Photo Gallery, Τοπικά

Ηλεκτρονικά η εκλογή του Συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο

Την Τετάρτη, ηλεκτρονικά, θα γίνει η εκλογή Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

Στο σχέδιο Β’, την ηλεκτρονική-επιστολική δηλαδή ψήφο, προσφεύγει η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ανάδειξη των οκτώ εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Ιδρύματος, καθώς ούτε δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές λόγω παρεμπόδισής τους από τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν καταλάβει τη Γεωπονική Σχολή.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, το Ίδρυμα οδηγείται πλέον στη διαδικασία της ηλεκτρονικής-επιστολικής ψήφου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 31 Οκτωβρίου. Οι 420 εκλέκτορες θα λάβουν τους προσωπικούς τους κωδικούς, με τους οποίους θα μπουν στο σύστημα να ψηφίσουν. Ο κεντρικός ηλεκτρονικής διαχειριστής που θα επεξεργαστεί τα στοιχεία της ψηφοφορίας, θα βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ θα υπάρχει σύνδεση και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο ρόλος της εφορευτικής επιτροπής θα είναι να αντιμετωπίσει τυχόν τεχνικά προβλήματα, που μπορεί να προκύψουν. Οι εκλέκτορες θα μπορούν να ψηφίσουν απ’ όπου θέλουν, χωρίς να βρίσκονται απαραίτητα στο Πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν θα έχουν εκπρόσωπο στο Συμβούλιο Ιδρύματος, αφού έληξε η προθεσμία για τη διεξαγωγή των εκλογών, χωρίς να γίνει από πλευράς τους κάποια ενέργεια. Οι φοιτητικοί σύλλογοι στις συνελεύσεις τους είχαν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους για το νέο νόμο και ήταν αναμενόμενο να μην υλοποιήσουν κάποια σχετική διαδικασία για την εκλογή εκπροσώπου.

Εξάλλου 20 είναι οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για τις θέσεις των έξι εξωτερικών μελών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αφού υπήρξε υποψηφιότητα και Ελληνίδας καθηγήτριας από Πανεπιστήμιο της Δανίας.

Εκπαιδευτικά προγράμματα από το ΚΕΚ

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλους.

-«Ελεγκτική ως Σύμβουλοι Επιχειρήσεων»

Σκοπός του προγράμματος είναι η προαγωγή των γνώσεων της υπηρεσίας του ελέγχου στις επιχειρήσεις. Ο έλεγχος αποτελεί μια από τις ουσιαστικότερες διαδικασίες που παρακολουθούν, όχι μόνο τις δραστηριότητες και τις λειτουργίες μιας επιχείρησης, αλλά προσδιορίζουν τους επιχειρηματικούς κινδύνους ώστε η διοίκηση της επιχείρησης να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ).

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 100 ώρες/2 μήνες. Η έναρξη του σεμιναρίου είναι το Νοέμβριο του 2012.

Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο επίκουρος καθηγητής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γεώργιος Ιατρίδης.

– «Στέλεχος Μηχανογραφημένης Μισθοδοσίας»

Σκοπός του προγράμματος είναι η προαγωγή των γνώσεων στα ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα της λογιστικής των επιχειρήσεων. Ο στόχος του προγράμματος είναι να αποσαφηνίσουν οι συμμετέχοντες τις βασικές αρχές και τη λειτουργία της λογιστικής και να χειριστούν πραγματικά δεδομένα που θα συναντήσουν σε ένα λογιστικό γραφείο ή στο μηχανογραφημένο λογιστήριο μιας επιχείρησης. Οι εκπαιδευόμενοι θα ακολουθήσουν πραγματική διαδικασία λειτουργίας ενός λογιστηρίου τόσο για βιβλία Γ’ κατηγορίας, όσο και για βιβλία Β’ κατηγορίας, για όλες τις μικρές επιχειρήσεις (ΑΤΟΜΙΚΕΣ – ΟΕ – ΕΠΕ – ΕΕ – ΑΕ). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την Epsilon NET. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 20 ώρες/2 Σαββατοκύριακα. Η έναρξη του προγράμματος είναι το Νοέμβριο του 2012.

Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο επίκουρος καθηγητής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γεώργιος Ιατρίδης.

-«Στέλεχος Μηχανογραφημένης Λογιστικής»

Σκοπός του προγράμματος είναι η προαγωγή των γνώσεων στα ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα της λογιστικής των επιχειρήσεων. Ο στόχος του προγράμματος είναι να αποσαφηνίσουν οι συμμετέχοντες τις βασικές αρχές και τη λειτουργία της λογιστικής και να χειριστούν πραγματικά δεδομένα που θα συναντήσουν σε ένα λογιστικό γραφείο ή στο μηχανογραφημένο λογιστήριο μιας επιχείρησης. Οι εκπαιδευόμενοι θα ακολουθήσουν πραγματική διαδικασία λειτουργίας ενός λογιστηρίου τόσο για βιβλία Γ΄ κατηγορίας όσο και για βιβλία Β’ κατηγορίας, για όλες τις μικρές επιχειρήσεις (ΑΤΟΜΙΚΕΣ – ΟΕ – ΕΠΕ – ΕΕ – ΑΕ). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την Epsilon NET.

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 20 ώρες/2 Σαββατοκύριακα. Η έναρξη του προγράμματος είναι το Νοέμβριο του 2012.

Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο επίκουρος καθηγητής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γεώργιος Ιατρίδης.

Αιτήσεις συμμετοχής και για τα τρία προγράμματα έως και την Παρασκευή 02/11/2012. Πληροφορίες: Γραμματεία Κ.Ε.Κ. Π.Θ., Γιαννιτσών & Λαχανά, Παλαιά, Συγκρότημα Τσαλαπάτα, 38334 – Βόλος, τηλ: 2421006367, fax: 2421006487, e-mail: [email protected] και στην ιστοσελίδα www.kek.uth.gr.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το