Πολιτισμός

Ετοιμάζεται η 21η Γιορτή Βιβλίου

Το Α΄ βραβείο στον περσινό διαγωνισμό πήρε η φωτογραφία «Το βιβλίο φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους» της Νάσιας Μπακαλάκη που θα κοσμεί την αφίσα της φετινής Γιορτής Βιβλίου
Το Α΄ βραβείο στον περσινό διαγωνισμό πήρε η φωτογραφία «Το βιβλίο φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους» της Νάσιας Μπακαλάκη που θα κοσμεί την αφίσα της φετινής Γιορτής Βιβλίου

 

Στις 21 Ιουνίου θα αρχίσει για 21η χρονιά φέτος η Γιορτή Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών – Χαρτοπωλών και Έκδοτων Ν. Μαγνησίας στην παραλία της πόλης. Σε μια προσπάθεια ανανέωσης της Γιορτή όπως πέρσι έτσι και φέτος σειρά παράλληλων εκδηλώσεων (σεμινάρια, διαγωνισμός φωτογραφίας κ.ά.) θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκειά της.

 

«Ο Σύλλογος μας και φέτος διοργανώνει την 21η Γιορτή Βιβλίου στην παραλία της πόλης μας, στο γνωστό σε όλους χώρο μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Αγ. Κωνσταντίνου.

Φέτος ξεκινάμε 21 Ιουνίου έως και 8 Ιουλίου από τις 6.30 κάθε απόγευμα έως τις 11.30 καθημερινές, και μέχρι τις 12.00 τα Σαββατοκύριακα» σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Αγιώτης. «Συμμετέχουν 10 βιβλιοπωλεία της πόλης παρουσιάζοντας το σύνολο της βιβλιοπαραγωγής των κυριότερων ελληνικών εκδοτικών οίκων σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου αλλά και δεκάδων άλλων που παρουσίασαν έστω και ένα βιβλίο μέσα στο 2012-13.

Για πρώτη φορά διοργανώνουμε σεμινάρια λογοτεχνίας και τέχνης του βιβλίου. Καθημερινά για δύο ώρες κάθε απόγευμα μεταξύ 8.00 έως 10.00 θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια συγγραφής, ποίησης, εικονογράφησης, έκδοσης, βιβλιοδεσίας και άλλων σχετικών με το βιβλίο θεμάτων. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα γίνει γνωστό τις πρώτες ημέρες του Ιούνη. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη» συνεχίζει ο κ. Αγιώτης. Σε ό,τι αφορά στο διαγωνισμό φωτογραφίας αυτός θα επαναληφθεί και φέτος. «Για δεύτερη χρονιά συνεχίζουμε το διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα φέτος: Διακοπές στο Βόλο με ένα βιβλίο. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

Οι νικητές του περσινού διαγωνισμού είναι: 1η και 3η θέση Νάσια Μπακαλάκη.

Α΄ βραβείο για τη φωτογραφία «Το βιβλίο φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους», που θα κοσμεί την αφίσα της 21ης Γιορτής Βιβλίου.

Β΄ βραβείο για τη φωτογραφία «Η ταξιδιάρικη συντροφιά του βιβλίου το καλοκαίρι της Χαρίκλειας Βασιλεία».

Γ΄ βραβείο για τη φωτογραφία «Διάβασμα στο φως των κεριών».

Το Β΄ και Γ΄ βραβεία θα κοσμούν το έντυπο φυλλάδιο της γιορτής».

Το πρόγραμμα της Γιορτής θα εμπλουτιστεί επίσης με τις «ελιές των ευχών που θα δεχτούν τα στιχάκια και τις σκέψεις σας γύρω από τη γραμματεία της γιορτής.

Πέραν του βιβλίου εντυπώσεων που χρόνια τιμάτε με τις ευχές σας θα υπάρχει και ένα βιβλίο μητρώο για όλους τους Μαγνησιώτες που ασχολούνται με τη συγγραφή λογοτεχνίας, την ποίηση, αλλά και κάθε άλλης σχετικής δραστηριότητας, έτσι ώστε να καθιερωθεί η συνεργασία του Συλλόγου με τους συντοπίτες μας σε θέματα εκδηλώσεων ή τοπικών εκδόσεων».

Για άλλη μια χρονιά ιδιωτικός internet ραδιοσταθμός «θα μας ακολουθεί στην αναζήτηση του τέλειου βιβλίου με Heart fm διάθεση» ενώ «στα πρώτα δύο περίπτερα η Αρχιτεκτονική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα δημιουργήσει το χώρο των σεμιναρίων με μεράκι και καινοτομία. Αναμένουμε κατασκευές εφάμιλλες των περσινών» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το