πέντε τέρματα που σημείωσε ως παίκτης της Επανομής, τότε η φετινή του συγκομιδή φτάνει τα οκτώ και τον καθιστά δεύτερο σκόρερ της Football League, πίσω από τον Ντακόλ της Καλλιθέας που έχει σκοράρει εννέα φορές. 

Από κει και πέρα η διοίκηση προσπαθεί να κάνει μία ακόμη μεταγραφή που θα προκαλέσει αίσθηση αν ολοκληρωθεί. Δύσκολες περιπτώσεις χαρακτηρίζονται αυτές των Αργεντινών Ματίας Ντεφεντερίκο και του παλιού γνώριμου Χουάν Μαρτίν. Ο πρώτος έχει πολύ υψηλό κασέ, ενώ ο δεύτερος θέλει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μπελγκράνο, η οποία δεν δείχνει διάθεση να τον παραχωρήσει. Από κει και πέρα, στη λίστα των «ερυθρολεύκων» υπάρχει ακόμη ένας Λατινοαμερικάνος με τον οποίο γίνονται συζητήσεις.

Παντελίδης: Να

σταθεροποιήσουμε

την απόδοσή μας

Καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να κάνει ο Σάββας Παντελίδης, αφού είδε τους παίκτες του να φιλοδωρούν με τρία γκολ τον Απόλλωνα και να τον «γκρεμίζουν» από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο Έλληνας τεχνικός επιχειρεί πλέον να «προσγειώσει» τους παίκτες του από τους οποίους ζητά σταθερότητα στην απόδοσή τους.

Αυτό δήλωσε και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis», τονίζοντας ότι η ομάδα έχει τις δυνατότητες να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Αναλυτικά απάντησε στα εξής: 

Για την εικόνα που έχει από τη νέα του ομάδα και για τον αν προσαρμόστηκε:

«Ακόμα δεν έχω προσαρμοστεί πλήρως, η εικόνα της ομάδας είναι καλή».

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα: «Αυτό που θεωρώ εγώ πολύ σημαντικό είναι ότι πετύχαμε τρία γκολ σε μια ομάδα που είχε δεχτεί μόλις οχτώ. Φαινόταν από το ξεκίνημα ότι δύσκολα θα έρθει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης για την ομάδα μου. Τα παιδιά μπήκαν μέσα με μεγάλη διάθεση και πήραμε τους τρεις βαθμούς.

Όταν βάλαμε το πρώτο γκολ ήταν σχεδόν βέβαιο και με τη βοήθεια του κόσμου ότι δύσκολα θα έφευγε από τα χέρια μας η νίκη. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε και αλλά γκολ. Όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα πιστεύουν πολύ σ’ αυτήν».

Για το αν η ομάδα του μπορεί να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ: «Αν σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας, ναι. Οι προηγούμενοι προπονητές είχαν προβλήματα που εγώ δεν έχω. Έχω την πολυτέλεια να έχω περισσοτέρους παίκτες στη διάθεσή μου. Αν σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας μπορούμε να ανέβουμε».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στο πρωτάθλημα: «Αυτή είναι η διαφορά με πέρσι. Υπάρχουν πολλές ομάδες με δυναμική και όλοι χάνουν βαθμούς. Όποιος είναι πιο σταθερός θα τα καταφέρει. Θα υπάρξουν πάντως πολλά σκαμπανεβάσματα».

Την Κυριακή με Πιερικό

Την ερχόμενη Κυριακή ο Ολυμπιακός θα δώσει δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έδρας, αφού θα υποδεχθεί στον Πιερικό στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Football League. Για τους «ερυθρόλευκους» δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, αφού αν θέλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα οφείλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τον παράγοντα έδρα.

Η προετοιμασία για το συγκεκριμένο ματς ουσιαστικά ξεκινά από σήμερα με μία πρωινή προπόνηση που θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού. Και αυτό διότι χθες η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών είχε ρεπό. Οι μόνοι που γυμνάστηκαν ήταν οι τερματοφύλακες και οι νεοαποκτηθέντες.

Ντέρμπι με Νίκη

οι Νέοι το Σάββατο

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου του πρωταθλήματος Νέων (Κ20) της Football League θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου το ντέρμπι Ολυμπιακού-Νίκης. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ του Βόλου και θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το