Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Ζημιές στο πολιτικό γραφείο του Κ. Καρτάλη

Βροχή δακρυγόνων και χημικών

 

 

 

Από την οργή των οπαδών του Ολυμπιακού για τον υποβιβασμό της ομάδας τους στη Δ’ Εθνική δεν ξέφυγε  ούτε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Καρτάλη.

Γύρω στις 8.30 χθες το βράδυ και ενώ τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης ήταν σε πλήρη εξέλιξη ομάδα οπαδών κατευθύνθηκε στον πολιτικό γραφείο του κ. Καρτάλη, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ιάσονος.

Οι οπαδοί, αφού έσπασαν το τζάμι από την είσοδο της πολυκατοικίας, ανέβηκαν στον όροφο που βρίσκεται το γραφείο του βουλευτή. Εκεί έσπασαν την κλειδαριά για να ανοίξουν την πόρτα και μπήκαν στο γραφείο, όπου και άρχισαν να προκαλούν ζημιές. Πέταξαν τα έγγραφα που υπήρχαν εκεί, ενώ έριξαν μια τηλεόραση και μια τηλεφωνική συσκευή στο πάτωμα. Στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ο βουλευτής που εκείνη την ώρα βρισκόταν στη Βουλή, πληροφορήθηκε τα γεγονότα. Συγκεκριμένα τόνισε τα εξής: Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, έριξαν κάποια έγγραφα κάτω από το τραπέζι, ενώ έριξαν στο πάτωμα και μια τηλεόραση. Επίσης, απ’ όσο μπορώ να γνωρίζω, δεν ανέγραψαν κάποια συνθήματα. Η προσωπική εκτίμηση είναι ότι η πιο σοβαρή ζημιά είναι η παραβίαση της πόρτας και το σπάσιμο της κλειδαριάς.

 

Το ΕΚΑΒ

Την ώρα που άρχισαν τα επεισόδια στην οδό Δημητριάδος, αλλά και στις άλλες κεντρικές οδούς βρίσκονταν πολλοί συμπολίτες που κινούνταν στην εμπορική αγορά, ενώ άλλοι βρίσκονταν στις καφετέριες.

Μέσα σε λίγα λεπτά η περιοχή μεταξύ Δημητριάδος – Ιάσονος – Καρτάλη μετατράπηκε σε θάλαμο αερίων από τη βροχή των δακρυγόνων που έπεσαν.

Οι πεζοί προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα χημικά, ενώ άλλοι έβαλαν μαντίλια και χαρτομάντιλα στο πρόσωπό τους για να μην εισπνέουν τα δακρυγόνα. Μάλιστα σε ένα συμπολίτη που εκείνη την ώρα καθόταν σε καφετέρια, του ήρθε το δακρυγόνο στα πόδια και έντρομος κινήθηκε για να προφυλαχτεί από το χημικό.

Τέσσερις γυναίκες που ήταν έγκυες, κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ, καθώς παρουσίαζαν έντονα προβλήματα δύσπνοιας. Η μία μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους περισσότερο, ενώ τις υπόλοιπες τρεις τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τις μετέφεραν στα σπίτια τους.

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική με τον καπνό από τα χημικά, αλλά και τους κάδους που καίγονταν να μεταφέρονται προς την οδό Αργοναυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα Επείγοντα του Νοσοκομείου μεταφέρθηκαν συνολικά τρία άτομα, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Φ.Σ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καταδικάστηκε 55χρονος που παρίστανε τον επιστήμονα με πλαστά πτυχία

Διοργάνωνε διαλέξεις και σεμινάρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπου μιλούσε για την ευεξία των…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σχολεία: Έτσι θα είναι τα lockers που θα αφήνουν τα κινητά τους οι μαθητές

Σε lockers, δηλαδή ειδικά ντουλαπάκια, θα αφήνουν τα κινητά τους τηλέφωνα οι μαθητές όπως ανακοίνωσε…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλλία: Ένας από τους βιαστές ζήτησε συγγνώμη στη Ζιζέλ – «Έκανα ότι μου είπε ο Πελικό»

Ένας από τους άνδρες που κατηγορούνται ότι βίασαν τη Ζιζέλ Πελικό στην πολύκροτη υπόθεση που…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία

Με ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Δολοφονία Κατσουρή: Αντιμέτωποι με κακούργημα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ για την είσοδο των Κροατών οπαδών

Τον ποινικό έλεγχο των πέντε αξιωματικών της ΕΛΑΣ που είχαν κρίσιμο ρόλο στις αποφάσεις για…

19 Σεπτεμβρίου 2024

Με 90 συμμετοχές θα διεξαχθεί η 43η Seajets Ανάβαση Πορταριάς

Με 90 αξιόλογες συμμετοχές θα διεξαχθεί η 43η  Seajets Ανάβαση Πορταριάς το Σαββατοκύριακο 21 και…

19 Σεπτεμβρίου 2024