Photo Gallery, Τοπικά

Ετήσια συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου

Θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα - Η υλοποίηση του προγράμματος «ΕΡΜΕΙΟΝ»
Θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα – Η υλοποίηση του προγράμματος «ΕΡΜΕΙΟΝ»

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω:

-Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός 2012.

-Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής.

-Έγκριση προϋπολογισμού και προγραμματισμού 2013.

«Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης θα συζητηθούν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν το εμπόριο και οι έμποροι θα κληθούν να αποφασίσουν τρόπους αντίδρασης και διεκδίκησης επίλυσης θεμάτων, καθώς η επιβίωση των εμπορικών καταστημάτων γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη. Είναι ώρα όλοι οι έμποροι να στελεχώσουν το Σύλλογο και ενωμένοι μαζί να παλέψουν, να παραμείνουν ανοιχτοί» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Πρόγραμμα «ΕΡΜΕΙΟΝ»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου θα υλοποιήσει το Πρόγραμμα Διά Βίου Εκπαίδευσης – «ΕΡΜΕΙΟΝ 2»  (Δ’ ΦΑΣΗ Απρίλιος – Ιούνιος 2013) με θέμα «Τεχνικές Διαπραγματεύσεων στις Αγορές – Πωλήσεις των Εμπορικών Επιχειρήσεων».

Το έργο «ΕΡΜΕΙΟΝ – Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης» υλοποιείται μέσω της ΕΣΕΕ με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός του Έργου είναι η υλοποίηση Προγραμμάτων Διά Βίου Εκπαίδευσης  (ΠΔΒΕ) για τους εμπόρους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους στις εμπορικές επιχειρήσεις, τους υποψήφιους επιχειρηματίες, καθώς και για κάθε άλλο ενδιαφερόμενο για το εμπόριο, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα της εργασίας τους, να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να παρέχουν υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας στους καταναλωτές και πελάτες τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη, τόσο των επιχειρήσεών τους, όσο και, κατ’ επέκταση, του εμπορικού τομέα και της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο της Δ’ Φάσης θα πραγματοποιηθούν 20 υλοποιήσεις Προγραμμάτων Διά Βίου Εκπαίδευσης (ΠΔΒΕ) οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

-8 Προγράμματα στον ΑΠ 7 (8 Περιφέρειες σύγκλισης).

-11 Προγράμματα στον ΑΠ 8 (3 Περιφέρειες σταδιακής εξόδου).

-Ένα Πρόγραμμα στον ΑΠ 9 (2 Περιφέρειες σταδιακής εισόδου).

Τα παραπάνω Προγράμματα είναι διάρκειας 100 ωρών και θα υλοποιηθούν με τη μεθοδολογία της «μικτής» εκπαίδευσης, με βάση την οποία:

-Οι 40 ώρες υλοποιούνται με διδασκαλία στην αίθουσα (8 συνεδρίες των 5 ωρών) με τη βοήθεια εξειδικευμένων εκπαιδευτών,

-Οι υπόλοιπες 60 ώρες υλοποιούνται μέσω ειδικής εφαρμογής e-learning, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της πράξης ΕΡΜΕΙΟΝ 1 (MIS: 114681). Κατά τη διάρκεια της φάσης e-learning, οι εκπαιδευτές θα παρέχουν υπηρεσίες e-tutoring.

Οι δύο μέθοδοι διδασκαλίας θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Διά Βίου Εκπαίδευσης και θα υλοποιούνται με την παρακάτω σειρά:

-3 πεντάωρα διδασκαλίας στην αίθουσα (15 ώρες),

-1η φάση e-learning (30 ώρες),

-2 πεντάωρα διδασκαλίας στην αίθουσα (10 ώρες),

-2η φάση e-learning (30 ώρες),

-3 πεντάωρα διδασκαλίας στην αίθουσα (15 ώρες).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου τηλ.: 2421025479 και 2421022366.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το