Photo Gallery, Αθλητισμός

Ετοιμάζεται μάχη στο Διοικητικό Εφετείο

 

Ο Άλβαρεζ δήλωσε ότι δεν έχει συζητήσει με άλλη ΠΑΕ

 

 

Ενώ πιθανώς και σήμερα να καταθέσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. ασφαλιστικά μέτρα και εξώδικα

 

 

 

«Σειρήνες» μεγάλων ομάδων

για τους ποδοσφαιριστές

 

Κάθε μέσο θα εξαντλήσει ο Ολυμπιακός Βόλου προκειμένου να δικαιωθεί και να μην περάσει η απόφαση της κυβέρνησης, που μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, κυριολεκτικά τον εξαφανίζει από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΑΕ ετοιμάζονται να δώσουν μεγάλη μάχη στο διοικητικό εφετείο, ενώ δεν αποκλείεται σήμερα να κατατεθούν και ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκαριστεί η έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς και εξώδικα σε Ε.Ε.Α. και Σούπερ Λιγκ. Την ίδια στιγμή ο τιμ μάνατζερ Τάκης Γιαννόπουλος και οι υπόλοιποι παράγοντες προσπαθούν να πείσουν τους παίκτες να κάνουν λίγες ημέρες υπομονή πριν συμφωνήσουν με άλλες ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ ή αναχωρήσουν για το εξωτερικό. «Εχθροί» του Ολυμπιακού χαρακτηρίζονται από την ΠΑΕ όσοι επιχειρούν να «κλέψουν» ποδοσφαιριστές του. Ήδη ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης και ΠΑΟΚ φέρονται να έχουν πλησιάσει παίκτες του Ολυμπιακού, που αν οριστικοποιηθεί ο υποβιβασμός του στη Δ’ Εθνική μένουν ελεύθεροι.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

«Καυτή» θα είναι και η ερχόμενη εβδομάδα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρίθηκε ότι θα πάρει πολύ χρόνο και έτσι η μεγάλη μάχη θα δοθεί στο Διοικητικό Εφετείο. Εκεί θα προσφύγει η ΠΑΕ, πιθανότατα την Τρίτη και φυσικά θα επιδιώξει την όσο το δυνατόν γρηγορότερη εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ είναι πιθανό να γίνουν σήμερα και ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκαριστεί η έναρξη του πρωταθλήματος.

Επίσης οι διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ σε συνεργασία με το νομικό τιμ σχεδιάζουν να καταθέσουν σήμερα εξώδικα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, την ΕΠΟ και την Σούπερ Λιγκ, ζητώντας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εφαρμόσουν τους νόμους, όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα Onsports.gr ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Θανάσης Χαρμάνης: «Ζητούμε την εφαρμογή των νόμων. Να μην οριστούν αντικαταστάτες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο νέο πρωτάθλημα της Super League. Να απαγορευτεί από την ΕΠΟ μέχρι να τελεσιδικήσει το θέμα την επόμενη εβδομάδα, έπειτα από την εκδίκαση της προσφυγής που έχουμε καταθέσει στο διοικητικό Εφετείο για την αναστολή της εκτελέσεως της αποφάσεως της Ε.Ε.Α. Από τα μέλη της Ε.Ε.Α., ζητούμε να προβούν στις ενέργειες που προβλέπει ο νόμος 27/25».

Όσον αφορά την προσφυγή στο διοικητικό εφετείο δεν παύει να είναι πολιτικό δικαστήριο, αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες ο Ολυμπιακός δεν κινδυνεύει με περαιτέρω κυρώσεις από την ΕΠΟ διότι δεν στρέφεται εναντίον της ή εναντίον οποιασδήποτε άλλης ποδοσφαιρικής Αρχής, αλλά εναντίον του κράτους.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν χάνουν τις ελπίδες τους μια και υπάρχει και το δεδικασμένο με τη Δόξα Δράμας. Η ΠΑΕ της Μακεδονίας δεν είχε πάρει πιστοποιητικό από την Ε.Ε.Α. το 2008, αλλά μετείχε κανονικά στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της ίδιας περιόδου.

Επιπλέον, στον Ολυμπιακό ευελπιστούν και σε παρέμβαση της ΦΙΦΑ που δεν ανέχεται κρατική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ήδη ενημερωθεί και αν μελετήσει την υπόθεση, τότε κινδυνεύουν με αποκλεισμό, τόσο η Εθνική ομάδα, όσο και οι ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη.

Ωστόσο, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα θεωρείται σίγουρο πως θα ζητηθεί η γνώμη της ΕΠΟ, που είναι αμφίβολο αν θα παραδεχθεί την παρέμβαση του υπουργείου, διότι σε αυτή την περίπτωση θα βρει αφορμή η Πολιτεία να της «κόψει» την κρατική επιχορήγηση. Ο κ. Πιλάβιος με την έως τώρα στάση του έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να πει «όχι» στη θέληση των κ.κ. Γερουλάνου, Νικητιάδη και Μπιτσαξή.

Φυσικά τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ο Ολυμπιακός έχει απέναντί του ολόκληρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού που επιχειρεί να κάνει «κάθαρση» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για επικοινωνιακούς λόγους. Μία «κάθαρση» επιλεκτική που περιλαμβάνει τον αφανισμό ΠΑΕ της Περιφέρειας και ιδιαίτερα εκείνων που κόντραραν στα ίσα τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες του κέντρου. Το ότι χθες η ΑΕΚ πήρε το πιστοποιητικό για τη συμμετοχή της στη Σούπερ Λιγκ δεν αποτελεί έκπληξη. Κανείς φίλαθλος της χώρας δεν πιστεύει ότι το υπουργείο πολιτισμού θα είχε τα «κότσια» να τη στείλει στη Δ’ Εθνική.

Το ίδιο είχε συμβεί και πριν οκτώ χρόνια. Τότε η Ε.Ε.Α. είχε ρίξει στο ερασιτεχνικό τους Ολυμπιακό Βόλου, Παναιγιάλειο και Αθηναϊκό, που όντως είχαν χρέη. Λίγο αργότερα, η ΑΕΚ υπαγόταν στο άρθρο 44 και τις χαριζόταν τα δικά της χρέη που ήταν πολλαπλάσια, ενώ άλλες ομάδες άλλαζαν μερικώς το όνομά τους και έπαιζαν κανονικά στην Α’ Εθνική (π.χ. Νέος Πανιώνιος, ΑΕΛ 1964 κλπ).

Δίκαια, λοιπόν, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αισθάνονται αδικημένοι και θυμωμένοι, αφού τους στερούν με βίαιο τρόπο το μοναδικό πράγμα που τους έκανε να χαίρονται. Ο Ολυμπιακός Βόλου χάρισε στην Ελλάδα 10 πολύτιμους βαθμούς, πριν τον αποκλείσουν από το Γιουρόπα Λιγκ και το «ευχαριστώ» της επίσημης Πολιτείας ήταν η αφάνισή του.

 

 

«Σειρήνες» για τους

παίκτες του Ολυμπιακού

Αν οριστικοποιηθεί ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού, τότε όλοι οι παίκτες του μένουν ελεύθεροι. Ωστόσο, κάποιες ΠΑΕ δείχνουν ιδιαίτερη βιασύνη επιδιώκοντας να «κλείσουν» από τώρα κάποιους «ερυθρόλευκους» παίκτες, που με τη σειρά τους είναι λογικό να μπαίνουν στη διαδικασία των συζητήσεων προκειμένου να διασφαλίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παρότι ο τιμ μάνατζερ Τάκης Γιαννόπουλος και οι παράγοντες του Ολυμπιακού προσπαθούν να τους πείσουν να κάνουν λίγες ημέρες υπομονή.

Όσον αφορά τις προπονήσεις της ομάδας γίνονται κανονικά, αλλά οι παίκτες δεν είναι προσηλωμένοι, κάτι απόλυτα φυσιολογικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Έτσι και ο τεχνικός Χάβι Γκράθια αποφάσισε να πραγματοποιηθεί άλλη μία προπόνηση σήμερα και να τους δώσει ρεπό για το Σαββατοκύριακο προκειμένου να ξεκουραστούν σωματικά και κυρίως ψυχικά.

Το ασφυκτικό πρέσινγκ που δέχονται οι ποδοσφαιριστές από μάνατζερ και άλλους συλλόγους δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την ΠΑΕ Ολυμπιακός που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία:

«Είναι πράγματι λυπηρό, όταν μία ομάδα παλεύει να βρει το δίκιο της με όλα τα θεμιτά και νόμιμα ένδικα μέσα, κάποιοι μάνατζερ και κάποιες ομάδες  να προσπαθούν να «κλέψουν» τους παίκτες της. Όλοι αυτοί θα θεωρούνται πάντα εχθροί της μεγάλης και περήφανης ερυθρόλευκης οικογένειάς μας για τη λυσσαλέα τους προσπάθεια να «ΑΡΠΑΞΟΥΝ» ό,τι και όπως μπορούν. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Αν νομίζετε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι το εύκολο θύμα, γελιέστε! Κάτω τα χέρια από τους παίκτες μας, που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο της ομάδας μας».

Από κει και πέρα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τους Έλντιν Γιακούποβιτς και Γιάννη Ζαραδούκα, ενώ δυναμικό μπάσιμο για τον τελευταίο, αλλά και τον Χαλίφα Πάπα Σανκαρέ φαίνεται πως ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ. Τους Βιθέντε Μόνχε και Λεάντρο Άλβαρεζ «γλυκοκοιτάζει» η ΑΕΚ, ενώ στον Άρη ενδιαφέρονται για τους Χαβιέ Ουμπίντες και Χουάν Μαρτίν. Ένα αληθινό …πλιάτσικο ετοιμάζεται για τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου.

 

 

Προβληματισμένοι

οι ποδοσφαιριστές

Ο Άλβαρεζ αποδεικνύει ότι είναι πραγματικός αρχηγός. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι στον Βόλο, τόσο για την αξία, όσο και για το ήθος του δήλωσε στην ιστοσελίδα volosfans.com ότι δεν συζητά με άλλη ομάδα μέχρι να ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα παίξει ο Ολυμπιακός, αν και δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για όσα συμβαίνουν:

«Μην ρωτάτε τι θα κάνω αν πέσει η ομάδα στην Δ’ εθνική. Δεν μπορώ να με φανταστώ σε κάποια άλλη ομάδα. Εγώ είμαι Βολιώτης πια. Με τι ομάδα να μιλήσω….το μόνο που με νοιάζει είναι να δικαιωθεί ο Ολυμπιακός. Μας είπαν να περιμένουμε μέχρι την Δευτέρα. Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα».
Από κει και πέρα τις βαλίτσες για την πατρίδα του ετοιμάζει ο Πέτερ Ντολεζάι, όπως δήλωσε στην σλοβάκικη ιστοσελίδα «sportky.sk»:

«Αν και ποτέ μην λες ποτέ, ετοιμάζομαι να αφήσω τον Βόλο και να επιστρέψω στην Σλοβακία. Μετά απ΄ όσα συνέβησαν αναμένεται να μείνω ελεύθερος από την ομάδα. Την Τετάρτη το απόγευμα προπονηθήκαμε και συζητήσαμε για τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί. Εφόσον η ομάδα υποβιβαστεί στην Δ΄ Εθνική, όλοι οι παίκτες αναμένεται να ψάξουν καινούργια ομάδα για την συνέχιση της καριέρας τους…» τόνισε ο 31χρονος παίκτης, προσθέτοντας:

«Με βάση τις προηγούμενες πληροφορίες που είχαμε, πιστεύαμε ότι θα παραμείνουμε στην κατηγορία με μείον δέκα βαθμούς. Η απόφαση ήταν για όλους μας ένα σοκ. Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στην συνέχεια. Ευτυχώς έχω κάποιες προσφορές, αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο. Πιστεύω ότι θα καταφέρω να γυρίσω στην χώρα μου…».

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκε και ο Μάριο Μπρέσκα: «Η κατάσταση είναι άσχημη. Κάποιοι ήδη έχουν συμφωνήσει με ομάδες και εμείς οι υπόλοιποι θα περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα και μετά θα δούμε. Εγώ προσωπικά, αν έχω κάποια καλή πρόταση, θα φύγω»,

Τέλος, ο Αντρέ Σκέμπρι έδωσε συνέντευξη σε εφημερίδα της Μάλτας και τόνισε ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να ψάξει για νέα ομάδα: «Δεν περιμέναμε με τέτοια απόφαση. Είχαμε άγνοια για όλες αυτές τις εξελίξεις κι εγώ το έμαθα την Τρίτη, όταν είδα στους δρόμους του Βόλου τους οπαδούς του Ολυμπιακού να διαμαρτύρονται. Ο σύλλογος έχει δώσει μάχη για να καθαρίσει το όνομά του όλο το καλοκαίρι, αλλά φοβάμαι πως θα είναι δύσκολο να αποφύγει τον υποβιβασμό μετά την τελευταία απόφαση.

Αυτό δεν αφήνει σε μας τους παίκτες άλλη επιλογή από το να ψάξουμε ομάδα αλλού. Με τον υποβιβασμό της ομάδας όλοι οι παίκτες στο ρόστερ θα μείνουν ελεύθεροι. Είναι κρίμα, καθώς είχα αρχίσει να προσαρμόζομαι καλά, αλλά δεν βλέπω να αλλάζουν τα πράγματα».

Ο Σκέμπρι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μείνει στην Ελλάδα: «Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να παίξω σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα, καθώς έχω μόλις μετακομίσει στο νέο μου σπίτι. Προφανώς, όμως, θα εξετάσω όλες τις επιλογές μου. Την άλλη εβδομάδα θα είμαι στη Μάλτα με την εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Euro 2012 και ελπίζω μέχρι τότε να έχω μία καλύτερη εικόνα για το πού θα παίζω του χρόνου».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το