Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

ΗΠΑ: Νέα παρέμβαση για την κρίση

 

 

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ

 

 

Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για τις μεταρρυθμίσεις, τονίζει ο Τίμοθι Γκάιτνερ

 

 

 

Παραίτηση του Γερμανού Επιτρόπου Ενέργειας ζητούν 150 ευρωβουλευτές με αφορμή

δηλώσεις του να κυματίζουν μεσίστιες οι υπερχρεωμένες χώρες της ΕΕ, μπροστά στα κτίριά της

 

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 14.-

«Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να μπορέσει να βγει στις αγορές για να δανειστεί», τόνισε την Τετάρτη (χθες) ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

 

Η Ευρώπη έχει την ικανότητα να επιλύσει την οικονομική κρίση, αλλά θα πρέπει να κάνει περισσότερα προς αυτήν την κατεύθυνση, τπροσέθεσε.

 

Ο κ. Γκάιτνερ τόνισε ότι δεν υπάρχει «καμία πιθανότητα» οι μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες να αφήσουν τις μεγάλες τράπεζές τους να βρεθούν σε κατάσταση «κινδύνου».

 

Οι Ευρωπαίοι «αναγνωρίζουν ότι θα πρέπει να κάνουν περισσότερα, αναγνωρίζουν ότι έχουν καθυστερήσει», είπε ο Αμερικανός υπουργός, ο οποίος την Παρασκευή (αύριο) θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην Πολωνία.

 

Μεταξύ των χωρών που θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες, ο κ. Γκάιτνερ υπέδειξε και τη Γερμανία.

 

«Θα πρέπει να ενεργήσουν γρηγορότερα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερα χρήματα για να αποφύγουν να βυθιστούν στην κρίση.

 

Η Ευρώπη χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όμως, αυτές «δεν λειτουργούν αν δεν συνοδεύονται από χρήματα», κατέληξε.

Εν τω μεταξύ την παραίτηση του Γερμανού Επιτρόπου για την Ενέργεια Γκίντερ Έτινγκερ ζητούν 150 ευρωβουλευτές με αφορμή την πρόσφατη πρόταση του Επιτρόπου να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών, μπροστά στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Σε κοινή τους επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση θα συμβόλιζε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει χάσει τα ιδεώδη και τους στόχους της. “Κανένα από αυτά δεν αφήνει χώρο για συμβολική ταπείνωση ευρωπαϊκών εθνών, ανεξάρτητα από τα διοικητικά, δημοσιονομικά ή άλλα αμαρτήματα που οι κυβερνήσεις τους έχουν ενδεχομένως διαπράξει”, επισημαίνεται στην επιστολή.

 

“Κάθε πραγματικός υπέρμαχος της Ευρώπης είναι όντως περήφανος να βλέπει όλες τις σημαίες μας να κυματίζουν η μια δίπλα στην άλλη, ενωμένες στη διαφορετικότητα, σε εποχές καλές και κακές. Όποιος προτείνει να το αλλάξουμε αυτό, δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τι αφορά το Ευρωπαϊκό Ιδεώδες και δεν είναι κατάλληλος Ευρωπαίος Επίτροπος. Ο κ. Ετινγκερ οφείλει, είτε να ανακαλέσει και να επανορθώσει τις δηλώσεις του, είτε να παραιτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές στο κείμενό τους.

 

Τη σχετική πρωτοβουλία είχε ο Πορτογάλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ρούι Ταβάρες, ο οποίος μέσα σε δύο ημέρες συγκέντρωσε τις υπογραφές 150 ευρωβουλευτών απ’ όλες τις πολιτικές ομάδες και σχεδόν όλες τις χώρες της ΕΕ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μαγνησία:Μαζί στα θρανία μαζί και στη ζωή

  Μαζί στα θρανία μαζί και στη ζωή, ο Γιώργος Ζαγάκος και η Γιαννούλα Φωτοπούλου,…

29 Ιουνίου 2024

Πρώτος από τα ΕΠΑΛ με τρία 20άρια ο Κυριαζής-Κωνσταντίνος Αγαθός

Πρώτος σε βαθμούς μεταξύ των υποψηφίων των Επαγγελματικών Λυκείων της Μαγνησίας ήταν ο υποψήφιος από…

29 Ιουνίου 2024

Μέτριες προς χαμηλές βαθμολογίες από τους υποψήφιους στα ΓΕΛ της Μαγνησίας

    Τέλος αγωνίας χθες για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς αναρτήθηκαν στα ΓΕΛ…

29 Ιουνίου 2024

Δίδυμες επιτυχίες σε ΓΕΛ της Μαγνησίας

  Δίδυμες επιτυχίες καταγράφηκαν σε ΓΕΛ της Μαγνησίας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Από το 2ο…

29 Ιουνίου 2024

Σε κωματώδη κατάσταση μετά από λήψη ουσιών 28χρονη στο Νοσοκομείο Βόλου

Στο Νοσοκομείο Βόλου μεταφέρθηκε τα ξημερώματα 28χρονη από την Σκόπελο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου…

29 Ιουνίου 2024