Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Ζήτησαν να γίνει η επέκταση του κοιμητηρίου Αγ. Γεωργίου

Οι κάτοικοι των βορείων συνοικιών σε λαϊκή συνέλευση

Από τη χθεσινή λαϊκή συνέλευση των κατοίκων των βορείων συνοικιών του Βόλου για το θέμα του κοιμητηρίου Αγ. Γεωργίου

 

 

Δεσμεύσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου για ικανοποίηση του αιτήματος

 

 

Στη βόρειες συνοικίες του Βόλου οι κάτοικοι κινητοποιούνται μόλις ενημερώνονται ότι ένας γείτονάς τους είναι βαριά άρρωστος. Εκλιπαρούν γνωστούς και φίλους να ξεθάψουν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο ώστε να μείνει μια θέση κενή στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου. Για λόγους που δεν εξηγούνται ούτε με τις δικαιολογίες των γραφειοκρατικών προσκομμάτων, οικόπεδο για την επέκταση του νεκροταφείου έχει αγοραστεί, αλλά το έργο έχει «βαλτώσει».

Λαϊκή συνέλευση έγινε χθες στην συνοικία  Χρυσοχοΐδη, οι κάτοικοι κατέκλυσαν την πλατεία και έλαβαν δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση του έργου.

 

Την απαίτηση να επεκταθεί το κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου διατύπωσαν χθες οι κάτοικοι της Αγίας Αικατερίνης, του Χρυσοχοΐδη, του Μοσχάτου, των Σαρατσέϊκων και του Αγίου Γεωργίου. Την συνέλευση διοργάνωσαν η επιτροπή των κατοίκων και ο εξωραϊστικός σύλλογος, το  αίτημα συνοδεύτηκε και με 1800 υπογραφές, ενώ σε χθεσινή συνέλευση ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος των Κοιμητηρίων κ. Γιάννης Καουνάς, δήλωσε ότι θα γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να ικανοποιηθεί η απαίτηση της πλειονότητας των κατοίκων.

«Υπάρχει ομόφωνη απόφαση από το 2005 του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία  νομικά άφηνε ακάλυπτο ένα ζήτημα. Ενέκρινε  τη νομιμοποίηση της περιτοίχισης και όχι το θέμα της λειτουργικής επέκτασης.

Η δημοτική αρχή, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της περιοχής, θα φέρει μέσω των προτάσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας, τις τεχνικές μελέτες και ό,τι άλλο χρειάζεται για να φέρουμε προς έγκριση νόμιμα την επέκταση του κοιμητηρίου.

Βλέπουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων, είναι υπέρ της λειτουργικής επέκτασης του κοιμητηρίου και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Για να είμαστε απολύτως νόμιμοι απέναντι στους πολίτες που διαφωνούν, θα φέρουμε το θέμα πλήρως έτοιμο στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να καλυφθεί κάθε νομική του πλευρά», δήλωσε ο κ. Καουνάς.

Η κ. Ζέττα Μακρή με επιστολή της δήλωσε αλληλέγγυα στο αίτημα της επέκτασης του κοιμητηρίου και τόνισε ότι το θέμα πρέπει να λήξει άμεσα με όλες τις αναγκαίες νόμιμες διαδικασίες.

Ο κ. Μ. Πατσιαντάς εκτίμησε ότι ο χώρος μπορεί να λειτουργήσει και να πάψει να είναι υπερκορεσμένος, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο νεκροταφείο του «Κούκου».

Υπέρ της επέκτασης τάχθηκε και ο επικεφαλής της ΔΑΣ κ. Νάνος.

«Είμαστε υπέρ και από  παλιά έχουμε σταθερή άποψη ότι πρέπει να επεκταθεί το κοιμητήριο. Στηρίζουμε τις προσπάθειες του εξωραϊστικού συλλόγου της περιοχής. Έχει προχωρήσει σημαντικά η υπόθεση και με την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που δεν διαθέτει άλλο νεκροταφείο. Θα συμβάλλουμε και με την πίεση προς το ΔΣ ώστε να πάρει την άδεια και να λειτουργεί κανονικά το κοιμητήρι», κατέληξε.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τρανς σκότωσε τους γονείς της επειδή δεν δέχονταν την επιλογή της – «Θα το ξανάκανα»

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γιούτα των ΗΠΑ η υπόθεση μια διπλής εν ψυχρώ δολοφονίας. Δράστιδα…

21 Ιουνίου 2024

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα: « Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στην τρίτη ηλικία »

Η διατροφολόγος του Κ.Υ.Αργαλαστής Νεοκλεία Χονδρογιάννη και η επισκέπτρια Υγείας Γάτου Ευαγγελία από την ΤΟΜΥ…

21 Ιουνίου 2024

Εκδήλωση απονομής απολυτηρίων και πτυχίων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βόλου

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, στο προαύλιο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βόλου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής απολυτηρίων…

21 Ιουνίου 2024

Με 12 μαχαιριές έσφαξε την 73χρονη σύζυγό του ο 81χρονος στην Αλεξανδρούπολη

Με 12 μαχαιριές σκότωσε την 73χρονη σύζυγό του ο 81χρονος στην Αλεξανδρούπολη. Όπως προκύπτει από…

21 Ιουνίου 2024

Στον ανακριτή ο 41χρονος που εμβόλισε την εν διαστάσει σύζυγό του – «Θόλωσε το μυαλό μου»

Στον ανακριτή οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 41χρονος που, το βράδυ της Κυριακής εμβόλισε…

21 Ιουνίου 2024

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη για αγοράκι 2,5 ετών: Έμεινε κλειδωμένο σε αμάξι για μισή ώρα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (20/6) στη Θεσσαλονίκη, όταν ένα παιδί ηλικίας 2,5 ετών…

21 Ιουνίου 2024