Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Ζητούν διετή παράταση για τα τραπεζοκαθίσματα οι καταστηματάρχες

Από τη χθεσινή συνέλευση των καταστηματαρχών εστίασης, διασκέδασης

Συναντήσεις καταστηματαρχών καφέ, μπαρ και εστίασης ανά δρόμο στο Βόλο, προκειμένου να καθοριστούν τα προβλήματα από την εφαρμογή της νέας Κανονιστικής Διάταξης για τα τραπεζοκαθίσματα, ξεκινάει σήμερα η διοίκηση της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας. Σχετική απόφαση έλαβε χθες η γενική συνέλευση της Ένωσης, η οποία ωστόσο χαρακτηρίστηκε από την ανακοίνωση της ίδρυσης νέου συλλόγου, που διασπά τον υπάρχοντα.

Η αρχή θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί με τη συνάντηση των καταστηματαρχών της οδού Αργοναυτών, θα συνεχιστούν στις 2 μ.μ. με τη συνάντηση των καταστηματαρχών των οδών Τοπάλη και Αντωνοπούλου και θα ολοκληρωθούν αύριο στις 11 το πρωί με την συνάντηση των καταστηματαρχών των οδών Κουμουνδούρου, Τ. Οικονομάκη και Κονταράτου.

Από τις συναντήσεις, όπου θα συμμετέχει και ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης κ. Χρ. Γούσιος, θα προέλθει ένα πλαίσιο προτάσεων, που θα κατατεθούν στο Δήμο Βόλου, ωστόσο, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνέλευση, εφόσον ο Δήμος αρνηθεί τις εν λόγω προτάσεις, θα ζητηθεί παράταση δύο χρόνων για την εφαρμογή της νέας Κανονιστικής Διάταξης για τα τραπεζοκαθίσματα.

Αποφασίστηκε επίσης, εφόσον γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις από το Δήμο, επιτροπή μελών της Ένωσης Εστίασης Διασκέδασης να επιβλέπει την ορθή εφαρμογή της Κανονιστικής, παράλληλα με το Δήμο, προκειμένου να μην παρατηρούνται φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού και «αλληλοκαρφωμάτων».

Οι καταστηματάρχες θα ενημερώσουν αναλυτικά για τις προτάσεις τους τόσο τις δημοτικές παρατάξεις Βόλου, όσο και κάθε δημοτικό σύμβουλο ξεχωριστά.

Σημειώνεται ότι χθες το θέμα της Κανονιστικής Διάταξης επρόκειτο να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, αλλά αναβλήθηκε, ύστερα από αίτημα της Ένωσης. Την πρόταση για τις ξεχωριστές συναντήσεις ανά δρόμο έκανε ο κ. Ελ. Φιλίππου, που ζήτησε ωστόσο, εφόσον γίνουν δεκτές οι προτάσεις από το Δήμο, να συμμορφώνονται όλοι οι καταστηματάρχες και να μην κάνει ο καθένας ό,τι θέλει.

Χαρακτηριστικό της χθεσινής συνέλευσης άλλη μια φορά η μικρή συμμετοχή, αφού συνολικά όσοι συμμετείχαν δεν ξεπέρασαν τους 40, την ώρα που η εστίαση-διασκέδαση αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.

Ακόμη αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Δήμο, να δοθεί η δυνατότητα στον καταστηματάρχη που εκμεταλλεύεται κατάστημα στην πλατεία της Μακρινίτσας, να καλύπτει χώρο με τραπεζοκαθίσματα μπροστά στο κιγκλίδωμα της πλατείας, ίσο με το 50% αυτού. Ο καταστηματάρχης σε παρέμβασή του ανέφερε ότι προχωρεί με δικά του έξοδα σε πλακόστρωση της πλατείας και σε ελαιοχρωματισμό των κιγκλιδωμάτων.

Διάσπαση

Η χθεσινή συνέλευση διανθίστηκε από την αναγγελία του κ. Ι. Γρηγορίου, καταστηματάρχη, ότι προχωρεί τις διαδικασίες ίδρυσης νέου συλλόγου, αποκλειστικά από καταστηματάρχες καφέ-ποτού. Ο κ. Γρηγορίου δήλωσε μάλιστα ότι έχουν υπογράψει 31 καταστηματάρχες, ενώ είχε ήδη συναντήσεις με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Μόσχο και το δήμαρχο κ. Σκοτινιώτη για τα προβλήματα των καταστηματαρχών.

Η αναφορά του κ. Γρηγορίου προκάλεσε τις αντιδράσεις μελών της Ένωσης και του προέδρου της κ. Απ. Αθανασού, που αφού έκανε έναν απολογισμό του τι έχει επιτύχει μέχρι σήμερα η Ένωση, αναφέρθηκε στις ελπίδες για νέα ρύθμιση των παλαιών οφειλών χωρίς πρόστιμα, στη μείωση του κόστους ασφάλισης και των ασφαλιστικών εισφορών κατά 20%, στην πρόταση για καθιέρωση εργοσήμου στο έκτακτο προσωπικό, στην επιτυχία φορολόγησης των ουζερί μόνον με 14% στη Μαγνησία αντί 21%, στην επέκταση της μουσικής μέχρι τις 2 π.μ. από τις 11 μ.μ. και στην παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 5 π.μ.

Για τη νέα Κανονιστική ο κ. Αθανασός τόνισε ότι αποτελεί εφαρμογή του νέου Οικοδομικού Κανονισμού Ν. 4025/12 και του νόμου 1080/80 και πρότεινε να υποβληθεί αίτημα στο Δήμο για παράταση δύο ετών στην εφαρμογή της νέας Διάταξης, από την οποία πλήττονται καταστηματάρχες στις οδούς Τοπάλη και Αντωνοπούλου. «Εφόσον εφαρμοστεί ως έχει, τα μισά καταστήματα θα κλείσουν», τόνισε ο κ. Αθανασός.

Να μπει τάξη στο κέντρο του Βόλου ζήτησε η κ. Όλγα Σταροπούλου, καθώς δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός και δεν μπορούν να διέλθουν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Να σεβαστούμε τους όρους αυτής της πόλης, ζήτησε η κ. Σταροπούλου, που τόνισε ότι «τα προβλήματα δεν λύνονται διασπαστικά».

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του καταστηματάρχη κ. Ν. Μπούρα ότι την ώρα της συνέλευσης η Δημοτική Αστυνομία έκανε αυτοψίες σε καταστήματα. Ο κ. Μπούρας μίλησε για μπάχαλο στα Παλαιά, αναφέρθηκε στην έλλειψη καθαριότητας και άσκησε κριτική στο δήμαρχο ότι είναι άφαντος. Ακόμη ζήτησε να παραμείνουν οι ζαρντινιέρες στην οδό Κουμουνδούρου, για να μην καταστεί η οδός πάρκιν δικύκλων. Ο κ. Ι. Αντωνιάδης επισήμανε ότι στο νέο Οικοδομικό Κανονισμό δεν υπάρχει αναφορά για μεταφορά τραπεζοκαθισμάτων στις προσόψεις των καταστημάτων από το μέσο των πεζοδρόμων, μίλησε για νέο κόστος εις βάρος των καταστηματαρχών, καθώς και ότι οι πεζοί θα αναγκάζονται να κάνουν μαιάνδρους κινούμενοι, προκειμένου να αποφεύγουν τα τραπεζοκαθίσματα και να βλέπουν τις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων.

Ο κ. Γ. Καλλέργης, που εξελέγη πρόεδρος της συνέλευσης, ζήτησε να μην αποσυρθούν τα τραπεζοκαθίσματα από το μέσο των πεζοδρόμων, όπου βρίσκονται σήμερα και συμφώνησε με την πρόταση των συναντήσεων ανά δρόμο.

Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυνε ο πρώτος πρόεδρος της Ένωσης κ. Τ. Στεφάνου, που κατήγγειλε τις διασπαστικές κινήσεις.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ευχαριστήρια Επιστολή του Γενικού Λυκείου Αγριάς προς τον Σεβασμιώτατο

Ευχαριστήρια Επιστολή απέστειλε η Διευθύντρια του ΓΕΛ Αγριάς, κ.Αναστασία Κουμούτση, προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος…

20 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΟΦ: Ανακαλείται προϊόν «Keto» για απώλεια βάρους

Στην απαγόρευση της διάθεσης και διακίνησης του προϊόντος «7-Keto DHEA Metabolite» προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Χαρ. Ζάχος για τις Αχιλλοπούλειες Υποτροφίες

Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας του δήμου Βόλου Χαρ. Ζάχος σχετικά με τις Αχιλλοπούλειες Υποτροφίες…

20 Σεπτεμβρίου 2024

CineDoc Volos – Προβολή Ντοκιμαντέρ ”Οι Αζήτητοι” στο ”Αχίλλειον”

Για την Πρεμιέρα της κινηματογραφικής περιόδου 2024-2025 το CineDoc Βόλου παρουσιάζει το καινούριο και βραβευμένο…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Εντεταλμένοι Κληρικοί στα σχολεία της επαρχίας μας – Ευχέλαιο για τους Εκπαιδευτικούς στον Μητροπολιτικό μας Ναό

Δεκάδες Κληρικοί ορίστηκαν από την Ιερά μας Μητρόπολη, ως εντεταλμένοι στα σχολεία της περιοχής μας,…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά…

20 Σεπτεμβρίου 2024