Photo Gallery, Τοπικά

Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου η παραλία του Σουτραλί

Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου η παραλία του Σουτραλί

Μεγάλες ανατροπές φέρνει στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο μέτωπο της παραλίας Σουτραλί, πρόσφατη «ανακάλυψη» ότι η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου και απαγορεύεται η δημιουργία κέντρων διασκέδασης.

Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα της παραλίας που ανήκει στην Αγριά δεν αποτελεί ΖΟΕ, αλλά αποτελεί ζώνη οικιστικού Ελέγχου το τμήμα της παραλίας που ανήκει στον πρώην δήμο Αρτέμιδας. Τα όρια της Αγριάς είναι μέχρι του «Θωμά» και όσοι ιδιοκτήτες έχουν αναπτύξει εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης μετά το συγκεκριμένο σημείο αντιμετωπίζουν πρόβλημα, παρότι όταν εξέδωσαν τις άδειές τους κανείς δεν τους ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη «λεπτομέρεια».

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζώης, με αφορμή την υπόθεση καταστήματος στο Σουτραλί ο ιδιοκτήτης του οποίου  αναγκάζεται να εκδώσει νέα άδεια λειτουργίας που θα του επιτρέπει να χρησιμοποιεί ηχεία σε εξωτερικό χώρο.

Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής τέθηκε για μια ακόμη φορά το θέμα των μετρήσεων που διενεργεί η αστυνομία σε καταστήματα για ηχορύπανση.

Τα όρια εκπομπής των ντεσιμπέλ που πρέπει να εκπέμπονται έχουν οριστεί στις 80 μονάδες, ωστόσο εισηγήσεις για ανακλήσεις αδειών, μετά από μετρήσεις της αστυνομίας, γίνονται ακόμα και για υπερβάσεις των τριών ή των έξι μονάδων. Τα μέλη της Επιτροπής επισήμαναν ότι οι υπερβάσεις είναι οριακές, στα όρια του στατιστικού λάθους, ενώ οι νομικοί σύμβουλοι των καταστηματαρχών που παραπέμφθηκαν στην Επιτροπή με εισήγηση για ανάκληση της άδειας του καταστήματός τους, υποστήριξαν ότι η αστυνομία «δεν κάνει καλά τη δουλειά της».

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο Νόμος επιβάλλει να γίνονται τρεις επαναλαμβανόμενες μετρήσεις και όχι μία, για να δηλώσει ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Νίκος Μόσχος ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ή να κρίνει το έργο της αστυνομίας ή όποιου άλλου ελεγκτικού φορέα.

«Εμείς σύμφωνα με τις εισηγήσεις και τις παραβάσεις που καταγράφονται πρέπει να εφαρμόσουμε το Νόμο», τόνισε και όσοι καταστηματάρχες είχαν παραπεμφθεί στην Επιτροπή για πρόκληση ηχορύπανσης υπέγραψαν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα επαναλάβουν την  παράβαση για να μην υπάρξει ανάκληση της άδειας του μαγαζιού τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το