Photo Gallery, Τοπικά

Ημέρες Σταδιοδρομίας στο Πανεπιστήμιο

Στόχος της εκδήλωσης είναι η άμεση επαφή των τελειόφοιτων και των απόφοιτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με φορείς και επιχειρήσεις της αγοράς εργασίας

«Ημέρα Σταδιοδρομίας» διοργανώνουν αύριο Τετάρτη από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ., στο αίθριο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Πεδίον του Άρεως, στο Βόλο, η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η άμεση επαφή των τελειόφοιτων και των απόφοιτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κυρίως της Πολυτεχνικής Σχολής, της Γεωπονικής Σχολής και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών) με φορείς και επιχειρήσεις της αγοράς εργασίας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι φοιτητές και οι απόφοιτοι θα έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους των εταιρειών που συμμετέχουν. Συγκεκριμένα, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώσουν για τις βασικές τους λειτουργίες, για τις προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων, για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών και για πιθανές θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, μπορούν να παραλάβουν και βιογραφικά σημειώματα και να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με υποψήφιους των ειδικοτήτων που τους ενδιαφέρουν.

Συνολικά 22 εταιρείες της περιοχής θα δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση.

Τα δεκάχρονα στη Γεωπονική

Διήμερο εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος ξεκινούν από σήμερα στη Γεωπονική Σχολή, όπου θα αναγορευτεί σε επίτιμος διδάκτορας ο καθηγητής κ. Κώστας Βαμβακάς.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Τρίτη 22 Μαΐου 2012: 19:00 Χαιρετισμοί, 19:20 Ομιλία του προέδρου του Τμήματος αν. καθηγητή κ. Δ. Βαφείδη με θέμα: «10 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος», 19:35 Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου με θέμα «Παιδεία και Κρίση», 20:00 Τελετή αναγόρευσης του καθηγητή κ. Κ. Βαμβακά σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος, 21:00 Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

21:30 Παραδοσιακοί χοροί στον προαύλειο χώρο της Σχολής, Τετάρτη 23 Μαΐου 2012, 10:00 – 13:00 Επίσκεψη – Ξενάγηση σχολείων στις εγκαταστάσεις του Τμήματος 19:00 – 21:00 Εισηγήσεις και συζήτηση με φορείς στους θεματικούς άξονες: Επιχειρείν, Επιστημονικός τουρισμός, Υδάτινο Περιβάλλον, 21:30 Μουσική βραδιά στο προαύλιο της Σχολής.

Παράλληλα από 22 έως 25 Μαΐου 2012 θα λειτουργεί: Έκθεση ζωγραφικής του κ. Σ. Λαζαρόπουλου και φωτογραφίας των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου με θέμα τη «Θάλασσα», Παρουσίαση δραστηριοτήτων και καινοτόμων ιδεών του Τμήματος υπό μορφή posters, Έκθεση βιβλίου Ελλήνων συγγραφέων με θέμα το «Περιβάλλον».

4ο διαπολιτισμικό εργαστήριο για παιδιά

«Ένας Βόλος Όλος Χρώμα»! Αυτός είναι ο τίτλος του ανοιχτού διαπολιτισμικού δημιουργικού εργαστηρίου για παιδιά που γίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Βόλο. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη διαπολιτισμικής ευαισθητοποίησης, βοηθώντας τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η διαφορετικότητα γύρω μας είναι πλούτος για τη ζωή όλων. Το εργαστήριο προωθεί τις γενικότερες αξίες της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης που αφορούν στο σεβασμό της διαφορετικότητας και την αρμονική και ισότιμη συνύπαρξη και αλληλεπίδραση ανάμεσα στα μέλη μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

Το εργαστήριο θα γίνει την Κυριακή 27/5/12, 10.00 – 14.00, στο Πάρκο Αργοναυτών στην παραλία του Βόλου. Οργανώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Αξιολόγηση Διαπολιτισμικών Δράσεων» (διδάσκων: Κώστας Μάγος) του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα παιδιά (5 – 10 χρόνων) που θα πάρουν μέρος στο εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες με διαπολιτισμικό περιεχόμενο, όπως ζωγραφική, κολάζ, κατασκευές και παιχνίδια. Ελάτε να γνωριστούμε, να συνεργαστούμε και να χαρούμε μαζί τον πολύχρωμο Βόλο!

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το