Photo Gallery, Τοπικά

Ζητούνται γιατροί, νοσηλευτές, παρασκευαστές για τα νησιά

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Νοσοκομείο Βόλου
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Νοσοκομείο Βόλου

Σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όσους γιατρούς, νοσηλευτές, παρασκευαστές και εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων, όπως Μαιευτικής, θέλουν να μετακινηθούν στα νησιά των Βορείων Σποράδων για το Πάσχα και το καλοκαίρι, προχώρησε χθες η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου. Μάλιστα τα έξοδα διαμονής και μετάβασης είναι καλυμμένα, ενώ θα υπάρξει και ημερήσια αποζημίωση.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που κάνει η διοίκηση, ώστε να καλυφθούν τα κενά των Κέντρων Υγείας των νησιών την καλοκαιρινή περίοδο, όπου οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται, λόγω και της έλευσης χιλιάδων τουριστών. Τα οφέλη για όσους θελήσουν να μετακινηθούν είναι δεδομένα, καθώς θα μπορέσουν να έχουν έναν επιπλέον μισθό με τα έξοδα διαμονής καλυμμένα, συνδυάζοντας σε ένα βαθμό και την καλοκαιρινή χαλάρωση σε ένα νησί.

Οι διευθυντές των Κέντρων Υγείας απέστειλαν πριν λίγες ημέρες τα στοιχεία με τις ανάγκες που έχουν σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, ώστε η διοίκηση να κινηθεί αντίστοιχα.

Οι ανάγκες καταγράφονται στις εξής ειδικότητες: Γιατροί Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, ΤΕ Νοσηλευτικής, ΔΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Μαιευτικής, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων (Τεχνολόγων), ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών (εμφανιστών), ΔΕ Διοικητικού-Οικονομικού.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Νοσοκομείου αναφέρει τα εξής: «Όσοι από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας ευθύνης του, των παρακάτω αναφερόμενων κλάδων-ειδικοτήτων, ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν με μετακίνηση: 1) Στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, 2) το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και 3) το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου για το χρονικό διάστημα: α) Από τις 22 Απριλίου έως 12 Μαΐου 2013 και β) από την 1η Ιουλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013, να υποβάλουν απευθείας αίτηση στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή μέχρι τις 12 Απριλίου και 15 Ιουνίου αντίστοιχα, προσδιορίζοντας το χρονικό διάστημα που επιθυμούν να μετακινηθούν. Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής θα καλυφθούν από την Υπηρεσία. 1) Γιατροί Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, 2) ΤΕ Νοσηλευτικής, 3) ΔΕ Νοσηλευτικής, 4) ΤΕ Μαιευτικής, 5) ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων (Τεχνολόγων), 6) ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, 7) ΔΕ Χειριστών ιατρικών Συσκευών (εμφανιστών), 8) ΔΕ Διοικητικού-Οικονομικού.

Η ημερήσια αποζημίωση είναι 29,35 μικτά και 28,76 καθαρά πληρωτέα. Ξενοδοχείο: 35 ευρώ ημερησίως με προσαύξηση 20%, δηλαδή 42,26 ευρώ για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Στα νησιά μπορούν να μετακινηθούν και εργαζόμενοι αλλά και γιατροί και από άλλα Νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τα έργα ΕΣΠΑ στο Νοσοκομείο. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος, ορίστηκε τριμελής επιτροπή για την επίσπευση των διαγωνιστικών διαδικασιών του ΕΣΠΑ, η οποία αποτελείται τους κ.κ. Γρηγόριο Κουμπαρέλλο (ΠΕ Μηχανικών), Αναστάσιο Ανδριώτη (ΤΕ Μηχανικών), Φωτεινή Συνάνη (ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού).

Έργο της επιτροπής είναι η επίσπευση-ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών του ΕΣΠΑ (προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και έργα), προκειμένου να εισαχθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο για έγκριση σε στενή συνεργασία με τον υποδιευθυντή Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο και την προϊσταμένη Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Γεωργία Σόφη και η παρακολούθηση της υλοποίησης αυτών σε όλα τα επίπεδα και όλα τα στάδια που απαιτούνται.

Οι οφειλές στη ΔΕΥΑΜΒ

Κινητικότητα αναμένεται να υπάρξει και σχετικά με τις οφειλές του Νοσοκομείου στη ΔΕΥΑΜΒ. Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης, ορίστηκε τριμελής επιτροπή γα την πλήρη επεξεργασία δεδομένων σχετικά με οφειλές προς τη ΔΕΥΑΜΒ για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος που υπάρχει. Το θέμα θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το