Κόσμος

Ευημερία με ανάπτυξη 7,5% οι στόχοι της Κίνας για το 2013

Κίνα

Σταθερή ανάπτυξη, μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και καλύτερη κοινωνική πρόνοια υποσχέθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Κίνας, Ουέν Τζιαμπάο, ανοίγοντας τις εργασίες της Εθνοσυνέλευσης.

Ο κινέζος πρωθυπουργός στη μακρά του ομιλία έκανε λόγο για ισορροπημένη ανάπτυξη με σχέδια και στόχους.

Η Κίνα έχει θέσει ως στόχο για το 2013 ανάπτυξη στο 7,5%, σύμφωνα με την έκθεση του πρωθυπουργού. Προβλέπει, επίσης, αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού κατά 10,7% σε μια οικονομία όπου ο πληθωρισμός αναμένεται να ανέλθει στο 3,5%.

Σημειώνεται πως η ανάπτυξη στην Κίνα υποχώρησε πέρυσι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών κινούμενη σε ποσοστό 7,8%.

«Η Κίνα σχεδιάζει να αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της κατά 10,7% στα 720,2 δισεκατομμύρια γιουάν (115,7 δισ. αμερικανικά δολάρια) το 2013», αναφέρει επίσης η έκθεση. Μια νέα και ισχυρή αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Κίνας θα μπορούσε να πυροδοτήσει τις ανησυχίες για τις φιλοδοξίες του Πεκίνου.

Η ανάπτυξη στην Κίνα υποχώρησε πέρυσι στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών κινούμενη σε ποσοστό 7,8%.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε και να βελτιώσουμε την ευημερία των ανθρώπων και αυτό θα πρέπει να είναι ο στόχος του έργου της κυβέρνησης. Να δώσουμε προτεραιότητα και να ενισχύσουμε την κοινωνική ανάπτυξη» είπε ο κ. Ουέν.

Ο κινέζος πρωθυπουργός επικεντρώθηκε και στην καταπολέμηση της διαφθοράς, ζητώντας την ενίσχυση της «πολιτικής ακεραιότητας» και καλύτερους ελέγχους στην εξουσία.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Oυέν Ζιαμπάο, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας «συνετής νομισματικής πολιτικής» θα αντικατασταθεί από τον Λι Κεγιαγκ στις 17 Μαρτίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το