Photo Gallery, Τοπικά

Ευκαιρία το 1ο Διεθνές Συνέδριο Στέβιας

Σ21Φ1

Το «1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Στέβια» δίνει την αφορμή για να συνδεθεί  η τοπική επιχειρηματικότητα με νέες ευκαιρίες για τον τόπο μας, τονίστηκε μεταξύ άλλων χθες σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν οι συνδιοργανωτές του συνεδρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Στέβια συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Στέβιας (GRAST), το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την εταιρεία «Sweetfitness» με έδρα την Κύπρο, 1-3 Μαρτίου στο Βόλο.

Όπως σημείωσε ο κ. Ηλ. Τσαμπαρδούκας, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Στέβιας, που πρώτος πειραματίστηκε με το προϊόν στην Ελλάδα, πρόεδρος της εταιρίας «Agroaxon», «η Στέβια είναι η ζάχαρη του μέλλοντος, ο «πράσινος χρυσός».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσαμπαρδούκας, δήλωσε ότι τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Στέβιας είναι 40 επιστήμονες, ερευνητές και συνεχώς αυξάνουν.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εταιρείες, που ήδη δραστηριοποιούνται με έτοιμα προϊόντα Στέβιας, επιστήμονες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις σχετικές επιστημονικές τους εργασίες, επαγγελματικοί φορείς και κλαδικές ενώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, βιομηχανίες παραγωγής στέβιας και άλλοι ξένοι προσκεκλημένοι, μέσω των οποίων θα επιδιωχθεί η σύναψη διεθνών επιχειρηματικών συμφωνιών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αρ. Μπασδάνης χαρακτήρισε «μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα το μαγικό φυτό». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι το συνέδριο χρηματοδοτείται από το Επιμελητήριο με το ποσό των 15.000 ευρώ, με σχετική απόφαση που είχε λάβει η Διοικητική Επιτροπή.

Από την πλευρά του ο κ. Ι. Μπουρούνης, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου και διευθύνων σύμβουλος της «Sweetfitness», ανέφερε ότι η εταιρία του είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος των προϊόντων στέβια των εταιριών «Agroaxon» και  «Beijing Sunny» παγκοσμίως. Η κινεζική εταιρία αντιπροσωπεύει τέσσερα εργοστάσια που επεξεργάζονται στέβια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μπουρούνης δήλωσε ότι η εταιρία της οποίας είναι διευθύνων σύμβουλος, δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέβιας (EUSTAS).

Για τη διοργάνωση του συνεδρίου μίλησε και ο πρόεδρος της οργανωτικής του επιτροπής κ. Π. Μίλης.

Το πρόγραμμα για τους Έλληνες και ξένους σύνεδρους, περιλαμβάνει, εκτός από το πλήρες επιμορφωτικό πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου, την ξενάγησή τους σε τοπικές καλλιέργειες στέβια και αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.

Στο περιθώριο της συνέντευξης ο κ. Μπασδάνης αναφέρθηκε και στη σημασία της συνάντησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με το Επιμελητήριο της Σμύρνης στις 2-3 Μαρτίου στο Βόλο, τονίζοντας ότι «στην εσωστρέφεια ορισμένων εμείς απαντάμε με εξωστρέφεια».

Πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο το Α’ στρογγυλό τραπέζι για την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, με παρόντες τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου της Σμύρνης, ενώ έρχονται εκπρόσωποι από τα τέσσερα τουρκικά λιμάνια Σμύρνης, Μπόντρουμ, Τσανάκαλε και Αττάλειας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το