Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

 

 

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τοποθετήσεις τους στη Βουλή με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις

Είμαστε σε οριακό σημείο παραδέχονται τα μέλη της κυβέρνησης

 

ΑΘΗΝΑ 20.-

 

Μετά την Βάσω Παπανδρέου που ζήτησε να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες, τη σκυτάλη πήραν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου, ζήτησαν συγκυβέρνηση και άλλα σχήματα.

 

“Πρέπει να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες, δεν πάει άλλο, η κοινωνία είναι σε απόγνωση και η χώρα καταρρέει” δήλωσε η κ. Παπανδρέου.

 

Ο Μίμης Ανδρουλάκης ζήτησε “μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό με την ευθύνη όλων” προτείνοντας εμμέσως πλην σαφώς ένα κυβερνητικό σχήμα εθνικής σωτηρίας.

 

Η Τόνια Αντωνίου ανέφερε ότι αν δεν επιτευχθεί εθνική σύμπραξη υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η μάχη, όπως είπε.

Επίσης ο Νίκος Σαλαγιάννης ζήτησε σήμερα (χθες) τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής.

 

Από την πλευρά του ο κ. Λιντζέρης χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτή την επιλογή ως «μονόδρομο» έκανε λόγο για έλλειμμα διακυβέρνησης το οποίο, όπως ανέφερε «καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει».

 

Ο κ. Λιντζέρης δήλωσε ότι ψηφίζει το νομοσχέδιο τονίζοντας ότι πρόκειται για «ψήφο ανάγκης και αναμονής για λυτρωτικές πρωτοβουλίες και όχι για ψήφο εμπιστοσύνης και αποδοχής» και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απευθυνθεί στον λαό και στις πολιτικές δυνάμεις και να δώσει τις πραγματικές διαστάσεις της οικονομίας. «Οι κομματικοί ανταγωνισμοί και οι προσωπικές φιλοδοξίες πρέπει να παραμεριστούν, είναι ώρα εθνικού χρέους» σημείωσε, και πρόσθεσε ότι «αυτό αφορά και τον κ. Αντώνη Σαμαρά, του οποίου η τυφλή άρνηση τον εκθέτει ανεπανόρθωτα».

 

Υπέρ μια κυβέρνησης συνεργασίας τάχθηκε την Τετάρτη και ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι « εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι οποιαδήποτε μονοκομματική κυβέρνηση με ή χωρίς εκλογές δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

 

Εν τω μεταξύ σε περίπτωση που δεν υπερψηφιστεί το Πολυνομοσχέδιο, ο ίδιος και ο πρωθυπουργός δεν θα μπορέσουν να πάνε στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής, διότι η χώρα θα έχει εκτεθεί, προειδοποίησε ο Ευ. Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής, σε μία ύστατη προσπάθεια να άρει τις όποιες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

 

Υπογράμμισε ότι η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποτελεί “εισιτήριο αξιοπιστίας” για τη διαπραγμάτευση που επίκειται και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να καλλιεργούνται υπερβολικές προσδοκίες και πως δεν υπάρχουν θαύματα.

 

“Το θαύμα θα είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που βγαίνουν από καπέλα ούτε της κ. Μέρκελ ούτε του κ. Σαρκοζί”, είπε.

 

«Ραντεβού» για την επόμενη ημέρα,

έδωσαν στο υπουργικό συμβούλιο

 

 

Ραντεβού για πολιτική συζήτηση την επομένη της Συνόδου Κορυφής έδωσαν στην ουσία τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς οι περισσότεροι πλέον συναισθάνονται και αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

Η συνεδρίαση της Πέμπτης (χθες) είχε σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά, αλλά όπως επισήμαναν και κορυφαίοι υπουργοί, γενναίες δόσεις ψυχανάλυσης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, επισημάνθηκαν από πολλούς υπουργούς τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση (ανομία, δράση ανεξέλεγκτων ομάδων, λευκές ή μη απεργίες, παράλυση του κράτους, βίαιες αντιδράσεις, κ.ά), αν και σε ελάχιστες περιπτώσεις υπήρξαν προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

 

Εγινε όμως και απόπειρα να συζητηθεί ο πολιτικός και επικοινωνιακός χειρισμός της «επόμενης ημέρας», με βάση τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν στις συνεδριάσεις του eurogroup και της συνόδου κορυφής (εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί εντός του Σαββατοκύριακου). Λεπτομερής συζήτηση δεν έγινε, απουσία των δεδομένων, όμως κοινή ήταν η αντίληψη, ότι άλλοι χειρισμοί θα απαιτηθούν σε περίπτωση μίας «θετικής» απόφασης και άλλοι σε περίπτωση επιβεβαίωσης ενός «κακού σεναρίου».

 

Εν όψει αυτών, ο κ. Παπανδρέου τόνισε στην εισήγησή του ότι «σε κάθε περίπτωση, πάμε στη διαπραγμάτευση αυτή με τη μέγιστη δυνατή αξιοπιστία, αλλά και προετοιμασία», προσέθεσε όμως ότι «είναι γνωστό και το βλέπετε καθημερινά, όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και το ενδεχόμενο να μην καταλήξουμε σε αποφάσεις». Υπογράμμισε επίσης ο Πρωθυπουργός ότι «η δική μας εθνική θέση είναι ότι πρέπει να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα. Πρέπει να τελειώνουμε με την ανασφάλεια, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα. Είναι ώρα πια η Ευρώπη να λάβει επιτέλους σοβαρές και αποτελεσματικές αποφάσεις, για να σταματήσει αυτή την κρίση. Και ξέρουμε τις λύσεις, δεν είναι ότι δεν τις ξέρουμε. Μπορεί να είναι πολύπλοκες, αλλά ξέρουμε τι χρειάζεται και τι πρέπει να γίνει».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στο νοσοκομείο η βασίλισσα Margrethe της Δανίας: Ακύρωσε προγραμματισμένη εμφάνιση

Δύσκολες ώρες για τη βασίλισσα Margrethe της Δανίας, καθώς εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς έπεσε στην κατοικία…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ψυχίατρος για τη 15χρονη που σκότωσε τη μαμά της και μετά έστελνε μηνύματα: Έκανε κάτι διαβολικό, δεν συνάδει με ψύχωση

Η έφηβη Κάρλι Γκρέγκ, η οποία σκότωσε τη μητέρα της και τραυμάτισε τον πατριό της τον…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Υπουργείο Παιδείας: Οι ποινές που θα ισχύσουν φέτος σε Γυμνάσια και Λύκεια – Πότε επιβάλλεται αλλαγή σχολείου

Όλα όσα ισχύουν φέτος για τις ποινές αλλά και τη διαγωγή των μαθητών στα Γυμνάσια…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία – «Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»

Την συγκίνηση που αισθάνθηκε και τους λόγους για τους οποίους δάκρυσε περιέγραψε ο Γιώργος Τσούλος,…

20 Σεπτεμβρίου 2024