Photo Gallery, Τοπικά

Ζητούν εξαίρεση από τα τέλη σύνδεσης αποχέτευσης

Το τοπικό συμβούλιο Πορταριάς σε συνεδρίασή του αποφάσισε να ζητήσει εξαίρεση των ακινήτων της περιοχής από τα τέλη σύνδεσης, τα ποσά των οποίων καθορίστηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της  Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.
Το τοπικό συμβούλιο Πορταριάς σε συνεδρίασή του αποφάσισε να ζητήσει εξαίρεση των ακινήτων της περιοχής από τα τέλη σύνδεσης, τα ποσά των οποίων καθορίστηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.

Το Τοπικό Συμβούλιο Πορταριάς σε συνεδρίασή του αποφάσισε να ζητήσει εξαίρεση των ακινήτων της περιοχής από τα τέλη σύνδεσης, τα ποσά των οποίων καθορίστηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της  Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. Η απόφαση που λήφθηκε εδράζεται στο σκεπτικό ότι «το δίκτυο αποχέτευσης στην περιοχή είχε ήδη κατασκευαστεί πριν τον Καλλικράτη και η ΔΕΥΑΜΒ θα ωφεληθεί από το γεγονός ότι θα εισπράττει έσοδα από ένα καινούργιο δίκτυο που έχει παραλάβει χωρίς κανένα κόστος κατασκευής από μέρους της».

Η απόφαση στο Τοπικό Συμβούλιο λήφθηκε ομόφωνα, ενώ στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ. Γκουντέλιας.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Βλαχούτσος παρουσίασε την απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ για τα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης που ανέρχονται από 211,93 € έως 412,10 € ανάλογα με το μέγεθος των ακινήτων σε τετραγωνικά μέτρα και τόνισε ότι στην Πορταριά τα περισσότερα σπίτια είναι μεγάλα με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να επιβαρύνονται οικονομικά.

«Τα τέλη αυτά λοιπόν, είναι μία πρόσθετη επιβάρυνση στις είδη δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Πρέπει η ΔΕΥΑΜΒ να λάβει υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και βιώνουμε όλοι μας, να επανεξετάσει την επιβολή των τελών σύνδεσης που είχε αποφασίσει το έτος 2001 κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης, και να εξαλείψει τη νέα οικονομική επιβάρυνση που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες μας.

Εξάλλου το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου έχοντας υπόψη αυτά τα νέα δεδομένα ευαισθητοποιήθηκε και έκανε μείωση στα τέλη ύδρευσης.

Ειδικά για την Πορταριά όλο το αποχετευτικό δίκτυο κατασκευάστηκε από τον πρώην Δήμο Πορταριάς χωρίς καμία επιβάρυνση στην εν λόγω επιχείρηση.

Για να συνδεθεί κάποιος κάτοικος της Πορταριάς με το αποχετευτικό δίκτυο χρειάζεται μία σοβαρή δαπάνη, που περιλαμβάνει  την κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης από την οικία του μέχρι το δημοτικό δρόμο που περνά ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης, του φρεατίου και του μηχανοσίφονα. Τα περισσότερα σπίτια στο χωριό δεν είναι κοντά στο δρόμο και το κυριότερο είναι παλιές κατασκευές χωρίς να έχει προβλεφθεί ανάλογη εγκατάσταση σύνδεσης και βέβαια δαπάνης για τοποθέτηση υδρομέτρου. Όπως συμπεραίνεται, το κόστος σύνδεσης είναι ήδη πολύ υψηλό και αν προστεθούν και τα υπάρχοντα τέλη σύνδεσης θα γίνει απαγορευτικό» τόνισε ο πρόεδρος και δήλωσε ότι το κόστος ζωής στα ορεινά, είναι μεγαλύτερο από αυτό των κατοίκων της πόλης, οπότε έκρινε ότι πρέπει να υπάρξει απαλλαγή από τα τέλη.

«Πολλοί είναι οι κάτοικοι στο χωριό που περνούν δύσκολα με πάρα πολύ μικρά εισοδήματα και τεράστιο κόστος ζωής. Προτείνουμε λοιπόν, την εξαίρεση των ακινήτων της Πορταριάς από τα τέλη σύνδεσης, τα ποσά των οποίων καθορίστηκαν από τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. υπό άλλες συνθήκες οικονομικές το έτος 2001, δεδομένου ότι το δίκτυο αποχέτευσης στην περιοχή μας είχε ήδη κατασκευαστεί και για το λόγο αυτό δεν επιβαρύνθηκε οικονομικά η συγκεκριμένη επιχείρηση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το