Αθλητισμός

Η αγωνία έχει χτυπήσει …κόκκινο στον Ολυμπιακό

Η αγωνία έχει χτυπήσει …κόκκινο στον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς οι διοικούντες την ΠΑΕ περιμένουν να συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ για να αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα τη νέα χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι το Δ.Σ. να συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη 5 Ιουλίου και όχι αύριο Τρίτη. Κι αυτό, καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα από το Κίεβο, όπου χθες το βράδυ παρακολούθησε τον τελικό του Euro ανάμεσα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό Βόλου την περασμένη εβδομάδα είχαν σειρά επαφών με παράγοντες του ποδοσφαίρου, ενώ υπήρξε συνάντηση και με κ. Σοφοκλή Πιλάβιο. Με τον πρόεδρο της ΕΠΟ συναντήθηκε και αντιπροσωπεία από την Καβάλα, με επικεφαλής τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ κ. Γιώργο Τσοκτουρίδη. Παραβρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Καλατζής, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας κ. Γιώργος Σουφλέρης.

Το δίκαιο, το ηθικό και νόμιμο επιτάσσεις την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο, όπως δείχνουν τα πράγματα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύσκολα οι δύο παραπάνω ομάδες θα παίξουν τη νέα χρονιά στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Μπορεί από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, να μην ανοίγει τα «χαρτιά» του και να κρατά μυστικές τις συζητήσεις που έχει στην Αθήνα με διάφορες παράγοντες του ποδοσφαίρου, ωστόσο, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα, κ. Γιώργος Τσοκτουρίδης, με δηλώσεις του, όσον αφορά τη δική του ομάδα, τόνισε πως δύσκολα η Καβάλα θα επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ:

«Είναι δύσκολο να αγωνιστούμε στη Σούπερ Λιγκ, αφού είναι γεγονός ότι δεν εξαρτάται μόνο από την ΕΠΟ, αλλά και από τον συνεταιρισμό. Οι σκέψεις των περισσοτέρων μελών της Λίγκας είναι να μην αυξηθεί ο αριθμός των 16 ομάδων που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, εμείς το παλεύουμε να αγωνιστούμε στη Σούπερ Λιγκ, γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι είναι δύσκολο».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Τσοκτουρίδης, η ΠΑΕ Καβάλα ήδη έχει κάνει επαφές και με τη Football League, στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατόν η μακεδονική ομάδα να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία: «Κοιτάζουμε και προς την Football League μιας και κάνουμε ενέργειες και προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Οι δηλώσεις του κ. Τσοκτουρίδη, ίσως να μην είναι τυχαίες. Δεν αποκλείεται στις επαφές που είχε στην Αθήνα να πήρε το μήνυμα για την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά η ομάδα του.

Αν κρίνουμε, πάντως, πως οι διοικήσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας ακολουθούν κοινή γραμμή, τότε μάλλον και ο κ. Μποτσιβάλης έχει πάρει το μήνυμα από την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λιγκ, εξακολουθεί, ωστόσο, να παλεύει μήπως και την τελευταία στιγμή ανατραπεί το σκηνικό.

Οι οργανωμένοι οπαδοί, πάντως (σ’ αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι Austrian Boys) έστειλαν την περασμένη Παρασκευή το μήνυμα, τόσο στους πολιτικούς του νομού, όσο και στη διοίκηση της ΠΑΕ, υποστηρίζοντας πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να παίξει μόνο στη Σούπερ Λιγκ.

Τώρα χρειάζεται

πολιτική στήριξη

Στην Καβάλα, πάντως, βλέπουμε τους πολιτικούς του νομού να συμπαρίστανται εμπράκτως στην προσπάθεια που κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ για να επιστρέψει η ομάδα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με τον κ. Καλατζή, όπως προαναφέραμε να πηγαίνει στην ΕΠΟ και να συναντά τον πρόεδρο κ. Σοφοκλή Πιλάβιο.

Από την πλευρά τους οι  πολιτικοί φορείς της Μαγνησίας έχουν μείνει στις προεκλογικές δεσμεύσεις. Το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου είναι πολιτικό και μόνο με πολιτική απόφαση μπορεί να δοθεί λύση. Η ΕΠΟ από μόνη της, αν δεν πιεστεί, δεν βλέπουμε να παίρνει την απόφαση για την αποκατάσταση της ομάδας του Βόλου στη Σούπερ Λιγκ. Δυστυχώς, δεν τολμά να εφαρμόσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ της 10ης Αυγούστου 2011 (παραμονή στη Σούπερ Λιγκ) η οποία είναι οριστική και αμετάκλητη και δεν έχει αντικατασταθεί από άλλη απόφαση αθλητικού δικαιοδοτικού οργάνου.

Προεκλογικά όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας έσπευδαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στον Ολυμπιακό Βόλου και στο δίκαιο αίτημα, όπως έλεγαν, της αποκατάσταση της ομάδας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Τώρα που ο Ολυμπιακός Βόλου χρειάζεται πολιτική στήριξη για να πιεστεί η ΕΠΟ να πάρει τη γενναία απόφαση, εφαρμόζοντας το νόμιμο και το δίκαιο, κανείς από τους βουλευτές του νομού δεν βγαίνει μπροστά. Τουλάχιστον, από τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές του νομού που ανήκουν στη ΝΔ και στη ΔΗΜΑΡ (κ.κ. Νάκο και Μουτσινά), οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου περιμένουν να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Μέχρι την Πέμπτη, όπου αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ για να αποφασίσει για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου μεσολαβούν τρεις μέρες. Σ’ αυτό το διάστημα οι πολιτικοί της Μαγνησίας οφείλουν να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια του Ολυμπιακού, αλλά και τα συμφέροντα της πόλης.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το