Photo Gallery, Αθλητισμός

Η άνοδος απαιτεί …ντεμαράζ

Μια δυνατή αντεπίθεση χρειάζεται η Νίκη για να πετύχει τον στόχο της


Δεν έχει αγωνιστική δράση σήμερα ο βόρειος όμιλος της Football League 2 και στη Νίκη σκέφτονται τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το «διπλό» στην έδρα του Μακεδονικού κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για άνοδο στη Β’ Εθνική, αλλά για να το πετύχουν αυτό οι «κυανόλευκοι» οφείλουν να κάνουν μεγάλη αντεπίθεση στις αγωνιστικές που απομένουν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Ένα πραγματικό ντεμαράζ χρειάζεται η Νίκη για να καταφέρει να κερδίσει την άνοδο στη Football League. Μέχρι τώρα οι ομάδες έχουν διανύσει τις 26 από τις 34 αγωνιστικές της φετινής περιόδου και ουσιαστικά μπαίνουν στην τελική ευθεία. Στα παιχνίδια με Εορδαϊκό εντός έδρας και με Μακεδονικό στη Νεάπολη είχε σαν στόχο να κερδίσει έξι πόντους για να ξαναμπεί δυναμικά στη διεκδίκηση της ανόδου, αλλά τελικά πήρε μόνο τέσσερις, νικώντας μόνο τους Θεσσαλονικείς με 1-0.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η βολιώτικη ομάδα έχει χάσει σημαντικό έδαφος. Στην παρούσα φάση βρίσκεται στην πέμπτη θέση, όπου ισοβαθμεί με τον Εορδαϊκό. Και οι δύο έχουν από 37 πόντους, αλλά το συγκρότημα της Πτολεμαΐδας υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς είχε κερδίσει εντός έδρας με 2-1 τους «κυανόλευκους», ενώ απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Παντελής Μαγουλάς» την περασμένη Κυριακή, με τον Βαγγέλη Στουρνάρα στο 91’ να σώσει την παρτίδα.

Από δω και πέρα απομένουν οκτώ αγωνιστικές και τα πράγματα δεν είναι ρόδινα για το συγκρότημα του Βέλικο Ντόβενταν. Κι αυτό γιατί ακόμη δεν έχει κάνει το προκαθορισμένο ρεπό του, άρα ουσιαστικά θα δώσει επτά αναμετρήσεις.

Το θετικό είναι ότι οι «κυανόλευκοι» θα παίξουν τέσσερις φορές μέσα στο «σπίτι» τους και τρεις μακριά από αυτό. Πιο αναλυτικά θα υποδεχθούν τον Ναυπακτιακό Αστέρα, τη Ζάκυνθο, τον Φωκικό, και τους Πόντιους Κατερίνης, ενώ εκτός έδρας θα κοντράρουν τον Εθνικό Φιλιππιάδας, τον Τύρναβο και τον Οδυσσέα Αναγέννησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες «καίγονται» για βαθμούς, αφού δεν έχουν ακόμη πετύχει τους στόχους τους, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο της Νίκης.

Πλέον οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να παρουσιάσουν καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια. Σίγουρα έχουν μείνει πίσω, αλλά η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τόσο η δεύτερη, όσο η και τρίτη θέση στον βόρειο όμιλο της Γ’ Εθνικής δίνουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου οι «κυανόλευκοι» θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσουν τον μεγάλο τους στόχο, εφόσον φυσικά καταφέρουν να καταλάβουν μια από τις παραπάνω θέσεις.

Απαιτείται, λοιπόν, τεράστια προσπάθεια απ’ όλους στο «κυανόλευκο στρατόπεδο», προκειμένου να μην πάει χαμένη μια ακόμη χρονιά για τον ιστορικό σύλλογο της πόλης μας.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Βέλικο Ντόβενταν έδωσε ρεπό στους παίκτες του για το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να ξεκουραστούν. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο Δευτέρα, όταν θα αρχίσει πάλι η προετοιμασία εν όψει της αναμέτρησης με τον Ναυπακτιακό Αστέρα την ερχόμενη Κυριακή στη Ν. Ιωνία,

Ντέρμπι με τη Φθία

τα κορίτσια της Νίκης

Σήμερα διεξάγεται η 4η αγωνιστική της τελικής φάσης απευθείας ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία βόλεϊ γυναικών και η Νίκη Βόλου αντιμετωπίζει στις 18:00, στο Χαλκιοπούλειο κλειστό γυμναστήριο Λαμίας τον Α.Π.Σ. Φθία.

Η αναμέτρηση αναμένεται να είναι αμφίρροπη καθώς οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τις αθλήτριες της Νίκης να δηλώνουν αποφασισμένες για το πολύτιμο «τρίποντο», το οποίο θα της φέρει μόνες στην πρώτη θέση.

Την αποστολή της Νίκης Βόλου απαρτίζουν οι βολεϊμπολίστριες: Ντινοπούλου Ερατώ, Τριπύλα Γλυκερία, Κολοβού Μαρίνα, Τσουρέα Ειρήνη, Αφέντου Ναυσικά, Αντωνίου Ελένη, Γιαγκουνίδου Κατερίνα, Βλαχάκη Ιωάννα, Τσιακλάγκανου Μάγδα, Αντωνοπούλου Μαρία, Κιλιντάρη Ευγενία και Μπουσδούκου Αντωνία.

Επίσης για την 4η αγωνιστική διεξάγονται και οι αναμετρήσεις: Α.Ο. Σουφλαρίων – Α.Ε. Λάρισας και Γ.Σ. Ελασσόνας – Γ.Σ. Λαμίας.

Η βαθμολογία

1. Νίκη Β. 7

2. Α.Π.Σ. Φθία 7

3. Γ.Σ. Ελασσόνας 7

4. Γ.Σ. Λαμίας 4

5. Α.Ο. Σουφλαρίων 1

6. Α.Ε. Λάρισας 0

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το