Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ζητούν ασφαλτόστρωση για Λεφόκαστρο

Δέσμευση Δήμου Νοτίου Πηλίου για επιδιόρθωση δρόμων από Άφησσο
Δέσμευση Δήμου Νοτίου Πηλίου για επιδιόρθωση δρόμων από Άφησσο

Την άμεση ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει την Άφησσο με το Λεφόκαστρο ζητούν από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου κάτοικοι, αλλά και διερχόμενοι οδηγοί. Οι τομές στο οδόστρωμα, οι οποίες διανοίχτηκαν πριν από δύο χρόνια για την ανάγκη εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης με την τοποθέτηση νέου αγωγού, καθιστούν επικίνδυνη τη διέλευση οχημάτων με ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου αναγνωρίζει ότι κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται και δεσμεύεται ότι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι θα ασφαλτοστρωθεί το τμήμα του δρόμου στο οποίο εκτελέστηκαν οι εργασίες για το δίκτυο ύδρευσης, από τον Αμποβό μέχρι και τον Προφήτη Ηλία, σε απόσταση 700 μέτρων.
Αγανακτισμένοι δηλώνουν κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί εξαιτίας της επικίνδυνης για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και φθορών στα οχήματα κατάστασης, στην οποία βρίσκεται ο δρόμος που συνδέει την Άφησσο με το Λεφόκαστρο.
Πρόκειται για δρόμο στρωμένο με τσιμέντο, ωστόσο πριν από δύο χρόνια εκτελέστηκαν από την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου προγραμματισμένες εργασίες για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, με την τοποθέτηση νέου αγωγού.
Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών οι τομές στο οδόστρωμα δεν καλύφτηκαν, με κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς να τις χαρακτηρίζουν σαν «φαράγγι του Γκραν Κάνιον».
Παράλληλα, κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί αναφέρουν ότι η κατάσταση του οδοστρώματος χειροτέρεψε μετά τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τον περασμένο χειμώνα, με το πρόβλημα να οξύνεται κάθε φορά που βρέχει.
Κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί ζητούν από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου την ασφαλτόστρωση του δρόμου, προκειμένου η διέλευση των οχημάτων να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα.
Στο μεταξύ, από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου αναγνωρίζει το δίκαιο της διαμαρτυρίας κατοίκων και διερχομένων οδηγών και δεσμεύεται ότι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι θα εκτελεστούν οι απαιτούμενες εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου στο τμήμα, ωστόσο, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και συγκεκριμένα από τον Αμποβό μέχρι και τον Προφήτη Ηλία, σε απόσταση 700 μέτρων.
«Είναι γεγονός» επισημαίνει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Κ. Λεγαντής «ότι πριν από δύο χρόνια έγιναν μεγάλες παρεμβάσεις από συνεργεία μας στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής, για την αντικατάσταση των παλιών σωληνώσεων και την τοποθέτηση νέων σε μήκος 500 μέτρων. Αναγνωρίζουμε ως Δημοτική Αρχή ότι μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών οι τομές που διανοίχτηκαν στο οδόστρωμα δεν καλύφτηκαν και πράγματι υπάρχει πρόβλημα σχετικά με την ασφαλή διέλευση των οχημάτων στο δρόμο Αφήσσου – Λεφοκάστρου. Κάτοικοι και διερχόμενοι οδηγοί έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται. Ωστόσο, ως Δημοτική Αρχή και Υπηρεσία Ύδρευσης δεσμευόμαστε ότι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι θα εκτελεστούν οι απαιτούμενες εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα του δρόμου, στο οποίο διανοίχτηκαν οι τομές για την εγκατάσταση του νέου δικτύου ύδρευσης. Πρόκειται για το τμήμα από τον Αμποβό μέχρι και τον Προφήτη Ηλία, σε απόσταση 700 μέτρων. Από εκεί και πέρα γνωρίζω ότι στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει άμεσα ασφαλτόστρωση σε όλο το μήκος του δρόμου. Ωστόσο, υπάρχει και οικονομική στενότητα. Ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Ύδρευσης, ωστόσο, δεσμεύομαι ότι το τμήμα το οποίο διανοίχτηκε για την εκτέλεση των εργασιών εγκατάστασης του νέου αγωγού ύδρευσης θα ασφαλτοστρωθεί μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι» καταλήγει ο κ. Λεγαντής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το