Αθλητισμός

Ημέρα της κρίσεως

Σήμερα πιθανότατα θα αποφασιστεί αν θα αποκτηθούν Βέγκα και Βεργώνης από τη Νίκη

Σημαντική ημέρα η σημερινή για τις μεταγραφές της Νίκης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασιστεί αν θα αποκτηθούν ο Αγκουινάλντο Βέγκα και Αλέξανδρος Βεργώνης. Επίσης ίσως σήμερα επιστρέψει ο Κώστας Κιπτίου που παίζει δανεικός στην Α.Ε. Διμηνίου. Αν αποκτηθούν οι παραπάνω παίκτες, τότε οι «κυανόλευκοι» θα κινηθούν μόνο για έναν τερματοφύλακα. Ανησυχία για τον Γιάννη Τσάγγαρη, που είναι άρρωστος και θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή στο αυριανό παιχνίδι με τον Αετό Σκύδρας στο «Παντελής Μαγουλάς».

Σήμερα η κρίνεται η τύχη δύο σημαντικών υποθέσεων για τη Νίκη. Ο λόγος για τον Αγκουινάλντο Βέγκα και Αλέξανδρο Βεργώνη, οι οποίοι από την Κυριακή βρίσκονται στην πόλη μας και προπονούνται με τη βολιώτικη ομάδα.

Ο πρώτος είναι Πορτογάλος με βραζιλιάνικη καταγωγή. Αγωνίζεται στην επίθεση και μέχρι στιγμής έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Διαθέτει τη σωματοδομή ενός κλασικού φορ περιοχής και παρά το ύψος του έχει καλή τεχνική κατάρτιση.

Ωστόσο ο Απόστολος Χαραλαμπίδης θα ήθελε να τον δει ακόμη μία μέρα και μετά να πάρει την οριστική του απόφαση. Άλλωστε στην περίοδο που βρισκόμαστε δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, ο οποίος πιέζει τους «κυανόλευκους» και θα πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πάντως αν ο Καστοριανός προπονητής δώσει το «πράσινο φως», τότε ο Αγκουινάλντο Βέγκα θα αποκτηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση οι διοικούντες θα στραφούν στις εναλλακτικές λύσεις που είναι οι Διαμαντόπουλος, Παυλίδης και Διαμάντης.

Όσον αφορά τον Αλέξανδρο Βεργώνη, η αξία του είναι γνωστή. Ωστόσο αυτό που προβληματίζει τους ανθρώπους της Νίκης είναι οι τραυματισμοί που αντιμετώπισε ο 25χρονος μέσος τα τελευταία χρόνια και τον εμπόδισαν να έχει την αναμενόμενη εξέλιξη.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πλέον είναι καλά στην υγεία του και βλέπει τη Νίκη σαν μια νέα αρχή στην καριέρα του. Πράγματι στις προπονήσεις δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει τη βολιώτικη ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Πάντως το θέμα θα λυθεί σήμερα με την άφιξη του Στράτου Γιδόπουλου στο Βόλο. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα έχει συνάντηση με τον ποδοσφαιριστή και αν τα βρουν στο οικονομικό, τότε ο Βεργώνης θα υπογράψει συμβόλαιο με τη Νίκη.

Σήμερα πιθανότατα να υπάρξει εξέλιξη και στην υπόθεση του Κώστα Κιπτίου. Ο νεαρός μέσος ανήκει στη βολιώτικη ομάδα και το καλοκαίρι δόθηκε δανεικός στην Αθλητική Ένωση Διμηνίου. Εκεί πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ζήτησε να τον δει.

Ο Κιπτίου έκλεψε την παράσταση στις προπονήσεις και ο 42χρονος τεχνικός τον θέλει στην ομάδα. Ωστόσο «αγκάθι» αποτελεί η αλβανική του υπηκοότητα, καθώς θα λογίζεται ως ξένος. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να επιστρέψει και επίσημα στη Νίκη, καθώς η τεχνική ηγεσία πιστεύει πολύ στο ταλέντο του.

Αν αποκτηθούν οι παραπάνω ποδοσφαιριστές, τότε οι «κυανόλευκοι» θα στραφούν μόνο για την απόκτηση ενός ακόμη τερματοφύλακα, που θα αντικαταστήσει τον Γκιουβενιργκίν Κόσογλου. Υποψήφιοι παραμένουν οι Χατζημηνάς, Ρίζος, Τακίδης και Σουμουλίδης, αλλά ακόμη παραμένει άγνωστο ποιος θα πάρει το …χρίσμα.

Αύριο με Αετό

Φυσικά στη Νίκη δεν αμελούν και το αυριανό παιχνίδι με τον Αετό Σκύδρας στο «Παντελής Μαγουλάς», όπου θέλουν μόνο τους τρεις βαθμούς. Απών θα είναι σίγουρα ο Παναγιώτης Πετράς, ο οποίος έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Το κακό για τους «κυανόλευκους» είναι ότι τους έχει πλήξει …κύμα ιώσεων. Πιο πρόσφατο θύμα έπεσε ο Γιάννης Τσάγγαρης που παρουσίασε υψηλό πυρετό. Πάντως από το ιατρικό τιμ εκφράζεται η αισιοδοξία ότι τελικά θα καταφέρει να δώσει το «παρών». Αντίθετα καλύτερα στην υγεία του αισθάνεται ο Κώστας Βλαχοκυριάκος, ο οποίος επίσης προσβλήθηκε από ίωση, αλλά πλέον είναι ετοιμοπόλεμος για την αυριανή «μάχη».

Στο μεταξύ από την ΠΑΕ Νίκη έγινε γνωστό ότι εγκαταλείφθηκε η ιδέα να ναυλωθεί τσάρτερ για τη συνάντηση με την Καλλονή στη Μυτιλήνη την ερχόμενη Κυριακή, αφού δεν συμπληρώθηκαν οι απαραίτητες θέσεις. Έτσι όσοι φίλαθλοι επιθυμούν να μεταβούν στο νησί θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο. Πάντως η αποστολή θα μεταβεί στη Μυτιλήνη μέσω Θεσσαλονίκης, απ’ όπου θα πετάξει το πρωί του Σαββάτου.

Τέλος, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες εκδίκαση της δικαστικής υπόθεσης ανάμεσα στον Στράτο Γιδόπουλο και τον Αχιλλέα Μπέο λόγω αποχής των δικηγόρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το